Inlägg från: Moderno |Visa alla inlägg
  • Moderno

    Jesus Mirakel Tråd 3

    Ni verkar insatta och har intressanta teorier om mycket. Kanske ni kan svara på följande.

    Det känns som snacket vad som händer efter döden är lite uttjatat vid det här laget. - Så vad säger egentligen Bibeln (eller vilka källor ni använder) om vad som hänt innan vi föds? 

  • Moderno
    KristenTjej84 skrev 2014-11-01 01:12:36 följande:

    Gud om Profeten Jeremia i Jeremiah kapitel 1:


    4Herrens ord kom till mig:
    5Innan jag formade dig i moderlivet
    utvalde jag dig,
    innan du kom ut ur modersskötet
    gav jag dig ett heligt uppdrag:
    att vara profet för folken.

    Det betyder att Gud hade en plan för oss redan innan vi formades i moderlivet. Och att det är han som är skapade av allt liv.
     
    Det var intresant. Kan detta enligt kristen tro tas för intäkt att människan bara passerar jordelivet, dvs. att gud sänder människan från himlen till jorden och sedan tillbaka igen?. Vem väljs i så fall ut att skickas till jorden - och har alla uppdrag att vara profet över folken?
  • Moderno
    dirpower skrev 2014-11-01 16:02:44 följande:

    Bibelcitatet kom med källhänvisning. Orkar du inte läsa så finns mp3 på folkbibeln.se ;)


    Vad menar du?
  • Moderno
    dirpower skrev 2014-11-01 16:02:44 följande:
    Bibelcitatet kom med källhänvisning. Orkar du inte läsa så finns mp3 på folkbibeln.se ;)
    Nu vet jag inte om det är du som är "KristenTjej84", men jag förstod inte din hänvisning ovan. Citatet ur Jeremiah, 1 kapitlet, som du/KristenTjej84 gav (i inlägg nr 5620 och 5621) sa ju kanske en del, men menar du att svaret på min fråga finns någon annanstans i Bibeln? 

    Det jag är intresserad av att höra är vad en troende kristen anser om var vi kommer från, dvs. vad som har hänt "innan livet". Debatten om vad som kommer hända efter döden känns relativt uttömd. Men debatten vad som har hänt innan livet är inte lika närvarande. Det är väl i rimlighetens namn precis lika intressant att känna till var vi kommer ifrån som var vi är på väg. Om vi uppstod 'ur tomma intet' är det väl följaktligen lika rimligt att anta att vi också kommer att upplösas 'i tomma intet' när livet lämnar oss.

    Av citatet ur Jeremiah, 1 kapitlet, tycker jag det verkar framgå att Gud har sänt Jeremiah till jorden för att verka som profet. Är det en generell iakttagelse, dvs. att en kristen uppfattning är att alla människor passerar jordelivet och ska verka som profeter? Att Jeremiah därför är en metafor för alla människor?

    Vad är din uppfattning? Eller kanske någon annan har en uppfattning. Jag tycker, uppriktigt, att det är en intressant fråga.
  • Moderno
    KristenTjej84 skrev 2014-11-03 15:40:10 följande:
    Nej alla är inte menade att vara profeter, men tror Gud har format alla i moderlivet,  med en unik kallelse från honom, skickat dem själar med speciella uppgifter & gåvor, i Jeremias fall var uppgiften & kallelsen att vara profet.
    Hur kan man skilja mellan moderlivet och himlen? Moderlivet verkar vara något som är särskiljt från jordelivet, men är det detsamma som himlen eller utgör moderlivet ytterligare en dimension? Vilka hamnar i så fall i moderlivet, och varifrån kommer dessa?

    Eller kan det vara så att moderlivet faktiskt är en annan beteckning för himlen? Men då undrar man ju vilka som väljs ut till att formas av Gud och på vilka grunder. 
  • Moderno
    KristenTjej84 skrev 2014-11-03 22:30:12 följande:
    Jag har inte alla svar på dina djupa frågor, men du verkar vara en filosof av naturen.:) roligt att du finns! inte ofta man hör om dem eller ser dem på olika forum.
    Men jag tror att Gud skapar alla själar, och skickar dem till jorden av en anledning, han har en plan för dem alla. Och livet börjar ju vid befruktningen så det är ungefär då Gud skickar människan en själ, varför så många kristna är emot abort då vi inte tänker "evolutions teoritiskt" att den inte skulle vara en människa. Vi tror att alla människor har odödliga själar, även de ofödda barnen.Och att Gud skapat dem själar som han sände till kvinnans livmoder när ett barn blir till. Men alla har möjlighet till fri vilja, när de kommer ut ur livmodern och kan välja rätt eller fel, att söka Gud eller låta bli, så har dem den valfriheten. Men de som svarar när Gud räcker ut handen, vilket han gör med varje individ vid olika situationer där han påverkar människor att tänka extra mycket på honom,vi kallar det för sökelsetid, och accepterar Jesus som frälsare och blir frälsta, först DÅ kommer de in i uppgiften Gud har åt dem. Vissa kanske redan har kommit delvis in i den, kanske människor med musikaliska gåvor redan börjat spela gitarr/piano på konserter eller klubbar, men ändå blomstrar mer och får mer tips och inspiration och vägledning när Jesus är med.Och använder den gåvan till att nå ut till andra med evangeliet så fler blir frälsta.
    Tack för ditt svar! Glad
  • Moderno
    dirpower skrev 2014-11-07 11:04:20 följande:

    Apropå att finna Jesus, Jehoshua (Jehova är befrielse/överflöd), så finns en skön vetenskaplig video om Gud, som även älskar ateisterna,


     


    Believe in God in 5 Minutes (Scientific Proof)
    Eller så tror man på den cykliska modellen (Penrose m.fl.), genom vilken universum (på det sätt som beskrivs i klippet) sträcks ut till 'intet', vilket av mannen i klippet nämns som en förutsättning för Big Bang. I den cykliska modellen finns därmed förutsättningar för ett nytt Big Bang efter att en 'Big Crunch' har inträffat. Universum skulle därmed skapas om och om igen i evighet.

    Jag är inte religiös själv, men intresserad av religion som en filosofisk företeelse, och jag tror att det är lönlöst att försöka hitta 'bevis' för att Gud finns, helt enkelt (som klippet visar) därför att det ofta resulterar i att Gud förminskas till en metafor för något annat.

    Bättre är väl att se till de konsekvenser som religionen ger (efter att bisarra vidskepligheter avlägsnats) i form av ökad välfärd för samhällsmedborgarna. Den som tror att ens religion påbjuder icke-våld, medmänsklighet, empati och andra egenskaper som innebär nytta för alla, och som lever efter dessa normer, bidrar till ökad välfärd. Några andra vetenskapliga bevis behövs inte enligt min mening för att anse att religion kan vara något gott. 

    Religiösa uppfattningar som inte ger nyssnämnda positiva effekter tar jag däremot starkt avstånd från.
Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3