• Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3
  • CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE
    felisa skrev 2010-03-29 17:13:45 följande:
    Så om jag nu skulle namnge en person, och rada upp citat från denna persons argumentation, skulle jag inte löpa någon som helst risk för att bli anmäld? Det är just anledningen till att jag inte vill namnge någon, man vet aldrig hur folk reagerar på ett sådant här forum. Mycket lättare irl, där jag faktiskt är känd för att vara en person som alltid står för sina åsikter, även om det inte alltid blir så populärt.
    Som jag misstänkte, du kan inte backa upp ditt påstående och alltså är kritiken helt utan substans.
    felisa skrev 2010-03-29 17:13:45 följande:
    Ja, man kan vara ärlig och stå för sin åsikt, utan att för den sakens skull övergeneralisera alla som inte delar ens åsikt. Vore inte jag utomordentligt löjlig om jag påstod att alla ateister är känslomässigt störda individer? Men att påstå att alla kristna är obildade tölpar utan någon förmåga till logiskt och förnuftigt tänkande, är ok?
    Är det någon i tråden som har gjort det?
    I am free because I know that I alone am morally responsible for everything I do. -Robert A. Heinlein
  • M C
    felisa skrev 2010-03-29 17:13:45 följande:
    Så om jag nu skulle namnge en person, och rada upp citat från denna persons argumentation, skulle jag inte löpa någon som helst risk för att bli anmäld? Det är just anledningen till att jag inte vill namnge någon, man vet aldrig hur folk reagerar på ett sådant här forum. Mycket lättare irl, där jag faktiskt är känd för att vara en person som alltid står för sina åsikter, även om det inte alltid blir så populärt. Ja, man kan vara ärlig och stå för sin åsikt, utan att för den sakens skull övergeneralisera alla som inte delar ens åsikt. Vore inte jag utomordentligt löjlig om jag påstod att alla ateister är känslomässigt störda individer? Men att påstå att alla kristna är obildade tölpar utan någon förmåga till logiskt och förnuftigt tänkande, är ok?
    För den ena finns det statistiskt stöd, den andra är rent förtal.
    Bara för att du inte vet betyder inte att ingen vet. Stultorum infinitus est numerus.
  • M C
    CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE skrev 2010-03-29 17:23:50 följande:
    Som jag misstänkte, du kan inte backa upp ditt påstående och alltså är kritiken helt utan substans. Är det någon i tråden som har gjort det?
    Det är en grov överdrift för att få lite sympatipoäng, är inte ett dugg ovanligt.
    Det handlar om det statistiskt säkerställda sambandet att ju mer utbildning - ju fler ateister. Alla fula namn är egna tillägg.
    Bara för att du inte vet betyder inte att ingen vet. Stultorum infinitus est numerus.
  • M C

    felisia, har du lust att svara på hur du får ihop ditt resonemang?

    Du sa att det bara finns två alternativ: gudsalternativet eller "jag kan göra som jag vill, det spelar ändå ingen roll".
    Det ska gå att få ihop med att Sverige är världens mest sekulariserade land och har samtidigt en av världens lägsta brottsstatistik.

    (jag kan även lägga till att i de amrikanska stater med högst och värst brottstatistik är de även flest religiösa).

    Jag väntar ivrigt på svar.


    Bara för att du inte vet betyder inte att ingen vet. Stultorum infinitus est numerus.
  • Applebaum
    felisa skrev 2010-03-29 16:13:22 följande:
    Applebaum (av någon anledning funkar det inte att citera inlägg från min jobbdator): Var skrev jag att alla som inte tror på Gud har en diagnos? Jag skrev, Vissa ateister på Fl. Inbegriper detta plötsligt alla ateister? Nej, man har självfallet inte en diagnos bara utifrån det faktum att man är ateist. En av mina allra bästa vänner är ateist, och hon är helt och håller frisk Det finns dock vissa ateister som debatterar här på FL, som jag, utifrån deras resonemang, misstänker har en diagnos. Detta baserar jag bl.a. på vad som verkar vara en avsaknad av "Theory of mind", förståelse för hur andra människor tänker och känner. Denna avsaknad innebär ex att en person med aspergers har väldigt svårt att sätta sig in i andra människors världsbild, stora svårigheter i att se saker ur ett annat perspektiv och denna uppdelning i "svart eller vitt".
    Har jag påstått att du har skrivit att alla ateister har en diagnos? Nej, det har jag inte. Jag påtalade bara att jag inte har det.

    Anledningen till att jag inte tar till mig er världsbild är att jag anser att ni har fel eftersom ni inte har några som helst belägg för det ni anser vara sanning. Det har ingenting med theory of mind att göra. Jag hävdar inte att allt är svart eller vitt men jag ställer mig kritisk till det allra mesta som det inte finns några bevis eller belägg för. Kritiskt tänkande är snarare ett sundhetstecken än ett tecken på aspergers.
  • M C

    Tycker det är ett mycket konstigt reseonemang från felisias sida, speciellt det här:


    felisa skrev 2010-03-29 17:13:45 följande:
    Vore inte jag utomordentligt löjlig om jag påstod att alla ateister är känslomässigt störda individer? ?
    När det bara några sidor tillbaka finns ett påstående att alla som inte tror på gud bara har alternativet "jag kan göra som jag vill, det spelar ändå ingen roll".

    Det antyder att felisia inte har greppat hur det är att vara ateist och ha bra moral - som de flesta faktiskt har.
    Väldigt intressant när man betänker att resonamanget kring personen med asperger skulle vara en ateist.
    Bara för att du inte vet betyder inte att ingen vet. Stultorum infinitus est numerus.
  • Selfish Geene

    Spontant känner jag att uttrycket "jag kan göra vad jag vill det spelar ändå ingen roll" är mer kompatibelt med en världsbild som bygger på att ett allvetande, allsmäktigt väsen styr allt som händer och kan (om han känner för det) rätta till alla misstag och förhindra alla katastrofer.

    Eftersom jag inte har någon gud som styr hela världen, ligger det på mitt ansvar att göra allt som står i min makt för att göra världen till en bättre plats att leva på.

    Ingen gud kommer att rycka in i sista sekunden för att hindra mig från att offra mina barn, det ansvaret är bara mitt.

  • M C
    Selfish Geene skrev 2010-03-29 18:13:41 följande:
    Spontant känner jag att uttrycket "jag kan göra vad jag vill det spelar ändå ingen roll" är mer kompatibelt med en världsbild som bygger på att ett allvetande, allsmäktigt väsen styr allt som händer och kan (om han känner för det) rätta till alla misstag och förhindra alla katastrofer.Eftersom jag inte har någon gud som styr hela världen, ligger det på mitt ansvar att göra allt som står i min makt för att göra världen till en bättre plats att leva på. Ingen gud kommer att rycka in i sista sekunden för att hindra mig från att offra mina barn, det ansvaret är bara mitt.
    Ja, "om jag inte fick göra det skulle gud stoppa mig"-resonemanget.
    Bara för att du inte vet betyder inte att ingen vet. Stultorum infinitus est numerus.
  • slapback
    Milkina cerka skrev 2010-03-29 10:13:07 följande:
    Lånade dina ord till min sidfot, hoppas det inte gjorde något.
    Helt ok! {#lang_emotions_smile}
  • felisa

    "Din åsikt skrämmer vettet ur mig. Förutom att den suger så är den helt galen.
    Om folk bara trodde på gud skulle det inte bli några naturkatastrofer? Vilken SJUK JÄVLA IDIOTISK ÅSIKT!

    Fy fan säger jag, är det så där du tänker jämt? Dina åsikter kring skuld är bland de värsta jag någonsin hört.

    Fy fan. Jag fylls av förakt när jag ser vad du tycker.
    Jag fattar inte att du gått i samma skola som jag!"

    "Att okritiskt köpa allt som står i bibeln är att inte tänka själv. The end. Du har bara här i tråden flera saker som motsäger och totalt omkullkastar bibeln, men du vägrar se sanningen rakt i ansiktet."

    "Ja, jätteöverraskade. Det kan jag faktiskt garantera eftersom inga profetsior någonsin gått i uppfyllelse."

    "Men den stora skillnaden på att ha ett öppet sinne som en naturvetare har och en stängt fundamentalistiskt är att det öppna kommer ta in det nya. Som alltid."

    "Du sa ju att gud är viktigast för dig. Eller står du inte för det nu helt plöstligt?

    Och inte helt otippat tar du upp person isf sak. Det är vanligt bland religiösa att inte kunna skilja på det."

    "Varför i hela friden måste man respektera någons tro? "

    Kära vänner, jag har tyvärr inte tid att svara på alla inlägg nu, har inte ens hunnit fixa middag än. Kanske imorgon, om jag inte har bättre för mig.

    Jag finner det dock inte lönt att samtala med folk som har en argumentationsteknik som ovan (ja, alla citat är saxade från Mirakeltråd 2 och 3).

    Alla dessa samtal med er har dock gett en positiv konsekvens: Jag har stärkts ytterligare i min tro på Bibeln som bokstavligen Guds ord och har fått en allt större längtan efter att umgås med mina syskon i tro. Så tack för det och god kväll

Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3