• Svar på tråden Autismtråd 10
  • SaramedM
    zelia skrev 2010-02-15 22:48:30 följande:
    Filmen "Kanske ett leende" (tror jag den heter). Baseras på en sann historia om föräldrar som får en autistisk pojke och som sätter ihop sitt eget träningsprogram och pojken utvecklas enormt (dessa föräldrar är grundarna tilll son rise).
    finns den historien som spelfilm? det var mer än jag visste!
  • SaramedM
    zelia skrev 2010-02-15 22:43:34 följande:
    Då är kanske Svedenskolan det bästa alternativet ändå. Om du vill att M ska umgås med icke autistiska barn också kan du säkert ordna lekträffar hemma.
    Hon har icke autistiska vänner som hon umgås med, och hon går på gympa varje vecka

    och just vänner är nått hon inte dirket har på förskolan utan de kontakterna har hon bara kunnat bygga upp utanför, i lugnare miljöer

    Jag ska fråga HAB vad de tänker också imorgon
  • Förväntansfull0406
    pcalma skrev 2010-02-15 21:21:20 följande:
    Läs om vårdbidrag på FKs hemsida!!Det är merarbetet med barnet som du får vb för!!!Du kan på samma blankett ansöka om merkostnader o då får du en del skattefritt men det som ger pengar är vb (som är för arbetet)Så skriv ner allt du gör med ditt barn!!!
    alltså aktiviteter och så?? vad betyder merarbete?? vi går ju inga kurser eller så än....
    Julia 040827 Albin 060320 Bebis Bf 100801
  • 060810

    Merarbete är tiden som du lägger ner extra på ditt barn som man inte gör på ett barn i samma ålder. Påklädning, fixa med bilder, konflikter som kommer pga diagnosen, ja såna saker. Sen kan du ta upp besök på hab tex, men då får du inte vabba för de besöken så det är lite dumt att ta med. Jag gjorde den missen att skriva upp läkarbesök i vb ansökan och då får jag inte vabba för det om jag får vb.
    Finns en hel del bra info på fk:s hemsida + www.fub.se  tror jag adressen är. Där finns en lathund till vb ansökan.

    Här har vi haft en kaotisk morgon! Mino sov hos mina föräldrar i natt för jag var iväg på ett möte i Lund igår kväll. Allt hade gått bra, men när jag kommer och väcker honom för att vi ska gå till dagis så bryter helvetet lös! Han bara skriker, sparkar och gråter. Går knappt att få honom lugn. Håller på i 15 min innan jag bara sätter honom i vagnen och kör iväg till dagis... Inte rätt metod, det vet jag, men jag var så slut att jag inte orkade bråka med honom. Satt med honom i knät och klädde på honom och försökte trösta och lugna, men han vägrade... Berättade vad som skulle hända och allt.. Tror min mamma missat den biten igår.... Hatar när morgonen blir så här, men det blir den i 9 fall av 10... inte så illa som idag, men vi brukar ha några små helveten på morgonen... SUCK! Men bara att ta nya tag, kanske en bättre dag imorgon?

  • Förväntansfull0406
    060810 skrev 2010-02-16 08:17:59 följande:
    Merarbete är tiden som du lägger ner extra på ditt barn som man inte gör på ett barn i samma ålder. Påklädning, fixa med bilder, konflikter som kommer pga diagnosen, ja såna saker. Sen kan du ta upp besök på hab tex, men då får du inte vabba för de besöken så det är lite dumt att ta med. Jag gjorde den missen att skriva upp läkarbesök i vb ansökan och då får jag inte vabba för det om jag får vb.Finns en hel del bra info på fk:s hemsida + www.fub.se  tror jag adressen är. Där finns en lathund till vb ansökan.Här har vi haft en kaotisk morgon! Mino sov hos mina föräldrar i natt för jag var iväg på ett möte i Lund igår kväll. Allt hade gått bra, men när jag kommer och väcker honom för att vi ska gå till dagis så bryter helvetet lös! Han bara skriker, sparkar och gråter. Går knappt att få honom lugn. Håller på i 15 min innan jag bara sätter honom i vagnen och kör iväg till dagis... Inte rätt metod, det vet jag, men jag var så slut att jag inte orkade bråka med honom. Satt med honom i knät och klädde på honom och försökte trösta och lugna, men han vägrade... Berättade vad som skulle hända och allt.. Tror min mamma missat den biten igår.... Hatar när morgonen blir så här, men det blir den i 9 fall av 10... inte så illa som idag, men vi brukar ha några små helveten på morgonen... SUCK! Men bara att ta nya tag, kanske en bättre dag imorgon?
    Men, HUR får man betalt för påklädning?? haha jag fattar inte HUR i hela friden ska det kosta pengar? att fixa med bilder, ja, jag e rätt dum på sånt här.
    Julia 040827 Albin 060320 Bebis Bf 100801
  • 060810

    Ingen fara.
    Du skriver upp hur lång tid det tar att klä på honom om du måste hjälpa honom med det. En "normal" 3 åring kan klä på sig det allra mesta själv (min gör det i a f) det enda de kan behöva hjälp med är att knäppa dragkedjor o knappar.
    Hur lång tid tar det att ordna med bilder (om ni använder det).
    Hur lång tid tar det att förbereda honom på vad som ska hända, lösa konflikter som uppstår..
    Skriv ner hur en dag brukar se ut hos er. Beskriv då en jävlig dag, inte en bra dag.
    De räknar sen på hur många timmar du lägger ner extra och bedömmer utefter det hur stort vb man får, så har jag förstått det som. Men jag har bara skickat in en ansökan så är inget proffs.. Väntar besked på min ansökan nu i dagarna..

  • cruz

    väntarochlängtar: Ja, A miracle of love, det är den engelska titeln.

Svar på tråden Autismtråd 10