• Chula

    Förstföderskor i Umeå april/maj/juni 2010

    Kan vi hänga här? De flesta av oss kan ju va med i flera forum, men det känns kul om man kan ha en grupp med folk som är i samma situation, alltså att dessa sparkar i magen och annat spännande är för allra första gången..! :)

  • Svar på tråden Förstföderskor i Umeå april/maj/juni 2010
  • Lilla Essi

    Hej alla mina, eller våra, vänner!

    Till att börja med, så kan jag bara hålla med i det Liisa skrev typ igår; Jag hinner INGENTING

  • JuniMamma28

    Annelie: Jag minns det där...Jen hade en period då hon vaknade fast om man vyssjade vagnen kunde hon somna om.
    Jen har alltid sovit i vagnen på dagarna så såfort man såg henne vakna (på "fel" tidpunkt) sprang jag ut & styrde vagnen så hon skulle somna om.

    Jag minns det var lite drygt, man var som alltid på helspänn när hon vaknade till....
    "är det tillräckligt eller ska jag ut och vyssja".... var alltid frågeställningen.

    Det hela gick över på en månad kanske, så frågan om det var min förtjänst eller om damen helt enkelt var i en utvecklingsfas & när den var över så var den över.
    Nu sover hon läänge i sträck. Men jag har inga bra husmors knep till dig hur du kan få henne att sova längre.
    Ju äldre dem blir desto svårare upplever jag att det är för dem att somna om, nu i princip omöjligt. 

  • JuniMamma28

    Har någon ett smaskigt efterrätts recept att dela med sig?

    Vi tänkte grilla här med några kompisar till Valborg och jag skulle vilja bjuda på något smaskigt till efterrätt. Gärna något som går att förbereda för vi ska på travet V75 på dagen.
    Någon annan som ska dit förresten? 

  • Lilla Essi

    ...haha, det var inte meningen att det skulle bli så kort, råkade trycka iväg av misstag. Återigen, jag hinner INGENTING sen jag började jobba tycker jag. Förvisso har jag ju tid på kvällarna, men när jag kommer hem är det ju järnet med att umgås med E tills han lägger sig, och sen är jag hyffsat dödstrött. E vaknar sjukt tidigt på morgonen, typ fem, så när jag kommer på jobbet vid åtta så har ju typ en halv arbetsdag redan gått hemma. Men, jag tycker det är roligt (eller nja, roligt är nog fel ord, men....) att jobba och det är härligt att komma iväg varje dag. Men, jag har ytterst liten ork för ER och jag förstår att ni tycker att jag säkert bara försvunnit och jag ska försöka göra mitt yttersta för att finna mer och och kraft för er alla mina fina vänner.

    Nästa vecka slutar jag 13 på torsdag, kanske finns det några som har lust att komma hit då och slöfika lite i solen på altanen? Det skulle jag tycka vore underbart, och jag hoppas att nån har lust och tid. Vi längtar massor efter er!

    Elmer fortsätter pinna på med promenerandet och han går säkert ett antal kilometer per dag här hemma, fram och tillbaka. Det är såklart svårare att gå ute, men vi tränar.

    Angående sömnen Juni, så hade vi exakt samma situation här ganska nyss. E sov då samma tider som J sover nu, och plötsligt började han få svårt att somna på kvällarna och blev uppe till typ åtta. Vi testade att dra ner eftermiddagssovet till en halvtimme och det vände direkt. Nu somnar han som en stock klockan sju! Dock fortsätter han ju som jag skrev ovan att vakna alldeles för tidigt, men vi hoppas att även det vänder snart. Det är tufft med så tidiga morgnar. Hur länge sover J på morronen?

    Åh lyllos er som ska på ÖF imorgon, jag önskar så att jag hade kunnat följa med!

    Jättestort och då menar jag BAUTOSTORT grattis till Ella och Jack som gått och fyllt ett år! Jag är ytterst sorgesam att jag inte kunde komma på era kalas, men jag ser fram emot att ses allihopa i maj/juni på det gemensamma kalaset. Visst tar vi med oss papporna då oxå? Det tycker jag vore skoj. Vi kan som sagt vara här! Om ni vill, eller hos nån som kanske har ännu större hus och trädgård...

  • JuniMamma28

    På torsdag nästa vecka står det redan playdate hemma hos Hanna i min kalender....konstigt vi kommer som du förstår mer än gärna!!!!!

    Åh ska prova dra ner på em sovandet kanske det är knepet Uppe i fjällen sov Jen 1.5h på förmiddag och 2.5h på eftermiddag 14-16.30, måste ha varit fjäll luften.
    Då somnade hon inte förrän 20.00, men trots jätte sovning på em så sov Jen hela natten.
    Hon vaknar mellan 6-6.30 på morgonen. Allt efter 06 är ok för min del. 

  • Evve

    Hej på er, tittar in som snabbast och meddelar att jag inte lämnat er bara fått massa irl-grejs att göra så tid och ork  har blivit kraftigt reducerat.
    Har gjort min inskolning klart nu, känns superbra. Kommer nog va nervöst när man ska gå första passet själv, såklart, men jag hoppas att det blir nått sånt pass innan jag börjar på mitt sommarschema i mitten av juni, annars har jga ju glömt allt igen =)
    Svala börjar hos Dagbarnvårdare på måndag! den 2a. Skittski, men det ska nog gå bra. Har ju inget jobb att gå till så jag vet inte hur kinkiga de är men jag har ju önskat från slutet av Maj och det är De som valt att börja inskolningen redan från början av Maj. Så vi kör väl på. Blir nog bara typ 15 tim/v eller så. Vet inte hur allt det här fungerar, hur mkt tid man får ha dem där och vilka regler som gäller, tycker informationen är knapphändig.

    Har bara läst de sista två inläggen och hunnit snappa upp följande:


     2 ettåringar: Grattis Ella och Jack!! Nått sorts 1-årsparty i sommar! Trevligt, vi är intresserade. Det är inte satt nått datum? Sömntider: Svala har börjat sova bara en gång per dag sen ett tag tillbaka, funkar bra om vi bara lyckas få henne att somna på dagen. Nu när hon inte är så inbyltad i vagnen vänder hon sig ju bara runt och blir rosenrasande om hon blir vänd tillbaka och då är det kört. Känner att det kommer att bli ett riktigt stort problem framöver. Idag har hon sovit 30 minuter på hela dagen..... Träff på Ersboda på torsdag, ska försöka komma.
  • Fru Piggelin

    Vi vill oxå mysa på Ersboda!!! Det var kul på ÖF i dag - det blir fler gånger! Tja tar vi firandet i juni har vi hunnit flytta in och har då en helt okej gård att mysa på Dessutom lär vi ju inte ha så mycket möbler inomhus så det lär vara gott om plats

  • Fru Piggelin

    Housemouse: JAAA det gjorde vi!!! Grymt härligt - så nu har vi miljonskulder - mys haha Håller på att längta ihjäl mig tills vi får flytta in

  • AnnelieE
    Juni: Har också hoppats på att det ska vara någon fas av nåt slag, men det är isf en rackarns lång en. Mirjam har sällan sovit mer än 45 minuter och det spelar ingen roll hur mycket hon vaggas. Även när vi är ute och går så vaknar hon efter ungefär 40 minuter och somnar inte om. 40 minuter känns dock betydligt bättre än 25 :)

    Gällande efterrätt så kan jag ju rekommendera citronmarängpaj vilket är min personliga favorit. Går även bra att göra i förväg. Man sparar bara att göra marängen till alldeles innan. Lätt och fräscht också efter en mättande middag.

    Ärtan och Essi: Ganska förståeligt att man inte kan ha tid för allt. Tyvärr har vi ju bara 24 timmar om dygnet. Har många gånger tänkt mig att jag ska ta ett snack med den som bestämde det. Några timmar till per dygn och ett par dagar till på veckan vore inte så dumt...

    Piggelin: Ååååh vad härligt med hus. Jag är lika delar glad för er skull som avundsjuk för vår egen!

    Har träffat en enveckasbebis och en fyraveckorsbebis senaste två veckorna. Kan för mitt liv inte begripa att Mirjam varit så liten och oföretagsam nån gång. Tänk så fort man glömmer!

    Ingen som känner för att gå på stan och ta en mjukglass med oss imorgon?
Svar på tråden Förstföderskor i Umeå april/maj/juni 2010