• Loris

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Hej hej =)

    Det vore roligt att komma i kontakt med några fler som väntar barn i augusti 2010 =)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-02-20 12:34
    Nu är vi ett par blivande höstmammor som har hittat till tråden! Rubriken säger augusti men alla är välkomna!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-23 14:50
    BF-lista:
    tuds, 1:a barnet, BF: 20 augusti
    Li81, 2:a barnet BF 23 augusti.
    Klaveret, 2:a barnet BF 26 augusti
    Loris, 2:a barnet BF 29 augusti
    Moyo, 2:a barnet, BF: månadsskiftet augusti/september
    Lisabettan, 3:e barnet, BF: början av september
    LindaMattias, 1:a och 2:a barnet BF:6 september
    shioo, 2:a barnet, BF 20 september
    Pencil, 1:a barnet, BF: månadsskiftet september/oktober
    Monchhichi, 2:a barnet, BF 6 oktober
    Lysa, 3:e barnet, BF: 21 oktober
    Nygga 2:a barnet BF 24:e september

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-25 13:19
    Starla, 1:a barnet, BF 30 juli
    LauraMaria, 1:a barnet, BF: 12 augusti

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-10 20:31
    BF lista i egen tråd!

    www.familjeliv.se/Forum-11-263/m52460191.html

    Glöm inte att lägga till ditt namn och BF om du inte står med :D

  • Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)
  • Loris

    Hejsan :D

    Vad skoj! Hur gammal är ettan? =)
    Det blir våran tvåa som kommer i höst, ska bli spännande att se hur stor skillnaden blir mellan att ha en och två, och för den delen hur lillan reagerar på att få syskon

  • Loris

    Vad roligt :D Jag har en flicka sen tidigare, och jag tror faktiskt att den blir en till tjej, många föräldrar säger ju också det att de ofta kännt på sig om det varit en tjej eller pojke redan i magen och dessutom oftast har haft rätt! Det blir spännande att se, jag skulle nog bli lite snopen om det visade sig vara en pojke hehe

    Jag vet precis vad du menar, våran tjej är också ett energipaket, hon kommer vara strax över 2 år då nummer 2 kommer, så blir det en till som är lika aktiv så blir dagarna nog minst sagt väldigt spännande haha..

    Jag har faktiskt klarat mig rätt bra från illamåendet, någon morgon har det varit lite "kritiskt" men det är långt ifrån ofta, så länge jag undviker att äta eller dricka något första 1-2 timmarna efter att jag klivit upp så slipper jag också illamåendet!
    Hur har det gått för dig? Har du klarat dig från illamåendet?

  • Loris

    Jag också faktiskt, jag hoppas att de ser könet. Jag läste dock i en annan tråd här på FL att det ska ha kommit en kvinna till umeå som utför ultraljud privat, jag är lite osäker på om hon gör könsUL men jag tror det Skulle nästan vara värt att gå på ifall man inte ser bebisens kön.

    Förhoppningsvis går illamåendet över =/ Min storasyster gav mig ett tips om det där med illamåendet, hon hade en termos med te och digestivekex färdiga brevid sängen, så direkt hon vaknade drack hon te och åt kex, låg kvar en stund och sen klev hon upp, genom det så slapp hon allt illamående - som hon tidigare upplevde som ganska jobbigt. Det förutsätter väl iofs att man är rätt morgonpigg eller har tid att ligga kvar i sängen, själv har jag inte provat eftersom jag har lite svårt att hinna med mycket annat än det allra viktigaste innan jag ska iväg på jobbet eftersom jag börjar väldigt tidigt och är en sjusovare haha
    Jag har aldrig behövt genomlida sådär väldigt mycket illamående men jag upplevde det jobbigt nog med lillan under de veckor jag mådde illa, då jobbade jag halvtid på mc donalds och matlukten var ju inte alla tiders.

    Jag har faktiskt aldrig varit på öppna förskolan, det blev bara aldrig av med lillan - jag tänkte väldigt ofta att jag borde gå men.. Ibland blir det ju så, man lägger saker på hyllan tills det nästan är för sent! Nu när flickan är snart 2 år och går på dagis så känns det som att det är för sent. Gick du mycket på ÖF med sonen? =)

  • Loris

    Jag har normalt sett svårt att äta dom första timmarna, men sen den här graviditeten började så kan jag äta hur mycket som helst, oavsett tid på dygnet så det blir till att begränsa intaget lite :) Jag var väldigt positiv till att "flotta upp vardagen" förra graviditeten vilket jag bittert fick ta igen efter graviditeten haha :) Men men, man lär sig ju av sina misstag!

    Jag har faktiskt redan börjat använda en del gravidbyxor Många av mina vanliga jeans sitter väldigt tajt över magen och känns väldigt osköna eftersom magen har svällt upp för mycket, speciellt mot kvällssnåret! Som tur var har jag många långa tröjor som man kan dra över linningen haha, på så vis syns det ju inte supertydligt att det är graviditetsbyxor!
     
    Jag kikade in på din sida och såg att ni inte gått ut med graviditeten än, tänker ni försöka låta bli att berätta för nära och kära tills ni gått 12 veckor?

    jag har faktiskt inte varit på kulturcentrum något alls, jag har varit lite dålig på att kolla upp aktiviteter som man kan göra, utöver det normala dvs, men det ska jag nog ta och kolla upp Är det anpassat för alla åldrar eller är det mycket inriktat på lite större barn?
    Det kan vara skoj med lite variation i vad man hittar på med dom små. Det är lustigt men tills dess att man får barn så har man verkligen ingen koll på såna saker, jag är verkligen glad för att familjeliv finns!
     
    Fick reda på Leos lekland via familjeliv t.ex., Vi var dit första gången någon månad sen, rena rama paradiset för barn haha, oj vad lillan blev vild och galen Dit kommer vi definitivt åka igen!
     

  • Loris

    Hej hej =) Kul med fler i tråden! :) Hur går graviditeten för dig Linda? =)

    Lillebror, vad knepigt läge det där, det är ju lite trist om det ska komma ut genom att folk frågar en om man är gravid, det kan vara skönt om man får ta det då det känns rätt..

    Jag har funderat lite på det där med att berätta för barn/barnen, när tycker ni att det är lagom att berätta att de ska bli syskon? Våran lilltjej blir två i april och har lite svårt att uppfatta sånt än men det känns ju ändå som att man vill ha lite tid på sig att försöka - i den mån det går, att förbereda henne på att hon ska bli storasyster och att det snart kommer en bebis till familjen.

    Ooh, jag hade faktiskt inte hört något om att busplaneten skulle öppna !! Kollade upp det nu då jag läste det, det låter verkligen kanon! Strömpilen är ju lite närmare och dessutom ganska goda möjligheter att äta och så efteråt. (max ska visst också öppna på strömpilen senare, om det blir som det lät iaf sist jag hörde något).

    Vi var på Leos igår eftermiddag, vi valde att äta där och beställde en köttbullstallrik till lillan, de serverade henne intorkade köttbullar som det inte ens gick att skära igenom eftersom dom var så sega, jag sa till personalen och fick relativt snabbt nya fräsha köttbullar - men det känns som om något sånt inte ens borde hända i första taget med tanke på att det inte är allas föräldrar som skär upp maten åt barnen. men men, misstag händer förstås överallt, jag tror man skulle bli lite mer anti om det hände oftare!

  • Loris

    Jag tror nog att det blir som för Maja då faktiskt, vart det lättare för henne att förstå mot slutet av graviditeten, då bebisen sparkade och magen växte?

    ååh, vad roligt att köra skoter :D
    Det var ju inte direkt igår ;) Vi bor för tillfället på mariehem, inte direkt skoterparadiset haha!
    Får se om det blir att flytta till större snart, vi bor i en 3.a - men med 2 barn kanske det är skönt med minst en 4.a. Dessutom verkar det ju lockande att bo i radhus för den lilla marken man får nyttja :)
     

  • Loris

    Ne men urs Hoppas verkligen det går bra!! Har du haft ont i samband med blödningarna? Fick ni tag i KK? *håller tummarna*

    Jag har inte varit med om några rikliga blödningar, Däremot hade min ena storasyster rikliga blödningar under den större delen av sin graviditet, det slutade ändå bra, hennes son föddes frisk och kry!

  • Loris

    Hmm, vad konstigt att ni inte fick komma in och kolla. Var det för att ni är så tidigt gången?

    Vad mysigt att bo i hus föressten, jobbar ni i vännäs eller får ni pendla?
    Vi har pratat en hel del om hus i framtiden, fast min sambo vill inte ta körkort så vi får se hur det blir med den saken. Hus i stan är ju också ett alternativ, men de kostar ju, + att man nog inte får den där riktiga "hus/bykänslan" om man bor "centralt".

  • Loris

    Jag har klarat mig helt från illamående idag, har haft problem med bäckenet på jobbet dock, jag ska börja gå hos sjukgymnast i slutet av månaden så förhoppningsvis blir det lite bättre då.
    Ska det inte finnas någon medicin som man kan ta emot illamående som gravid? Tror att jag har sett något program där det togs upp *hmm*
    Jobbar du Lillebror eller har du möjligheten att vara hemma när du är som mest illamående?

    Vi försökte faktiskt lite lätt ta upp just samtalsämnet bebisar idag för att se hur hon respondar, hon lyssnar väldigt gärna hehe :D Fast hon såg ändå ut lite som ett frågetecken hehe   Men det kommer kanske bli lättare att få henne att förstå då magen är större och det sparkas på där inne, det ska bli spännande att se

    haha när man ser det svart på vitt, nerslickade bestick och ketchupflaskor så låter det ju verkligen inte mysigt.. Kanske ta med engångsbestick om man vet att det blir att äta där ? heheh

Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)