• Svar på tråden Autismtråd 10
  • 060810

    Skumboll:
    Snacka om att det gick fort!!
    Jag skickade in ansökan i maj 09, läkarintyg september 09 och väntar på besked, men det ska komma denna eller nästa vecka.
    Får jag inte halvt minst så växer hornen på mig med!!

  • Skumboll
    060810 skrev 2010-02-17 13:01:14 följande:
    Skumboll: Snacka om att det gick fort!! Jag skickade in ansökan i maj 09, läkarintyg september 09 och väntar på besked, men det ska komma denna eller nästa vecka. Får jag inte halvt minst så växer hornen på mig med!!
    Eller hur! All heder till vår handläggare på FK! Nu har vi ju en fastställd diagnos och jag lämnade in två läkarutlåtanden och en uppsats på 8 A4-sidor. Jag vet inte om det hjälpte oss lite på traven. 
    Hur motiverar de att det tagit så lång tid för er ansökan? 
    ♥ Simon ♥
  • 060810

    De kan inte förklara varför det tagit sån tid. Hade jag inte ringt och klagat så hade jag inte haft mötet i fredags..
    Ja en fast diagnos underlättar verkligen.
    Han har ju epilepsi och astma som fasta diagnoser. Sen syrran astma och mjölkallergi. Resten blir en bonus känner jag om jag får igenom.. Men jag vill ha halvt i a f och sen efter utredning så får vi se vad som händer o sker.

  • Skumboll
    060810 skrev 2010-02-17 13:08:09 följande:
    De kan inte förklara varför det tagit sån tid. Hade jag inte ringt och klagat så hade jag inte haft mötet i fredags.. Ja en fast diagnos underlättar verkligen. Han har ju epilepsi och astma som fasta diagnoser. Sen syrran astma och mjölkallergi. Resten blir en bonus känner jag om jag får igenom.. Men jag vill ha halvt i a f och sen efter utredning så får vi se vad som händer o sker.
    Helt vansinnigt! De har ju tex riktlinjer för hur lång handläggningstiden är på sjukskrivning, samma borde väl finnas för vb kan man ju tycka...?
    Även om diagnos inte ska spela roll så tror jag tyvärr att det gör det ändå. 
    ♥ Simon ♥
  • cruz

    Hela systemet med IBT träningen är ju så sjukt. Landstinget betala för dyra handledningstimmar, men lämpar ut själva jobbet på kommunerna och förskolorna som aldrig har hört talas om IBT. Det är liksom bäddat för konflikter. Den som är allra mest motiverad att lösa situationen är ju såklart det autistiska barnets föräldrar som redan är överhopade av merjobb. Ibland tänker jag att det vore bättre med rena IBT förskolor med personal som är inställda på att jobba med autistiska barn från början (fast helst integrerat då med normala barn).

  • cruz

    Grivel: Vad skönt att det börjar ordna upp sig för er. Jag tycker det märks rätt tydligt på barnet när man väl börjar få till en hållbar träningssituation. Det är då framstegen kommer. Det är guld värt. Jag håller tummarna för alla er som kämpar.

  • 060810

    Ang. sömnmedicin till dig som frågade om det.
    Mino har ju ingen diagnos, men starka misstankar.
    Han har fått Theralen efter att ha haft sömnproblem sen han föddes i stort sett. Det fick han den 18 januari och det märks skillnad. Han kan sova i stort set hela nätter nu utan att vakna upp måååånga gånger och nattskräcken han med led av är i stort sett borta nu.

    Skumboll:
    De har 3 månaders handläggningstid på vb, så vi skulle haft besked i december eftersom läkarintygen kom in i september, i början av september.. Men nu får vi ju besked om max 10 dagar eller nåt, det är deras mål i a f. Hoppas bara på ett bra besked nu när vi väntat så jäkla länge..
    Sen blir det en ny ansökan så fort allt med funktionsbedömning/utredning är klar.. Ett jäkla sökande och skrivande men det får det va värt om de extra pengarna man får kan göra att Mino mår bättre. (unna honom saker han mår bra av)

  • Skumboll
    060810 skrev 2010-02-17 19:10:59 följande:
    Skumboll: De har 3 månaders handläggningstid på vb, så vi skulle haft besked i december eftersom läkarintygen kom in i september, i början av september.. Men nu får vi ju besked om max 10 dagar eller nåt, det är deras mål i a f. Hoppas bara på ett bra besked nu när vi väntat så jäkla länge.. Sen blir det en ny ansökan så fort allt med funktionsbedömning/utredning är klar.. Ett jäkla sökande och skrivande men det får det va värt om de extra pengarna man får kan göra att Mino mår bättre. (unna honom saker han mår bra av)
    Herre gud, är det tre månader så är det. De borde få en spark i röven FK.  
    ♥ Simon ♥
  • Skumboll

    Alltså, jag vet inte vad jag ska göra med sonens sömn just nu. Han är jätteberoende av sin sömn, fungerar inte alls annars och han har ju alltid sovit överdrivet mycket. 


    Nu sover han men får skrikattacker flera gånger i timmen under nätterna, ibland även på dagen. Han skriker alltså, men är inte vaken och man kan inte väcka honom ur det heller. Någon teori? För mycket intryck?
    ♥ Simon ♥
Svar på tråden Autismtråd 10