Inlägg från: Lilla Ego |Visa alla inlägg
  • Lilla Ego

    Vilda kottar snackar vidare V

    Trist med tomten Alex, var faktiskt på väg o messa för att fråga hur det gick med den häromdagen men så kom något emellan...himla trist!

    Usch, har verkligen SJUKT mycket att göra på jobbet nu...fattar inte hur jag ska hinna med allt jag borde. Märker att jag blir väldigt disträ o virrig hemma, som om inte graviditetssnurrigheten vore nog liksom;)

    Filippa har också ändrat om sin rytm lite den senaste tiden...nu brukar hon somna vid 19-20 och vaknar 0530-06...tidigare fick jag väcka henne vid 07 så hon har dragit ner en timme drygt. Mkt sannolikt att ljuset påverkar dem...jag känner ju mig mycket piggare själv så det är ju inte konstigt.

    Hanna: Går i valet o kvalet själv ang vagn...ska ju ta hem en från usa men frågan är om det blir en Vibe iaf även fast man gör mkt större förtjänst på UJ...vilket I-landsproblem känner jag. Får man ha TVÅ syskonvagnar? ;)

  • Lilla Ego

    Så gör vi Kajsa, först drog vi ner dagsömnen på dagis till 1h15min och så tog vi bort dagsvilan på helgerna. Nu tror jag vi får minska dagvilan på dagis igen faktiskt...

    Beklagar sorgen Emelie! Jättetrist, det blir ju mer chockartat för omgivningen när det går så fort..men som sagt, skönt att slippa dra ut på det också.

  • Lilla Ego

    Blev hemringd igår, Filippa hade diarré på dagis och så var hon dålig i magen på eftermiddagen men på kvällen verkade det ok igen. Måste ha varit något hon fått i sig...imorse var hon pigg o glad och åt med god aptit men får stanna hemma med pappa idag och imorgon pga 48h-regeln. Tydligen går det VKS på avdelningen intill Filippas så det är väl lika bra att hon är hemma tycker jag. Igår var det fem barn som insjuknat där varav två kräktes över lunchbordet. Jippi. En del har ju syskon på Filippas avdelning så det är ju bara en tidsfråga innan det sprids över...

    Idag har jag fått nytt kontor på jobbet, ett nästan dubbelt så stort rum:) Jag och ett par kollegor har bytt avdelning och då hade jag tur i rumsbytet. Nu märks det dock att jag inte har några personliga grejer, i mitt gamla rum kunde jag fylla ytorna med jobbsaker men nu har jag en massa hyllor och sånt. Får ta hit lite blommor och bilder på Filippa tror jag:)


    Lycka till på RUL, Jennie, det kommer att gå jättebra!

  • Lilla Ego

    Heja Molly:) Filippa har också börjat säga 'låna' så fort hon vill ha något..förut var det tacktack men det kanske inte funkar att var artig på dagis? ;)

    Vi bilade till Uppsala i fredags och tillbaka idag, alltså..DVD i bilen är ju KUNGLIGT. 90 mil, två små korta kisspauser (pga mammans gravidblåsa;). Filippa sov halva vägen och såg på Bamse resten...inte en protest mot att sitta fastspänd hela tiden.

    Grattis i efterskott Vidar! Glömde skriva det i fredags o sen har jag inte varit inne på hela helgen.

    Tog hem pyttebebiskläderna från kusinerna...värsta nostalgitrippen iaf, dom är ju så smååååå..fattar inte att Filippa har haft på sig dem. Hon försökte förresten ta på sig en overall i 62 när jag satt o rensade. Det gick sådär;) Av rent praktiska skäl skulle jag vilja veta om det är en kille eller tjej i magen...skulle ju kunna göra mig av med hälften av plaggen om det är en kille.

  • Lilla Ego

    Kalajs på lördagen blir toppen. Vi har ändrat lite i våra planer o sticker till Uppsala den 28e istf 29e så söndagen funkar inte längre för oss. Fiskdamm hemma hos Hanna låter väl oerhört kul? Ska vi köra lite knytis eller beställa tårta? Kanske bättre med knytis, då spelar det ju ingen roll om det blir bortfall menar jag...

    Mica: Jag hade också vattkoppor ÖVERALLT (munnen, näsan, snippan...u name it) och eftersom jag var 12 bast har jag tydliga minnen av det också. Antar att det är Tavegyl han får, hoppas det hjälper! (Filippa fick det när hon hade nässelutslag och barnläkaren sa då att det även är jättebra vid vattkoppor)

    Kajsa: Himla mys med bröllop:) Vi hade ju också jättelitet familjebröllop och har inte ångrat det en sekund...det passade liksom oss bäst. Ska ni ha det borgerligt eller med präst?

  • Lilla Ego

    Någon liten pryl kan dom väl få, vi kan väl ha ett maxbelopp på 25 eller 50 kr?

    Usch Maria, falsk krupp o VKS samtidigt. Era stackare!

    Jag tror att vi kanske har köpt ett hus...hehe...det är huset mittemot vårt, vi har vetat att det ska ut på försäljning så vi pratade med kvinnan som äger det och nu har vi enats om ett pris. Inget är påskrivet men det ser rätt bra ut. Blir nog den kortaste flytten nånsin, 10 meter typ:) Det är en bostadsrätt men 125kvm istället för våra 95 är nog skillnaden som gör att vi kan bo kvar i området ett tag till.

    Kajsa: Om du vill ha tips på borgerlig vigselförrättare kan jag varmt rekommendera Marianne Lindblom.

  • Lilla Ego

    Det är 25 kvm större, lite större rum och framförallt en klädkammare samt större förråd både nere och utomhus. Inbyggda stora garderober i två av sovrummen...dvs ungefär det vi saknar idag. Köket är lite större också och så är det separat tvättstuga på nedre plan istället för uppe i badrummet som vi har idag. Sen är det bättre standard och materialval i hela huset (men så var dom också mycket dyrare än våra hus när de såldes).

    Nu ska vi bara hitta någon som vill köpa vårt hus:) 

    Vi röstar för knytis! Jag har ytterst svårt för tårta, mår illa av det just nu och Filippa äter inte heller tårta så vi tar nog ändå med oss bullar eller ngt annat. I bilen till Uppsala åt Filippa 5 kanelbullar på raken. Visserligen sådana små från Pågen...men ändå. 5 stycken! Hon är en bulltjej:)

    En pryl för 40 pix låter toppen.

  • Lilla Ego

    Håller med om att det är helt tokiga priser nu..det är lite därför vi tänkt om och väljer att bo kvar i brf ett tag till. Avvaktar och ser vad som händer på bostadsmarknaden, misstänker att villor kommer att drabbas mer av räntehöjningar än vad brf gör (hoppas det iaf). Vill inte betala 4 mille för ett hus, tycker det är vansinnigt mycket pengar. Usch. Om räntorna går upp till 5% borde det ju rimligtvis inte vara lika stor konkurrens om objekten tycker jag...framförallt inte om bankerna även inför lånetak på 85%.

  • Lilla Ego

    Ja usch, har följt debatten lite och lider verkligen med alla småbarnsföräldrar i Linné. Här utökades Filippas grupp med ett eller två barn, samtidigt som någon gick ner på 15h...men det känns ändå helt ok. Däremot har storbarnsgruppen tydligen ökats mer men de har å andra sidan fler pedagoger. Vet faktiskt inte hur många dom är totalt på hela avdelningen.

    Förstår om ni vill byta till förstahandsvalet, vart ligger den förskolan?

Svar på tråden Vilda kottar snackar vidare V