Inlägg från: felisa |Visa alla inlägg
  • felisa

    Jesus Mirakel Tråd 3

    Gud är inte skyldig oss, vidriga syndare, någonting. Hans vilja kommer att ske, även om vi ber om annat.

    På tal om detta att man inte löser sina egna problem, endast utifrån det faktum att man har en personlig relation med Skaparen, har blivit fri genom Guds stora nåd och Hans död på korset, är bara löljigt.


    Självfallet så ska man som frälst be till Herren, kommunikation är en viktig del av en relation. Bönesvar får vi, när det är i enlighet med Guds vilja.

    Applebaum: om man har kontakt med en person som är i nöd, är praktiskt hjälp det första steget. Vad hjälper det att vittna för en hemlös vän, om man inte även ger vännen tak över huvudet? Och ja, att prata med din fantasifoster till Gud, är helt meningslöst. Annat blir det med den evige, allsmäktiga Herren!

  • felisa
    Applebaum skrev 2010-03-25 13:54:35 följande:
    Jag fattade fan inte ett ord av det där. Försök igen.
    Är nog ingen vidare mening i det, om det saknas en grundläggande läsförståelse.
  • felisa

    Guds vilja kan först ske i människors liv när de i faktum har överlåtit sina liv till Gud. Gud har skapat oss med en fri vilja, vilket innebär att vi kan tacka ja eller nej till en relation med Gud. Tackar man nej, så tror jag knappast att man vill ha del av Guds vilja i sitt liv.

    Som frälst så lägger man sitt liv i Guds händer, det handlar om överlåtelse. Tillit till att Gud, som är allsmäktig, har allting under kontroll. Ja, Guds vilja kanske visar sig vara en väg som jag själv inte hade tänkt att vandra. Men följer man hans vägar så är utgången god.

    Den fria viljan medför att vi människor dagligen ställs inför praktiskt taget oändliga antal valmöjligheter.  De val som vi gör överensstämmer inte alltid med Guds vilja. Här finns alltså utrymmet för oss att be om att Guds vilja ska ske, då vi litar på Guds storhet och Hans omsorg om oss.

  • felisa

    Starkrose, jag är enig i det du skriver om mirakel, om hjärtats förvandling! Jag har personligen förändrats mycket sedan jag blev frälst, och det är en fortlöpande process. Det har skett omärkligt, men ack så kraftfullt!

  • felisa

    Knappast.. Innan jag blev frälst levde jag under parollen "Life is a bitch and then you die".  Men när man inser sanningen, så vore man inget annat än en dåre om man vände sig ifrån Gud..

    Frågan är vad människor överlag helst vill tro..

    - Shit happens. Gör vad du vill, vad du känner för, det spelar ändå ingen roll.
    - Vi kommer en dag alla att stå inför Guds dom, stå till svars för våra val och synder.

    Hmm.... Just det ja, vi kristna valde den "enkla vägen"...

    "Gå in genom den trånga porten. Ty den port är vid, och den väg är bred som leder till fördärvet, och det är många som går fram på den. Och den port är trång, och den väg är smal som leder till livet, och det är få som finner den." Matt 7:13-14

  • felisa
    M C skrev 2010-03-27 16:19:11 följande:
    Hur kan du ta det personligt? Din fiktiva deitet lever bara i ditt huvud, hur kan man förolämpa ett hjärnspöke?
    Och ändå lägger ni ateister ner så mycket av er dyrbara tid på att diskutera kring detta "hjärnspöke".  Inte dåligt måste jag säga Med tanke på att ni ändå har en begränsad tid att leva, inga utsikter till ett liv efter döden, finns det helt ärligt inget bättre ni kan göra av er tid? 
    Jag för min del skulle aldrig drömma om att investera min tid i sådant jag finner vara fånigt eller en lögn, ex ett ateist-forum....
  • felisa

    Inte för att jag på något sätt finner Obamas inställning till tro relevant.. Men enligt media så letar Obama med familj just nu efter ett nytt "andligt hem", dvs. församling. Detta efter att Obama lämnade sin tidigare kyrka, Trinity, då han hamnade i klinch med pastorn...

  • felisa

    Utan att nämna några namn, men i diskussoner med vissa ateister här på FL, får jag ofta misstankar om bakgrunds-diagnoser. Det är självfallet inget fel i att ha asbergergs exempelvis, det bara ökar min förståelse för personen ifrågas resonemang!

    Skulle vara väldigt intressant att träffa personerna i denna tråd irl. Se om man då skulle bilda sig en annan uppfattning!

  • felisa

    Nej, jag syftade faktiskt inte på dig, Toboas. Utifrån det lilla jag har sett av dig, så har jag funnit ditt resonemang vettigt och nyanserat.

    Nu måste jag tyvärr återgå till jobbet, efter min trevliga lunch-rast

  • felisa

    Applebaum (av någon anledning funkar det inte att citera inlägg från min jobbdator): Var skrev jag att alla som inte tror på Gud har en diagnos? Jag skrev, Vissa ateister på Fl. Inbegriper detta plötsligt alla ateister?


    Nej, man har självfallet inte en diagnos bara utifrån det faktum att man är ateist. En av mina allra bästa vänner är ateist, och hon är helt och håller frisk Det finns dock vissa ateister som debatterar här på FL, som jag, utifrån deras resonemang, misstänker har en diagnos. Detta baserar jag bl.a. på vad som verkar vara en avsaknad av "Theory of mind", förståelse för hur andra människor tänker och känner. Denna avsaknad innebär ex att en person med aspergers har väldigt svårt att sätta sig in i andra människors världsbild, stora svårigheter i att se saker ur ett annat perspektiv och denna uppdelning i "svart eller vitt".

  • felisa

    Så om jag nu skulle namnge en person, och rada upp citat från denna persons argumentation, skulle jag inte löpa någon som helst risk för att bli anmäld?

    Det är just anledningen till att jag inte vill namnge någon, man vet aldrig hur folk reagerar på ett sådant här forum. Mycket lättare irl, där jag faktiskt är känd för att vara en person som alltid står för sina åsikter, även om det inte alltid blir så populärt.

    Ja, man kan vara ärlig och stå för sin åsikt, utan att för den sakens skull övergeneralisera alla som inte delar ens åsikt. Vore inte jag utomordentligt löjlig om jag påstod att alla ateister är känslomässigt störda individer? Men att påstå att alla kristna är obildade tölpar utan någon förmåga till logiskt och förnuftigt tänkande, är ok?

  • felisa

    "Din åsikt skrämmer vettet ur mig. Förutom att den suger så är den helt galen.
    Om folk bara trodde på gud skulle det inte bli några naturkatastrofer? Vilken SJUK JÄVLA IDIOTISK ÅSIKT!

    Fy fan säger jag, är det så där du tänker jämt? Dina åsikter kring skuld är bland de värsta jag någonsin hört.

    Fy fan. Jag fylls av förakt när jag ser vad du tycker.
    Jag fattar inte att du gått i samma skola som jag!"

    "Att okritiskt köpa allt som står i bibeln är att inte tänka själv. The end. Du har bara här i tråden flera saker som motsäger och totalt omkullkastar bibeln, men du vägrar se sanningen rakt i ansiktet."

    "Ja, jätteöverraskade. Det kan jag faktiskt garantera eftersom inga profetsior någonsin gått i uppfyllelse."

    "Men den stora skillnaden på att ha ett öppet sinne som en naturvetare har och en stängt fundamentalistiskt är att det öppna kommer ta in det nya. Som alltid."

    "Du sa ju att gud är viktigast för dig. Eller står du inte för det nu helt plöstligt?

    Och inte helt otippat tar du upp person isf sak. Det är vanligt bland religiösa att inte kunna skilja på det."

    "Varför i hela friden måste man respektera någons tro? "

    Kära vänner, jag har tyvärr inte tid att svara på alla inlägg nu, har inte ens hunnit fixa middag än. Kanske imorgon, om jag inte har bättre för mig.

    Jag finner det dock inte lönt att samtala med folk som har en argumentationsteknik som ovan (ja, alla citat är saxade från Mirakeltråd 2 och 3).

    Alla dessa samtal med er har dock gett en positiv konsekvens: Jag har stärkts ytterligare i min tro på Bibeln som bokstavligen Guds ord och har fått en allt större längtan efter att umgås med mina syskon i tro. Så tack för det och god kväll

  • felisa
    Selfish Geene skrev 2010-03-29 20:52:33 följande:
    Det beror på om man tror på bibeln eller inte. Om man tror på bibeln tror man också att Gud kan be dig göra fruktansvärda saker för att testa din tro, bara för att i sista sekunden skrika "stopp!"
    Eller, om man har en större Bibelkunskap så vet man att detta med Abrahams lydnad i att slakta sin egen son Isak, i själv verket var en mellanakt. Hela händelsen pekar mot Jesu död på korset. Skillnaden är att Gud faktiskt genomförde slaktandet av sin egen Son, sig själv, för att vi som brottsliga syndare skulle kunna gå fria. Jesus död har betalt vår bot, då Han tog på sig all Guds vrede på korset. Kan inte bli mer fantastiskt än så. Tänk vad Gud gjorde för oss, oss syndare!
  • felisa

    MC: Som jag tidigare har konstaterat, så finner jag en diskussion med dig helt meningslöst. Du är helt inne i din egna lilla bubbla tyvärr.

    För det första. Jag har aldrig uttalat mig om haitierna, det var inte mitt inlägg du svarade på där. Och att jämföra med nazismen, det ids jag inte ens svara på. Du är så förutsägbar att det är knappt att man tror det.

    Frågan kring moral, ok, jag formulerade mig nog lite för snävt. Alla är vi onda syndare, som bara kan bli räddade genom Guds stora nåd. Eftersom Gud är en rättvis domare, så kan han inte frikänna skyldiga brottslingar. Eftersom han trots detta älskar oss, så valde han att genom döden på korset betala vår skuld. Vi behöver dock ta emot denna nådegåva, för att kunna bli räddade.

    Så nej, kristna är inte bättre människor, vi är lika stora syndare. MEN, när man blir frälst, så står det i Guds ord att man förvandlas i anden, då man har överlämnat sitt liv åt Gud. Det blir då helt naturligt att man vänder sig ifrån synd, börjar hata det man en gång älskade (såsom lögn, stöld osv). Ingen är perfekt, men som frälst så genomgår man en förändring. Ingen tro utan gärningar.

    Jesus säger att man ska känna igen oss på vår frukt. Inget gott träd kan bära dålig frukt. Av detta kan man dra slutsatsen att det tyvärr är många som säger sig vara kristna, även om de kanske inte bryr sig egentligen. Amerika är väl ett ypperligt exempel. Paul Washer talar en del om detta, mycket bra predikant.

    Ett glädjens ord till sist MC.. Efter att ha läst en del diskussioner här på FL, samt även diskuterat med dig, så väcktes det i mig en större längtan efter att umgås med mina riktiga bröder och systrar i tron. Det har gett som ett resultat att jag nu har gått med i en evangelisationsgrupp, och senast nu i helgen var vi ute och fick några väldigt bra samtal om Gud med människor på stan. Om inte det är ett mirakel så vet jag inte vad, att du MC, har bidragit till att Guds ord sprids

  • felisa

    MC: Finner det mycket lustigt att du kan fastställa in människosyn, utifrån ett forum på FL. Att du dessutom menar på att din egen fördömelse av mina åsikter i sig är ett bevis på min "kassa" människosyn. Mycket underhållande.

    För det första, när jag citerade dig så gav jag inte sken av att alla citaten härrörde från en diskussion mellan oss. I tråden efterfrågades det "bevis" på dålig argumentationsteknik (angånde min misstanke om bakomliggande aspergers vad det gäller den rigida uppdelningen i svart/vitt samt oförmågan att leva sig in i andra människors tankevärld), vilket jag hittade och förde fram. Vill dock även passa på att be om ursäkt för detta att jag förde fram mina tankar om aspergers. Hade dåligt samvete för det inatt. Var respektlöst av mig.

    För övrigt så tycker jag att det inte finns mycket i denna värld som ska föranleda sådana hårda ord MC, som att svära över folk och kolla dem idioter. Här kanske vi med all rätta borde diskutera människosyn.

    Och till sist.. Nej, jag har inte sagt att alla ateister älskar lögn och stöld. Jag skrev SÅSOM lögn och stöld, vilket jag tycker borde förtydliga att det är endast exempel. Faktum är att en ateist kan vara mycket god, göra mycket gott. Man kan dock aldrig köpa sig fri från sin skuld med goda handlingar. För hur goda vi än tror oss vara i oss själva, så bryter vi varje dag mot Guds bud. En rättvis domare kan inte frikänna brottslingar utifrån det faktum att brottslingen även har en för övrigt god moral.

    Detta med frälsning är dock något som man inte kan förstå, om man inte är frälst själv. Sanningen uppenbaras, och allt det man innan tog som sanning, framstår nu i sitt rätta ljus.

    Jesus säger i Joh 3: ”Amen, amen säger jag dig: Den som inte blir född av vatten och Ande kan inte komma in i Guds rike

    Jag skall ge er ett nytt hjärta och låta en ny ande komma in i er. Jag skall ta bort stenhjärtat ur er kropp och ge er ett hjärta av kött.” (Hes 36:26)


    ”15 Han säger till Mose: Jag vill vara barmhärtig mot den som jag är barmhärtig mot, och jag vill förbarma mig över den som jag förbarmar mig över.19 Nu säger du kanske till mig: Varför förebrår han oss då? Vem kan stå emot hans vilja? 20 Men du, människa, vem är du som går till rätta med Gud? Inte kan väl det som formas säga till den som formar det: Varför gjorde du mig sådan? 21 Har inte krukmakaren den rätten över leret att av samma klump göra ett kärl för hedrande användning och ett annat för mindre hedrande?…(Romarbrevet)


    Mina tankar är inte era tankar, och era vägar är inte mina vägar, säger HERREN. Nej, så mycket som himlen är högre än jorden, så mycket är mina vägar högre än era vägar och mina tankar högre än era tankar. Liksom regnet och snön faller från himlen
    och inte återvänder dit, förrän det har vattnat jorden och gjort den fruktbar och ger säd till att så och bröd till att äta, så skall det vara med ordet som går ut från min mun.
    Förgäves skall det inte vända tillbaka till mig utan att ha verkat vad jag vill, och utfört det vartill jag har sänt ut det (Jes 55).


    För övrigt så har jag inte blivit uppvuxen i en kristen familj. Isätllet fick jag som de flesta barn av denna tid, genomgå indoktrineringen avseende rådande världsbild, dvs. mot Gudstro.
  • felisa

    MC: Jag förstår att du har svårt för skuld-temat, detta att vi alla är syndare. När man blir frälst så får man dock en förståelse för sin egen litenhet inför Gud och allting faller på plats.

    Har definitivt inte ändrat min åsikt om ateister, förstår inte hur du kan dra den slutsatsen. Ja, en ateist kan ha god moral, men är som sagt likväl en syndare som endast kan räddas genom Guds nåd och död på korset. Som frälst så förvandlas man och blir en ny människa. Man är fortfarande en syndare, men får ett nytt hjärta och nya tankar/handlingsmönster.

    Roligt att du faktiskt gillar människor! Då är du säkert glad över det faktum att du på ett sätt har bidragit till evangelisation

    Personligen har jag alltid uppskattat ärlighet, att vara pk är bland det tråkigaste som finns. Men ärlighet och detta att man ska säga vad man tycker, behöver inte gå hand i hand med att inte respektera andra människors åsikt/tro/världsbild. Ofta ofta träffar jag folk som inte delar mina åsikter. För den sakens skull förklarar jag inte för dem att "din åsikt suuuuger!". Snarare att ok, jag hör att du tror och tänker si och så. Jag för min del resonerar mer....

    Av ren nyfikenhet, använder du samma argumentationsteknik irl? Om så är fallet, vad ger det för resultat?

Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3