Inlägg från: Anonym (pinsamt!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (pinsamt!)

    Böld i rumpan

    Det här är lite pinsamt, men jag har fått en böld i stjärten...inte precis i anushålet utan på sidan..den utgår typ från anus och sedan fortsätter den några centimeter utåt. Det är som en pingisboll där inne. Gör sjukt ont! Den kom för ett par veckor sedan. Jag tyckte den lugnade sig lite men nu är den öm och jag undrar vad det kan vara?? Jag har kollat med en spegel och den syns inte, har ingen färg, men känns som en bulle där under.

    Iom att det inte är ngt rött så undrar jag om det verkligen kan vara en inflammerad hårsäck eller dyl? Har försökt att söka lite på nätet.. Man är ju livrädd att det skall vara värsta cancertumören där inne. Någon med samma erfarenhet?

    Tack

  • Svar på tråden Böld i rumpan
  • Anonym (pinsamt!)

    Hej
    Nä det är inte det...tror jag inte i alla fall, för de kommer ju från analen. Jag har hoppats på det (hur sjukt det än låter) men det är mer som en böld utanför..ut mot skinkan, nästan mellan blygdläpparnas slut och anus..men det gör liksom ont in mot stjärthålet också. (hmm svårt att förklara).

  • Anonym (pinsamt!)
    Norrtjejjen skrev 2010-02-20 23:48:51 följande:
    låter som hemorojjder. det finns en salva du kan få utskrivet på apoteket. den kommer då gå sönder så småning om och kan blöda lite
    Jag har kört på med alcosanal...men den är så himla stor och mer som en inombordare i huden bredvid. Utgår inte hemorrojder från själva hålet? Jag har haft ngn liten hemorrojd tidigare i mitt liv, men det här är som att man kan greppa tag i den, som en pingisboll, som sagt. innanför huden...
  • Anonym (pinsamt!)
    Anonym skrev 2010-02-20 23:52:02 följande:
    Eh, hemorrojder sitter väl ändå inte på sidan??Har tyvärr inga förslag men jag tycker iaf inte att det låter som hemorrojder. Kanske läge för en läkartid, även om det känns jobbigt.När jag tänker efter så kan man få ngt som blir inflammerat "där bak".. vet inte exakt. Jag fick ovanför en böld har jag för mig för ca 10 år sedan. Ett par cm ovanför anus. Den gick väl isönder eller ngt för efter en tid så fick jag som en krater rakt in... typ en halv cm i diameter och lika långt innåt. Såg rätt så äckligt ut. Fick antibiotika mot det.
    Nä, precis, jag tror inte att det är det. Den sitter som sagt under huden, ungefär som när man har en finne på gång som aldrig riktigt bryter ut. Fast ungefär tio ggr så stor. Hmm fick du en fistel eller vad det heter? Ja, man tycker ju det är lite småjobbigt, men jag får nog ta tag i det på måndag. Men din satt mellan skinkorna i själva skåran eller? Min sitter mer till vänstar om rumpan och utåt.... Det är inte så man vill sitta på en cykel precis. Man är ju alltid rädd så fort man tänker böld.
  • Anonym (pinsamt!)

    Den varar inte utan sitter verkligen inombords. Den sitter inte i ryggslutet utan mitt emellan benen egentligen. Fast då, som sagt, på sidan. Det känns som att en cykelsadel skulle vara helt uteslutet just nu t ex.

  • Anonym (pinsamt!)
    Carisma skrev 2010-02-21 00:01:34 följande:
    Kom på att jag läst en liknande tråd här för inte så länge sedan. Hittade den: www.familjeliv.se/Forum-4-46/m50053213-1.html...Du kanske kan fråga TS i den tråden vad det visade sig vara för henne (har för mig att det var en hon)Lät väldigt likt nämligen.
    tack! Jag läste den tråden precis innan faktiskt. Jag svarade i den tråden, så får vi se om jag får ngt svar.

    Man blir ju så nojig när det är en bulle/böld....
  • Anonym (pinsamt!)
    Anonym (Dr House) skrev 2010-02-21 00:14:36 följande:
    Analabscess!www.fass.se/LIF/lakarbok/artikel.jsp?articleI...Tycker du ska gå till farbror/tant doktorn!
    Ja, du har helt rätt...2 månader med omläggning lät ju halvroligt. Men det låter ju som ngt som jag har. Bara det att min sitter på sidan som jag har lite svårt att se kopplingen till en fistel. Men, det låter ju som någon inkapsling som bör tömmas. Får bli läkaren på måndag innan man kanske får feber etc.
  • Anonym (pinsamt!)
    Anonym (..) skrev 2010-02-21 00:13:36 följande:
    tur du inte är på cykelsemester..
    Ja det kan man lugnt säga, men säga, men det gör fasiken lite ont att sitta på en hård, vanlig stol också.
  • Anonym (pinsamt!)
    Anonym (samma problem) skrev 2010-02-21 00:19:12 följande:
    jag har också en sådann, fast övre delen av rumpan, inne i analen. Har inte vågat gå till doktorn o den gör inte ont mer än när jag trycker på den imellanåt o känner om den är kvar...den har jag haft där i massa år, så länge jag kan minnas! så vill gärna veta när du har varit hos läkaren TS vad det kan vara, om det är samma, ite intressant!
    Men menar du att den sitter inne i analen? ingenting utanför? min är mer utanför! Det gör ont att göra nr 2 om man är hård i magen men det är mer för att det blir lite tryck på området omkring (ledsen för detaljerna...)
  • Anonym (pinsamt!)
    Anonym skrev 2010-02-21 00:20:04 följande:
    Jag tror nok att det kan vara en fistel du har fått. Hade för 2 år sedan samma problem, missbrukte xyloproct, men blev inte av med det. Trodde hela tiden det var hemmorojder. Till slut blev det en jätteböld som varade mycket och gjorde superont, blev opererad och efter det har jag inte hatt ondt. Det var en fistel vid analen. Inte alls kul att gå till läkaren, men jag hade så ondt att jag knappt kunde sitta så det var enda vägen. Gå och kolla upp det, lycka till.
    Var satt din?
  • Anonym (pinsamt!)
    Anonym skrev 2010-02-21 00:26:18 följande:
    Den satt vid sidan om analen, en fistelgång eller vad de nu kallade det. Hade inte alls mycket ont efter operationen, läkte jättebra. Det var tusen gånger värre att gå med bölden.
    Men den varade inte från början? Hmm låter ju exakt som jag har det. Har sökt lite på fistel och om jag bortser från just varandet så låter det exakt som det jag har.
  • Anonym (pinsamt!)

    Analabscess låter mycket troligt. Herre Gud...shit vad jobbigt. Får ringa läkaren på måndag. Låter ju i alla fall, tack o lov, som det inte är värsta cancersvulsten som jag var rädd för.

    Tack snälla ni för alla svar, så här mitt i natten :)
    Kram och tack Anna

  • Anonym (pinsamt!)

    Nu vet jag vad det är!!! En anal abscess. De försökta ta bort den med lokalbedövning men jag skrek rakt ut och det var det värsta jag varit med om. Så jag fick en remiss till SÖS. Där blir det narkos och kniven......

    Men, nu vet jag vad det är i alla fall.

  • Anonym (pinsamt!)
    soffiloppan01 skrev 2010-02-22 19:38:39 följande:
    åh stackars dig skönt att du fått bort den nu.... nu blir de till att knappra antibiotika för din del då.. hoppas de läcker fint nu
    Har tyvärr inte tagit bort den än ;) Men senare i veckan så...tack för lycka till i alla fall. Ja det kanske blir antibiotika också.
  • Anonym (pinsamt!)
    soffiloppan01 skrev 2010-02-22 19:55:54 följande:
    DE brukar gå bra att ta bort dessa bölder utan större komplikationer.
    tack!! Är du sjuksköterska/läkare eller så?
  • Anonym (pinsamt!)
    Anonym (aj) skrev 2010-02-24 23:14:09 följande:
    Jag har precis opererats, har en analabscess och en fistelgång från den ut till tjocktarmen. Nu har de öppnat upp fistelgången och satt gummiband runt så att den ska läka ut, ska gå med detta i några månader, sen ska gummibanden bort och fisteln täppas igen. Vad som händer med abscessen då vet jag inte. Gör skitont nu iaf, kan inte sitta ned, men det läker iaf.
    Jag opererades också. Hörde inget om någon fistelgång. Men de lyckades inte tömma hela för en del av den har hela tiden varit kvar. Nu är den lika stor igen!! Jag har ringt dem, för jag kände redan från början att de inte fick bort hela - men de har sagt att det kan vara ömt och svullet osv. Men, nu är det inga tveksamheter längre..bölden är stor, öm och tillbaks. hur mår du?
Svar på tråden Böld i rumpan