• Kycklingfilé!

    Fre 5 feb 2010 15:36 Läst 1663 gånger Totalt 15 svar
    Fre 5 feb 2010 15:36

    Hej!
    Vill gärna ha tips på vad vi kan göra med kycklingfilé - vi har tre recept, och det skulle vara kul att variera lite mer.

    Lite kinkit här pga allergi och "inte tycka om", så ingen vitlök, fetaost, mögelost, svamp.. vet att det är mer, men kommer inte på vad just i skrivande stund.

    Hoppas på många smaskiga recept!

    Hos Prisjakt jämför du pris på allergimedicin!
  • Fre 5 feb 2010 15:38 #1

    Det här ska jag göra till middag idag. Det går säkert att skippa svamp o vitlök!

    www.tasteline.com/Recept/kycklinggryta_2


    *mamma till Alma 9 år och Hedda född 13 mars-09*
  • Fre 5 feb 2010 15:57 #2

    ev vitlök är bara att stryka

    Ananas- och kycklingspett
    1 burk ananasringar
    600g kycklingfile
    2 dl hot chilisås
    olja, salt peppar


    Sätt ugnen på 225 grader. Skär ananasen och kycklignen i bitar. Varva på grillspett. Lägg på en plåt grydda och pensla på generöst med chilisåsen. Ställ in dem i ugnen i ca 20min. Buljongkokt kyckling
    4 kycklingfileer
    5 dl buljong
    1 dl vitt vin
    5 kryddpepparkorn
    1 lagerblad
    2 morötter
    1 liten bit kålrot
    1 purjolök
    1 tsk salt


    Skala och dela grönsakerna. Koka dem och kycklingen i buljongen och vinet i 12-15min. Servera med potatismos. Grillade kycklingspett
    500 g kycklingfile

    marinad
    2 msk tomatpure
    2 msk brun farin
    1 msk finriven färsk ingefära
    2 msk soja
    1 tsk finmalen spiskummin
    1 tsk finmalen torkad koriande
    2 msk sweet chilisås
    3 vitlöksklyftor
    3 dl kokosmjölk


    Blanda alla marinadingredienser utom vitlök och kokosmjölk. Koka tills sockret löst sig. Pressa i vitlöken och häll i kokosmjölken. Koka upp. Spara hälften av marinade till dippsås. Skär kycklingen i strimlor och lägg i marinaden. Låt ligga i minst 3h i kylskåp. Trä kycklingen på spett och grilla i ca 10 min. Pensla med marinaden under grillningen.


    Japanska grillspett
    1 kg kycklingfile
    1.25 dl vitt vin
    1.25 dl soja
    0.5 dl sherry
    2 msk olja
    1 tsk hackad färsk ingefära
    1 tsk råsocker
    svartpeppar

    Skär kycklingfilen i strimlor. Blanda med resten av ingredienserna. Låt stå och dra i minst 3h. Trä kycklingen på spett och grilla i 5-10min.


    Kycklingbitar med sesamfrön
    4 kycklingfileer
    1 dl teriakisås
    2 msk chilisås
    1.5 msk yoghurt
    3 tsk curry
    5 dl corn flakes
    0.5 dl sesamfrön
    1 dl riven ost

    Dela kycklingfileerna i 3-5 bitar var. Blanda med teriakisås, chilisås, yoghurt och curry. Låt stå och marinera över natten


    Sätt ugnen på 200 grader. Krossa corn flakesen, blanda med sesamfrön och ost. Vänd kycklingen i blandningen. Lägg i en ugnsfast form. Grädda i 15 min. Vänd på bitarna och grädda i 15 min till.


    Kyckling i citrussås
    4 kycklingfileer
    1 apelsin
    1 citron
    1 buljontärning
    3 dl vatten
    0.5 tsk dragon
    2 msk vetemjöl
    2.5 dl mellangrädde
    persilja
    honung

    Pressa apelsinen och citronen. Tillsätt vatten, buljong och kryddor. Dela kycklingfileerna i 2-3bitar var. Lägg dem i citrussåsen och låt koka i 15-20min.Rör ut mjölet i grädden. Tillsätt grädden. Låt koka i 3-4 min. Smaka av med honung och tillsätt hackad persilja. Kyckling med rotfruktspytt
    4 kycklingfileer
    0.5 tsk salt
    1 krm svartpeppar
    500 g potatis
    2 morötter
    1 bit rotselleri
    smör
    0.5 tsk salt
    1 krm svartpeppar
    2 gula lökar
    persilja


    Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatis och rotfrukter. Bryn dem i smör. Lägg dem sen i en långpanna, salta och peppra. Stek i mitten av ugnen i 20min. Skala och hacka kycklingen och skär den i bitar. Stek och salta och peppra. Strö över persilja vid servering. Kycklingpudding
    500g skinn och benfritt kycklingkött
    1 stjälk selleri, hackat
    1 gul lök, hackat
    1 lagerblad
    3.5 dl kycklingbuljong
    1.25 dl vetemjöl
    1 krm bakpulver
    0.5 tsk muskot
    15 g smält smör
    1 ägg
    salt


    Smörj en ungssäker form. Sätt ugnen på 175 grader. Dela köttet i lagoma bitar. Koka upp kyckling, selleri, lök och lagerblad i buljongen. Låt sjuda i 10 min. kasta lagerbladen. Lyft upp kött och grönsaker och lägg i formen, spara 2.5 dl av spadet till puddingsmeten. Blanda ihop resten av ingredienserna till puddingsmeten. Häll det över kycklingen. Ställ i ugnen i 30-55 min till täcket har stannat och fått en fin färg. Servera med säsongens grönsaker


    Kycklingrullar
    4 kycklingfileer
    1.25 dl torkade aprikoser
    0.5 dl vatten
    4 tunna skinkskivor
    kryddor
    10g smält smör
    2 msk aprikosmarmeland

    Sätt ugnen på 175 grader. Koka ihop vatten och aprikoserna, mixa. Platta ut kycklingfileerna. Bred på aprikossmeten. Rulla ihop. Rulla skinkan runt om. Stek i ugnen i 20 min. Smält smöret och blanda med aprikosmarmeladen. Pensla rullarna och låt dem vara i ugnen i ytterligare 10 min.


    Sojamarinerad kyckling
    4 kycklingfileer
    2 lime
    2 msk socker
    2 tsk oregano
    0.5 tsk cajennpeppar
    1 tsk malen kanel
    3 msk soja
    0.5 dl olja
    3 paprikor

    Skär kycklingen i strimlor. Skölj limen. Riv skalet fint och pressa sen ut juicen. Blanda limeskal, limejuice, socker, oregano, cajennpeppar, kanel, soja och olja. Vänd ner kycklingen. Låt stå i kylskåp i 30min.


    Kärna ur och strimla paprikorna. Hetta upp en stekpana stek kycklingen och paprikan. Tandoorikyckling
    800 g kycklingfileer
    4 dl naturell youghurt
    1 dl äpplecidervinäger
    1 msk pressad citron
    1 msk mald paprika
    1 msk cayennepeppar
    1 msk mald koriande
    0.5 msk mald spiskummin
    4 pressade vitlöksklyftor
    1 msk riven färsk ingefära
    2 lagerblad
    3 paprikor


    Strimla kycklingen. Blanda allt utom paprikorna till marinaden. Lägg kycklingen i marinaden låt stå minst 12h. Stek kycklingen. Tärna paprikan. Stek paprikan. Blanda med kycklingen. Servera med ris.


    Tom ka gai
    4 kycklingfileer
    200 g champinjoner
    8 schalottenlökar
    6 kaffirlimeblad
    10 dl kokosmjölk
    1 msk finhackat citrongräs
    2 tsk salt
    0.75 dl färskpressad limejuice
    3 tsk finskuren chilifrukt
    4 msk finskuren salladslök

    Skär svampen i skivor och stek den. Häll över kokosmjölken, låt koka upp. Strimla kycklingfileerna. Skala och skiva löken. Strimla limebladen. Tillsätt kyckling, lök, limeblad och citrongräs. Koka tills kycklingen är färdig, ca 5 min. Smaka av med salt och lime och garnera med chilifrukten.


  • Fre 5 feb 2010 16:39 #3

    gör ett snitt i fileerna och tryck i lite färska basilika blad och stek dem som vanligt. servera med ris och ädelostsås! (3dl grädde och en kvibille gräddädel)


    Lilla pyret väntas 100804
  • Fre 5 feb 2010 16:48 #4
    SweetLilly skrev 2010-02-05 16:39:45 följande:
    gör ett snitt i fileerna och tryck i lite färska basilika blad och stek dem som vanligt. servera med ris och ädelostsås! (3dl grädde och en kvibille gräddädel)
    Från ts:
    "Lite kinkit här pga allergi och "inte tycka om", så ingen vitlök, fetaost, mögelost, svamp.. vet att det är mer, men kommer inte på vad just i skrivande stund." 

    *mamma till Alma 9 år och Hedda född 13 mars-09*
  • Fre 5 feb 2010 16:52 #5
    La Lola skrev 2010-02-05 16:48:30 följande:
    Från ts:"Lite kinkit här pga allergi och "inte tycka om", så ingen vitlök, fetaost, mögelost, svamp.. vet att det är mer, men kommer inte på vad just i skrivande stund." 
    haha ja det missade jag , haha
    Lilla pyret väntas 100804
  • Fre 5 feb 2010 16:53 #6
    SweetLilly skrev 2010-02-05 16:52:17 följande:
    haha ja det missade jag , haha
    men man kan ju smaksätta en vanlig ostsås med nåt man gillar kanske ist...
    Lilla pyret väntas 100804
  • Fre 5 feb 2010 16:55 #7

    Mycket spännande att prova på!! Tack!

  • Fre 5 feb 2010 16:58 #8

    Jag tinar filéerna nästan men de får gärna vara lite frysta för då går det lättare att skära. Sen gör jag så här:

    Skär en skåra så de nästan delas i två delar, dock bara nästan.
    Fyll skårorna med bredbar vitlöksost. Det ska vara ganska mycket ost.
    Pressa in hackade soltorkade tomater (som legat i olja).
    Salta och peppra, gärna med krydda avsedd för kyckling.
    175 grader tills kycklingen är klar.

    De sista 10 minuterna häller jag grädde på för att få lite sås. Man kan även steka lök och svamp och hälla över.

    Pasta till det.

    Så enkelt och gott!

  • Fre 5 feb 2010 17:03 #9

    Har ett toppenrecept som gör sig själv i ugnen mycket.

    Skär kycklingen på hälten (eller i mindre bitar om det ska gå snabbare) och lägg sedan i en ugnsform. Skär charlottenlök och röd paprika (spetspaprika är fin) i ringar och lägg ovanpå kycklingen. Blanda sedan en matlagningsgrädde(3 dl?!), en burk creme fraiche, ½ dl soya och ½-1 tsk sambal oelek (beroende på hur starkt du vill ha) och häll blandningen över kycklingen.

    Låt det sedan stå och laga till sig ugnen i ca 40-45 minuter på ca 175-200 graders värme. Servera med klyftpotatis och till de vuxna (om de tål) kan du även ha en fetaoströra: mosa fetaost (en liten frp), 1-2 vitlöksklyftor, 1 litet grönt rivet äpple och 1-2 msk creme fraiche.
    Mycket mumsigt och enkelt, enkelt att göra mycket av också!

  • Fre 5 feb 2010 17:08 #10

    jag såg nu att de flesta tipsar om vitlök och allt annat ts inte ville ha men hoppas du Ts hittar nåt gott endå!


    Lilla pyret väntas 100804
  • Fre 5 feb 2010 17:10 #11
  • Fre 5 feb 2010 17:13 #12

    Fyllda kycklingfiler lindade med bacon.
    Går att välja fyllning själv efter smak, tex paprika och ost eller färsk tomat och basilika, linda in filén i en eller två baconskivor så blir kyckling mkt saftigare.

  • Fre 5 feb 2010 17:18 #13
    La Lola skrev 2010-02-05 15:38:04 följande:
    Det här ska jag göra till middag idag. Det går säkert att skippa svamp o vitlök! www.tasteline.com/Recept/kycklinggryta_2
    Det här gjorde jag för några veckor sedan! Blev jättegott!
  • Fre 5 feb 2010 18:51 #14
    La Lola skrev 2010-02-05 15:38:04 följande:
    Det här ska jag göra till middag idag. Det går säkert att skippa svamp o vitlök! www.tasteline.com/Recept/kycklinggryta_2
    Den här var kanongod!
    *mamma till Alma 9 år och Hedda född 13 mars-09*
  • Fre 5 feb 2010 18:51 #15
    Vombell skrev 2010-02-05 17:18:45 följande:
    Det här gjorde jag för några veckor sedan! Blev jättegott!
    Ja supergott blev det!
    *mamma till Alma 9 år och Hedda född 13 mars-09*
Svara i tråden
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Hus & hem

Andra har läst

Innehåll

Annat innehåll

Dagens fråga

Dödsstraff- för eller emot?

Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.