• Svar på tråden Autismtråd 10
  • 060810

    Japp men får jag vb och merkostnader så blir det en fin utbetalning nu för jag får ju sen maj i så fall och då ska jag och barnen åka iväg på semester! :)
    Mino mår faktiskt bra av semester. :p I a f när vi var på Disney World i USA! :) Han fick ju träffa Nalle Puh varje dag och vi gjorde typ exakt samma saker varje dag och han njöt och bara vi nämner det så blir han så glad och pratar vi flygplan så sträcker han upp armarna i luften för att visa att han vet att flygplan är i luften. :)
    Så jag vill åka tillbaka dit med honom för där trivdes han jättebra och vi hade inte många konflikter eller bråk.

    Men får se om det blir av eller inte.. Jag mår ju inte tip top själv om man säger så just nu... Kanske när bebis kommit att vi åker iväg allihop.

  • SaramedM
    Skumboll skrev 2010-02-17 20:45:14 följande:
    Alltså, jag vet inte vad jag ska göra med sonens sömn just nu. Han är jätteberoende av sin sömn, fungerar inte alls annars och han har ju alltid sovit överdrivet mycket.  Nu sover han men får skrikattacker flera gånger i timmen under nätterna, ibland även på dagen. Han skriker alltså, men är inte vaken och man kan inte väcka honom ur det heller. Någon teori? För mycket intryck?
    Jag skulle börja med att minska intrycken ja, M sover ofta dåligt när det varit många intryck

    Sen om det kommit nu kan man ju funderar över om han har ont någonstans? Har han mycket kräkningar av sondnäringen? för där vet jag att det finns sorter som ger mindre kräkningar
  • 060810

    Sitter här med gråten i halsen just nu. Ju mer jag läser om autism ju mer ser jag Mino i det som står.
    Såg en film om hur en utredning går till och det är ju Mino hon pratar om när hon sitter där o nämner alla saker som de tittar efter.
    Imorgon ska jag ta tag i och ringa bup. Har inte haft orken innan men måste ta tag i det imorgon! Det är bara så. Är ju säkert lång väntetid med så gäller att ringa nu.

  • SaramedM
    060810 skrev 2010-02-17 22:09:18 följande:
    Sitter här med gråten i halsen just nu. Ju mer jag läser om autism ju mer ser jag Mino i det som står.Såg en film om hur en utredning går till och det är ju Mino hon pratar om när hon sitter där o nämner alla saker som de tittar efter.Imorgon ska jag ta tag i och ringa bup. Har inte haft orken innan men måste ta tag i det imorgon! Det är bara så. Är ju säkert lång väntetid med så gäller att ringa nu.
    Kram
    Men en liten tröst kan vara att det var mycket värre innan och under utredningen än vad det är nu
    Man reser sig igen
  • 060810

    Tack!!
    Jag vet att det är tuffare nu och under utredning för nu står man ju helt utan hjälp och sen när allt är klart får man förhoppningsvis hjälp så man kan hantera saker bättre.
    Har mått dåligt rätt länge nu pga allt och ingen som lyssnat på mig, men nu jäklar ska jag se till att någon lyssnar på mig. Om jag så ska åka till bup o skrika där.

  • Skumboll
    SaramedM skrev 2010-02-17 22:05:25 följande:
    Jag skulle börja med att minska intrycken ja, M sover ofta dåligt när det varit många intryck Sen om det kommit nu kan man ju funderar över om han har ont någonstans? Har han mycket kräkningar av sondnäringen? för där vet jag att det finns sorter som ger mindre kräkningar
    Jag tycker ju inte att vi gör så mycket, allt går enligt dagsrutinen och vi har inte ens varit utanför dörren senaste veckan för infektion och astma. Iofs tittar han på favoritprogrammet om och om igen på sin lilla dvd som han bär med sig överallt och ingenstans, blir helt vansinnig om jag stänger av. 
    Kräkningarna har ökat nu i och med infektionen. Han får ju vanlig mat i sonden och inte sondnäring, han kräks av varenda en (inte ens dietisten blir klok på detta). 
    Dethär sovbeteendet har han haft någon natt då och då tidigare, men senaste månaden eller två så är det mer regel än undantag. Ibland gråter han bara, ibland skriker han i högan sky och fäktar med armar och har sig. Rätt som det är så slutar han bara och lägger sig ner och sover tungt igen. Fattar ingenting. 
    ♥ Simon ♥
  • 060810

    Skumboll:
    Det kan inte va nattskräck han har? Det har Mino haft och det är skitjobbigt. Han kunde skrika i 4 timmar i sträck när det var som värst o inget hjälpte.. :(  Hoppas det inte är det, men googla o se om det kan va det.

  • Skumboll
    060810 skrev 2010-02-17 22:40:05 följande:
    Skumboll: Det kan inte va nattskräck han har? Det har Mino haft och det är skitjobbigt. Han kunde skrika i 4 timmar i sträck när det var som värst o inget hjälpte.. :(  Hoppas det inte är det, men googla o se om det kan va det.
    Ja, vi har funderat på om det är nattskräck men det brukar väl komma med jämna mellanrum nattetid. Detta sker helt oregelbundet. Likaså brukar väl missta dem för att vara vakna, men det är definitivt inte simon. 
    Tänkte på det som Sara skrev att han har ont någonstans för ofta skriker han ajajajajaj, riktiga panikskrik. 
    Äh, jag vet inte. Får väl ta upp det med läkaren nästa gång. 
    ♥ Simon ♥
  • pcalma

    Jag fundeerar på detta med utredningen på min M. Är det så att utredning görs o när hon får diagnosen autism DÅ görs ett ADI eller ADOStest för att fastställa graden av det??

  • 060810

    Behöver inte komma samma tid eller regelbundet för i så fall var det inte nattskräck Mino hade fast hans läkare sa det.
    Det kom olika tider varje natt och ibland kunde han sova ändå.
    Han var aldrig vaken utan sov och skrek som en tok och jag fick absolut inte röra honom då skrek han än värre, som ett aj eller nåt (svårt att höra vad han skriker och säger).
    Men prata med läkaren nästa gång så borde du kunna få ett svar ju. Kan ju va något annat med som spökar, behöver ju inte va nattskräck.

Svar på tråden Autismtråd 10