Inlägg från: Ragnar |Visa alla inlägg
  • Ragnar

    ISLAND, På egen hand eller gruppresa??

    Om ni vill ha guide så rekomenderar jag de mindre företagen. De är oftast inte dyrare än de stora gruppresorna när man är 50 pers. i samma buss och guiden har möjlighet att anpassa sig efter vad man är intresserad av att se och veta. Det går bra att boka på plats. Fast vill man var helt säker på att få plats så är det bäst att boka i förväg.
    De flesta guider är jätte bra och har utbildning. Det finns en förening för guider (félag leiðsögumanna)  och är de med där har de garanterat utbildning.
    Ska ni åka runt själv krävs det hyrbil. Bussarna går inte särskillt ofta och bara till de större orterna. Då är det bäst att veta ungfär vad man vill se innan man åker , i alla fall vilken del/delar av landet. De flesta guider och turistföretag har broshyrer på hotel och turistinformationer, fast på många ställe ligger de större företagens broshyrer mer synliga eftersom många hotel får betalt om de säljer turer åt dem. Jag har till och med hört exempel där hotel tagit bort broshyrer från mindre guideföretag och det har varit en del bråk om det här de senaste åren.

Svar på tråden ISLAND, På egen hand eller gruppresa??