Inlägg från: Cinnamon girl |Visa alla inlägg
  • Cinnamon girl

    ISLAND, På egen hand eller gruppresa??

    Jag har varit två gånger till Island. Första gången hade jag gruppaktiviteter och andra gången ordnade jag allt själv.

    Skulle jag inte hittat skulle det kanske ha varit svårare att ta sig fram med hyrbilen till det man ville se. Vägarna är ju mera traktorspår ibland. Sedan är allt inte så bra skyltat alla gånger.

    Men nog får du ut mera av att åka på egen hand, för gruppresorna stressar igenom och inte kan guiden alltid så bra engelska heller att du begriper vad denne säger. Då är ju islänningarna kända för att kunna engelska bra, men undantag finns alltid. Och denna snabbt ut ur bussen, titta dig omkring som en grupp japaner och så iväg till nästa ställe - nä inget för mig i alla fall!

    Jag vill se och uppleva i min takt, kanske fika när jag själv har lust och titta på något som inte är i programmet, prata med locals osv. Så för mig är det inte bra med gruppaktivitet.

    Men allla aktiviteter går att ordna på plats lika bra som från nätet före. Och de vill verkligen ta hand om dig så att du tycker om deras land. Islänningarna är stolta!

    Jag skulle rekommendera dig att köpa någon aktivitet som gruppaktivitet och resten på egen hand. Blå Lagunen: helt klart på egen hand. Gyllene cirkeln: egen hand. Snöscootersafari på glaciären: gruppaktivitet. Islandshästridning: gruppaktivitet. Surtsey: egen hand. Glaciärvandring: gruppaktivitet. Ja du förstår principen.

    Och hoppa för ingenting i världen att rida islandshäst! Och kan du inte rida finns det hästar och turer som passar dig, till och med svensk guide ibland. Eldhestar hade svensk guide när jag var där.

  • Cinnamon girl

    Regntålig vindtät jacka och mössa och vantar oberoende av årstid. Man väljer samma till alla åtstider, men i olika tjocklek. Min åsikt i alla fall.

    Och välj inte bort ridningen. En sån annorlunda upplevelse i det isländska landskapet. Gejsrar hinner man också med.

Svar på tråden ISLAND, På egen hand eller gruppresa??