• Loris

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Hej hej =)

    Det vore roligt att komma i kontakt med några fler som väntar barn i augusti 2010 =)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-02-20 12:34
    Nu är vi ett par blivande höstmammor som har hittat till tråden! Rubriken säger augusti men alla är välkomna!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-23 14:50
    BF-lista:
    tuds, 1:a barnet, BF: 20 augusti
    Li81, 2:a barnet BF 23 augusti.
    Klaveret, 2:a barnet BF 26 augusti
    Loris, 2:a barnet BF 29 augusti
    Moyo, 2:a barnet, BF: månadsskiftet augusti/september
    Lisabettan, 3:e barnet, BF: början av september
    LindaMattias, 1:a och 2:a barnet BF:6 september
    shioo, 2:a barnet, BF 20 september
    Pencil, 1:a barnet, BF: månadsskiftet september/oktober
    Monchhichi, 2:a barnet, BF 6 oktober
    Lysa, 3:e barnet, BF: 21 oktober
    Nygga 2:a barnet BF 24:e september

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-25 13:19
    Starla, 1:a barnet, BF 30 juli
    LauraMaria, 1:a barnet, BF: 12 augusti

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-10 20:31
    BF lista i egen tråd!

    www.familjeliv.se/Forum-11-263/m52460191.html

    Glöm inte att lägga till ditt namn och BF om du inte står med :D

  • Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)
  • pencil

    Vi har inte berättat för någon i familjen än. Min chef vet om det - det kändes schyst att berätta för honom så snabbt som möjligt. Ser framemot att berätta det för mina föräldrar, syster yster och vännerna. Men som sagt...det får bli lite senare.

    Är illamående varje dag men inte på morgonen. För mig är det sämre under eftermiddagen och kvällen. Tyvärr har jag väldigt dålig aptit och får nog i mig alldeles för lite mat. Har gått ner 1.5 kg vilket inte känns bra. Är oerhört trött!! Somnar i soffan varje kväll redan vid 19-20 tiden. Blir väckt av sambon om det är något spännande avgörande i OS {#lang_emotions_laughing}. Har slutat dricka kaffe för 5dgr sedan och illamåendet har blivit mycket bättre men guuuud vad det känns jobbigt att vara utan kaffe.

    I helgen blir det bara att försöka vila och ladda för nästa arbetsvecka. Ska till BM och ta blodprover på torsdag så det blir första gången jag träffar henne.

    Jag hoppas ni alla har en jättemysig helg! 

  • Lillebror

    Jag känner igen mig. Jag har också somnat i soffan vid 8-9 tiden de senaste veckorna. Och mår illa minst på morgonen och mest under resten av dagen!
    Men när jag äter mår jag inte illa så jag äter och äter och har säkert redan gått upp närmare 8 kg. Kaffe har jag levt på tidigare men det går inte alls nu. Är inte det första man tänker på när man mår illa direkt.
    Idag har det bakats morotskaka här hemma som jag ska bjuda arbetskamraterna på till veckan. Men hälften åt jag och sonen upp under tiden vi bakade

    Vi ska på första besöket hos BM imorgon. Har suttit ikväll och fyllt i ett mycket underligt formulär som man ska ha med sig. Har inga minnen av att jag fyllde i nått sådant förra graviditeten.
    Har ni andra också fyllt i ett sådant? Om familjesitution, tandvård, matvanor mm?
    Och ännu underligare var att de vill ha ett likandant formulär från pappan.

    Nu är det snart slut på helgen och en ny arbetsvecka väntar! Hade planer på att dyka ner i förrådet och plocka fram lite gravidkläder men det har inte blivit av alls!

  • Loris

    Hallojs :) vi har haft en mindre rolig helg med mig och lillan sjuk, jag tror vi har dragit på oss en förkylning och magsjuka i samma veva, lillan har haft 39-40 graders feber, vi har båda haft olidlig snuva, huvudvärk, problem med magen och helt slut har vi varit båda två. Ikväll började vi känna oss lite piggare, lillans feber gick ner också. Ingen vidare rolig ledighet. Men å andra sidan så är det verkligen inte ofta man får sitta och gosa med lillan mer än 20 sekunder innan hon är less Hehe, nu har hon bara velat sitta hos en och velat bli struken så det har ändå varit ganska mysigt. :) imorgon är det redan mars, vad skrämmande. Den sista mars har vi UL Vad gott med morotskaka, jag testade något nytt, bakade en banana cream pie i fredags, det blev vansinnig mycket över och med båda gottegrisarna i hemmet sjuk så har den bara stått och blivit dålig, vi skulle egentligen ha haft besök i helgen.. Nåja :) ja vi fick också fylla i dom där papperna, visst är dom underliga? :) jag fattade aldrig vad tandvård hade med graviditeten att göra ;) då vi väntade lillan så fick vi fylla i standard frågor om rökning och alkohol men det var mycket kortare och inriktat på vad som är bra eller dåligt för graviditeten. hoppas ni haft en trevlig helg tjejer!

  • LauraMaria

    Hej på er!
    Vad härligt med fler kontaktsökare som ska ha i augusti eller senare. Själv är jag beräknad den 10 augusti...Vi har verkligen längtat efter barn!
    Men trots att jag börjar bli riktigt tjock nu och trots att det "fladdrar"i magen redan så känns det så sjukt overkligt! Längtar dock till nästa onsdag då vi ska på UL. Då kanske det känns lite verkligare?
    Är ni tjocka än?

  • Loris

    Välkommen till tråden lauramaria! :) Är det ditt första barn eller har du några sedan tidigare? Jag tycker magen sväller i ett snabbt tempo. Det är mysigt på sitt sätt, men samtidigt vore det skönt om man kunde ha fått använda vanliga kläder lite längre, jag kan inte påstå att jag saknat just gravidkläder, det är så tråkigt mode? :s jag har riktigt svårt att hitta något som känns "wow".

  • LauraMaria

    Tack! {#lang_emotions_laughing}
    Det är mitt första barn ja, men min man har en 13-årig dotter sedan ett tidigare äktenskap. Men men, allt är helt nytt och SPÄNNANDE!
    Jag är en sådan som rotar ned mig i alla tidningar, böcker och nätforum som finns. En riktig googlare ;)
    Jag tycker bara att det är härligt att magen blir tjock, men det kanske är just för att det är första. Det känns lite verkligare då och man vill att hela världen ska se! ;)
    Men jag håller med dig, mammakläderna är skittråkiga. Hittade dock ett par billiga jeanstights på HM med sköön midja. Behöver jag säga att de annars halvtråkiga byxorna är mina favoriiiter nu! Så skönt!

    En sak till, du som har erfarenheten. Jag har massa pirrningar, ilningar och små stick i underlivet/livmodern. Pratade med bm för några veckor sedan och de säger bara att det är livmodern som växer. Men har du haft så, varför dessa ilningar?

  • Loris

    Vad roligt med första bebisen Jag var och är också sådär att jag läser och kollar runt mycket, mest för att jag tappat lusten att sitta framför tvn eller att spela på kvällarna, av någon anledning så har jag fastnat på familjeliv båda mina graviditeter, jag sitter åtminstone en liten stund, nästan dagligen ;) passar på då det inte finns mycket annat att göra :) och angående ilningar så har jag faktiskt ingen aning, jag har mest haft molande "mensvärk" och har också bara fått förklaringen på att det är livmodern som växer.

  • Lisabettan

    LauraMaria: Vad härligt med första graviditeten, den är verkligen speciell, när man har tid att fokusera så mycket på allt som händer. Passa på att njut! Men sen ska man nog inte dra för långtgående slutsatser av det som står på nätet... många proffstyckare i farten som kanske inte är proffs...

    Var på mitt andra besök hos BM idag. Är bara i v.14 så det känns tätt med besöken.

  • LauraMaria

    Ja, jag njuter massor! Samtidigt är jag ett kontrollfreak som oroarmig väldigt mycket. Så nej, att läsa vad alla proffstyckare skriver är kanske inte så vettigt alltid....lätt att vilseledas..

    Härligt med andra besöker hos BM, men vad tidigt! Jag ska på mitt andra på måndag men då är jag ju redan inne i vecka 18. Hur kommer det sig att det är så olika.
    Vad händer förresten under det andra BM-besöket?

    Och har du/ni gått på några "föräldraträffar" ngn gång och vad tycker ni i såfall om det?

  • Loris

    Jag ska på andra BM besöket på fredag, Kommer vara i vecka 16 då :), förra gången sa bm att det blir att ta blodprover då, antar att det är samma som förra graviditeten, de måste kolla om mamman har några smittsamma sjukdomar som typ hiv och liknande och kolla blodvärden. Förra gången kollade vi bara blodvärde och äggvita i urinen. Vi gick på ett föräldramöte förra graviditeten, men jag tyckte det kändes konstigt så jag gick inte på alla träffarna. Den här gången lär jag nog gå på alla träffar. Hur ska ni andra göra/har gjort?

Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)