Inlägg från: Little Ms Chatterbox |Visa alla inlägg
  • Little Ms Chatterbox

    Problem med att gå ner i arbetstid..

    Kan du inte vända på det? Om arbetsgivaren säger att alla har rätt att jobba 100% så säger du att Ja, kanske det men just den personen här vill inte jobba mer än 70%. Eftersom det är MIG vi pratar om nu. Faktiskt.
    Det kanske finns fler på företaget som skulle kunna tänka sig att ändra sin arbetstid så han kan plussa ihop till den där ersättaren som han hade tänkt sig.
    Det är inte ditt jobb, utan chefens problem att sköta planeringarna. Hade det varit ditt jobb så hade du haft hans tjänst

    Hoppas ni får mer i VB efteröverklagan och lycka till med jobbet.


  • Little Ms Chatterbox

    Hoppas du får ett gyllene tillfälle att tala om för chefen att du har lösningen på problemet. MEN då måste du ha hans lön.{#lang_emotions_djavulsk}

    Jag var sjukskriven vid den här tiden förra året, har en son som har ADHD och atypisk autism. Men eftersom jag inte har någon anställning så fick jag gå till någon på VC för rehabilitering.
    Gav iofs inte så mycket för jag lyckades nog inte riktigt förklara för henne där hur det är att ha en med ADHD & autism i hemmet. Tex så gick hon på hela tiden om att vi skulle få måltiderna lugna, med hela familjen. Tvångskommenderade till bords. Sonen äter hellre ensam, för då blir alla lugnare och han med. Så jag gav upp att gå till henne.

    Hur har du det annars, bra stöd från BUP/HAB? Alla hjälpmedel som finns? Sover han bra? Ger du Omega? Medicineras han? Många frågor, du behöver inte svara om du inte vill


  • Little Ms Chatterbox

    För att göra allt ännu mer besvärligt för dig så borde du kasta in en ny vårdbidragsansökan, eftersom sonen är mer hemma har du mer extraarbete med honom.

    Såg att han äter Ritalin, när får han den på morgonen? Jag träffade ett föräldrapar som hade väldiga problem med sitt ena barn som hade ADD, han gick inte att få upp på morgonen men när de började ge Ritalin kl 04.15 så vaknade han som en näktergal till 07.10 när det var dags att gå upp. Baksidan var ju att det hann gå ur kroppen lagom till att det blev dags för läxor på em. Men de tyckte det var bättre än att behöva försöka få upp honom i 2 timmar varje morgon.

    Tänk på om du skriver på en ny anställning så kommer du ha sämmre läge vid ev. uppsägningar vid arbetsbrist.


  • Little Ms Chatterbox
    Cilmi skrev 2010-02-25 22:17:56 följande:
    Åh Little Ms Chatterbox du har nog räddat mitt liv (till en liten del iaf)!! =) Kanske lite tidigt att ropa 'hej' men jag har provat i 2 dagar nu att väcka sonen vid 5.40 på morgonen och gett honom Ritalin. Sen har han fått sova klart och jag har väckt honom en timme senare och det har gått jättebra - Jag är SÅ tacksam för tipset! Jag förberedde honom väl kvällen innan och sa att vi ska prova det här och se om det blir lättare att komma upp, så han var helt med på testet och har själv varit så otroligt stolt här i 2 dagar och sagt "Mamma visst har jag varit duktig som har gått upp direkt på morgonen?" och ikväll sa han "Det går bättre att gå upp nu när jag får min medicin tidigare" =) Enda lilla smolket i bägaren är att den dagen jag kommer tillbaks och börjar jobba igen så får jag själv gå upp vid 4.30 för att ge honom medicinen men det är det helt klart värt! SÅ skönt att äntligen få skiva och dela med mig lite om dom positiva sakerna också =) Hans läkare har ju skrivit ut en 10:a Ritalin som han kan få på eftermiddagen (han får 40 på morgonen), så jag har ju dom om det skulle bli för tufft när den går ur kroppen eller om det är nåt speciellt han ska iväg på (typ skoldisko el nåt). Känns jättepositivt det här även om jag ska medge att jag var skeptisk i början - trodde nog aldrig att jag skulle lyckas väcka honom ÄNNU tidigare för att ta medicinen  - men där underskattade jag honom faktiskt *s* Tusen tack, nu är iaf mina mornar lite bättre =)
    Kul att kunna hjälpa till!
    Hur funkar det på kvällarna? Är han trött och somnar så han får rätt antal timmars sömn? Det ska finnas en ADHD medicin som är långtidsverkande, men jag kommer inte ihåg vad den heter. Annars är Strattera långtidsverkande men det är annat aktiv substans i den så det är en helt annan medicin eg. och kanske inte passar din son annars.

    Tänk inte nu på hur det kommer bli när du ska börja jobba. Vila denna tiden och ladda batterierna. Om morgonrutinerna blir bättre kommer du få mer krafter för hela dagen.
    Det föräldraparet som gjorde såhär med medicinen gav sonen medicinen tidigt på morgonen med lite yoghurt. Han satte sig lite upp i sömnen och gapade och sen snabbt drösade tillbaka till sömnen så det var ingen riktig upp, tänt ljus och ståhej. Alla gick och la sig igen och sov vidare. Kan ni göra så sen när du börjar jobba eller vaknar hela huset om man är uppe och tassar 4.30? Det gäller ju lite plannering och att man kan ha medicin liggandes framme och så...
Svar på tråden Problem med att gå ner i arbetstid..