• Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Vad kostade ditt körkort?
  • lottan81

    Tog körkortet 2003 & det kostade strax under 2600kr, det som kostade var: teori prov, uppkörning, halkkörning & kostnaden för själva körkortet skulle tryckas.

    Övningskörde privat så då blir summan inte så stor (om man är bra på o köra bil innan vill säga), går man därremot på körskola så kommer man ju rätt snabbt upp i höga summor.

  • Explora

    Mitt kostade 20.000 kr.
    I de pengarna ingick allt; 20 lektioner på körskola med teorikurs, böcker, halka mm. Kunde inte övningsköra privat utan bara på skolan men lyckades iallafall från inskrivining på skolan till färdigt körkort i handen på 3 månader och 4 dagar :)


    (¯`°?.¸ ღ♥Mamma till världens finaste Rasmus 010816 & Theo 090430 (¯`°?.¸ ღ♥
  • Stinky
    Lillsnufflan skrev 2010-02-15 00:40:41 följande:
    Tja, jag hade ingen att övningsköra med och därför fick jag betala för varenda timme bakom ratten. Jag klarade säkert uppkörningen med betydligt färre övningstimmar bakom ratten än någon av mina kompisar. Fast å andra sidan kanske det mer berodde på att jag alltid körde med en bilskollärare än en förvirrad förälder som tog sitt körkort 1973. Mitt körkort gick på 15000 ungefär, men det var för tio år sedan.
    Ehh, du missuppfattade visst frågan... 
  • Strumpläst83

    Runt tusenlappen.... Övningskörde med pappa, fick låna "Bonniers trafikskola på CD" och pluggade teorin själv. Det som kostade var övningskörningstillståndet, halkbane-avgift, ett teoriprovstillfälle, en uppkörning (inklusive hyra av vägverkets bil).

    Jag hade en deal med pappa, han betalade allting en gång, om jag kuggade fick jag betala nästa tillfälle själv.


    Inled mig icke i frestelse, jag hittar själv
  • Stinky
    Åsa A skrev 2010-02-14 22:23:37 följande:
    För att mina föräldrar tjatade. Och jag kan tillägga att jag är jävligt bra på att köra bil, jag hade bara ingen lust att ta körkortet när jag gjorde det men mina föräldrar tjatade somsagt. Och betalade.
    Det där var väl ändå lite snorunge-fasoner?
  • Amanda85

    Tog körkort 2003 och det kostade 9600kr totalt. Det tog c:a 3 månader från det att jag började på körskolan och hade lappen i handen.

  • Fawlty Towers
    Dansken skrev 2010-02-15 00:52:38 följande:
    jag vill köra upp privat för att slippa alla jobbiga kostnader, vill inte ens gå körskola! Högst 5 lektioner, men allra helst privat eller intensiv. Hur går man tillväga då?
    Så gjorde jag. Nu var det 6 år sedan jag tog körkort och det har ju ändrats en del i kostnader och regler sedan dess. Nu ska ju den man övningskör med först gå en kurs tex, så var det inte då.

    Jag körde med pappa, och sen fick jag fem lektioner av honom och mamma som kostade runt 3.000 då. Efter dom lektionerna var jag redo att köra upp och fick kortet.
    Köra upp privat går ju dock inte, köra upp får man göra hos Vägverket oavsett.

    Jag svarade att mitt kort kostade 5000:- men det är nog lite i överkant det. Jag körde så lite privat med pappa också. Jag var en naturbegåvning bakom ratten helt enkelt
Svar på tråden Vad kostade ditt körkort?