• Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3
  • Papi Jo
    Toboas skrev 2010-03-31 16:32:47 följande:
    Varför använda ett ord i pluralis "himlarna" för att beskriva något som till sin natur är i singularis "uni-versum"? Nej, det tar längre tid för arter att uppstå än raser, men det är inte någon skillnad i övrigt i processen. Däggdjuren är väldigt unga så vi har inte utvecklat så många varianter ännu men om du tittar på gnagarna så täcker den gruppen ekorrar, marsvin, bävrar och och piggsvin. Alla har gemensamma drag - precis som människor och andra apor - med skulle du säga att de tillhör samma art? Eller var gud bara lat som valde att återanvända 90-99% av all DNA när vissa djur gjordes men bara 10-15% när andra gjordes? Enligt evolutionsteorin är det naturligt att det ser ut så eftersom vi har ett gemensamt ursprung men jag förstår inte varför en allsmäktig gud inte var konsekvent.
    Ditt första stycke är en bättre fråga än du anar, det kanske finns mer än jordens himmel och universum? Ganska mycket mer nämligen.

    Att du inte förstår Gud visar bara att du är skapad och inte skapare.
  • Papi Jo
    R Franklin skrev 2010-03-31 11:21:56 följande:
    På vilket sätt skulle bibelns påstående att jorden är rund betyda mer än att den är platt när Jorden i själva verket är sfärisk?
    Bibeln är inte en vetenskapsförklaring om du missat det?

    Men du är väl petig. Som att säga att kniven inte är spetsig, den är vass...
  • Toboas
    Papi Jo skrev 2010-03-31 17:27:27 följande:
    Ditt första stycke är en bättre fråga än du anar, det kanske finns mer än jordens himmel och universum?

    Ganska mycket mer nämligen. Att du inte förstår Gud visar bara att du är skapad och inte skapare.
    Ja, men försök inte slå i mig att det i texterna finns stöd för flera världar skapade av gud.

    Att du uttalar dig som du gör om saker och ting bekräftar bara begränsningen med evoultionen. Våra förfäder utvecklades i en miljö där det räckte med att hantera en väldigt begränsad (i jämförelse med idag) mängd information. Idag vet vi mer än vi någonsin vetat tidigare och vetenskapen går framåt i rask takt.

    Jag tycker det är så tragiskt varje gång en människa med tillgång till information och utbildning frivilligt väljer att vara okunnig och slå dövörat till. Varför hävda att "jag tror" eller "jag tror inte" i frågor som rör till exempel evolutionen när det finns en mängd saker man kan ta reda på, förstå och så kan man få VETA istället!
  • Papi Jo
    Toboas skrev 2010-03-31 19:53:52 följande:
    1) Ja, men försök inte slå i mig att det i texterna finns stöd för flera världar skapade av gud. Att du uttalar dig som du gör om saker och ting bekräftar bara begränsningen med evoultionen. 

    2)  Idag vet vi mer än vi någonsin vetat tidigare och vetenskapen går framåt i rask takt.

    3)Jag tycker det är så tragiskt varje gång en människa med tillgång till information och utbildning frivilligt väljer att vara okunnig och slå dövörat till. Varför hävda att "jag tror" eller "jag tror inte" i frågor som rör till exempel evolutionen när det finns en mängd saker man kan ta reda på, förstå och så kan man få VETA istället!

    1) Det har jag inte sagt dig heller , det är en annan diskussion. Men din ursprungliga fråga var bra men dina taggar utåt på mina svar bekräftar bara det du själv säger om människor som slå dövörat till. Det kan väl inte vara din mening? 

    2) Och? Kristna och okristna människor har trott på både det ena och det andra som inte stämmer med dagens efterforskningar. Om du trodde (vilket du uppenbarligen inte gör) att det kräver ett viss IQ för att komma till tro så tror du fel. Kom igen och kommentera detta - det bjuder jag på :)


    3) Det är mängder med saker som du "tror på " och även forskarna. Hypoteser framläggs ofta som etablerade fakta fast dom inte är det. Köp en illustrerad vetenskap så ser du:)  Kliniskt konstaterande existerar i stort sett i inte för då pratar vi oftast tyvärr om subjektiva åsikter som lyser igenom och benämns som fullt falsifierat ex. Klimatpanelens rapport, och WHO pandemilarm. 

    Om du nu VET så mycket så borde ingen vara troende om dom VET så mycket som du? Men det finns människor som vet mycket mer än du och som är troende. Kanske dom vet något som du inte vet?

  • starkrose

    Oj, vad arga ni lät. Eller tolkar jag fel....Jag tänkte be er söka upp någon frikyrka eller svenska kyrka för att få bättre svar på alla frågor. Jag är en starkt känslobetonad person och utifrån min unika personlighet så uttrycker jag mina upplevelser och erfarenheter som format min tro, på mitt sätt. jag kan inte bättre än så! Därför så får ni nöja er med mina inlägg och jag hoppas att någon fick något som kändes bra. Men mitt sätt att vara kan inte gillas av alla, så därför, om ni vill ha riktiga och kanske mer säkra teologiska uttydningar och analyser i kristen tro så finns det forum för det även på internet. Eller kontakta en församling i er närhet som ni känner er trygga med!
    Det finns dom som pluggat teologi och kan mer sakligt förklara ett och annat.

    Visst har även jag lärt mig grunderna i tron och den klassiska eviga frågan är ju varför Gud tillåter lidande när han är så god. Detta har människan frågat sig i alla tider och hon kommer att fråga den frågan tills lidandet upphört och tiden tagit slut! Jag har självklart inte svar på det, då skulle jag nog kunnat få nobelpriset i Teologi...om det fanns något sådant.

    Men jag vet att det även finns en motsatskraft till Gud men hur mycket man kan skylla på det, det vet jag inte! Jag tror inte att jag behöver veta allt heller, utan jag kan vara trygg ändå. Jag tycker det är vedervärdigt att det finns så mycket lidande i världen, jag har mycket svårt att tänka bort alla som har det svårt. Jag måste liksom alltid be och agera för andra...men vad räcker jag till??

    Har fått uppleva så mycket hjälp av Jesus, så jag har känt mig bortskämd i bland.
    Därför är jag trygg i att i mörkret där finns han. och därför bubblar det över av glädje titt som tätt. Men jag bubblar bara på ställen där jag trivs och känner mig välkommen och glad. Så jag simmar vidare och lämnar er.....Blessings


  • Papi Jo
    starkrose skrev 2010-03-31 20:48:03 följande:
    Jag måste liksom alltid be och agera för andra...men vad räcker jag till??Har fått uppleva så mycket hjälp av Jesus, så jag har känt mig bortskämd i bland.Därför är jag trygg i att i mörkret där finns han. och därför bubblar det över av glädje titt som tätt. Men jag bubblar bara på ställen där jag trivs och känner mig välkommen och glad. Så jag simmar vidare och lämnar er.....Blessings
    BLesings på dig med. Bra sagt.
  • Milkina cerka

    " Har fått uppleva så mycket hjälp av Jesus, så jag har känt mig bortskämd i bland.
    Därför är jag trygg i att i mörkret där finns han. och därför bubblar det över av glädje titt som tätt. Men jag bubblar bara på ställen där jag trivs och känner mig välkommen och glad. Så jag simmar vidare och lämnar er.....Blessings   "

    Ja Gud Välsigne dig med.

    Det var tråkigt att denhär tråden skulle spåra ur så, så nu får ni fortsätta här utan mig - medan jag och andra kristna fortsätter vittna om allt det goda Han gjort för oss.


    Jag kan b å d e Be o c h Tänka.
  • Papi Jo
    Milkina cerka skrev 2010-03-31 22:07:57 följande:
    Det var tråkigt att denhär tråden skulle spåra ur så, så nu får ni fortsätta här utan mig - medan jag och andra kristna fortsätter vittna om allt det goda Han gjort för oss.
    BLess på dig med.. Men jag hoppas du kommer tillbaka i andra diskussioner.
    Jag tar väl och drar jag med, kan ta en hel del spott och spe - ingen fara- Men det känns som man hört dom där argumenten från the atheist bunch några gånger tidigare. Och varför i denna tråd  - OT.

    Tchau!
  • M C
    Papi Jo skrev 2010-03-31 20:45:56 följande:
    1) Det har jag inte sagt dig heller , det är en annan diskussion. Men din ursprungliga fråga var bra men dina taggar utåt på mina svar bekräftar bara det du själv säger om människor som slå dövörat till. Det kan väl inte vara din mening? 2) Och? Kristna och okristna människor har trott på både det ena och det andra som inte stämmer med dagens efterforskningar. Om du trodde (vilket du uppenbarligen inte gör) att det kräver ett viss IQ för att komma till tro så tror du fel. Kom igen och kommentera detta - det bjuder jag på :) 3) Det är mängder med saker som du "tror på " och även forskarna. Hypoteser framläggs ofta som etablerade fakta fast dom inte är det. Köp en illustrerad vetenskap så ser du:)  Kliniskt konstaterande existerar i stort sett i inte för då pratar vi oftast tyvärr om subjektiva åsikter som lyser igenom och benämns som fullt falsifierat ex. Klimatpanelens rapport, och WHO pandemilarm.  Om du nu VET så mycket så borde ingen vara troende om dom VET så mycket som du? Men det finns människor som vet mycket mer än du och som är troende. Kanske dom vet något som du inte vet?
    Bara för att man inte vet allt betyder inte att man ska låtsas att man gör det - där har du klimatfrågan i ett nötskal. Frågar du de äkta forskarna i området så är de aldrig tvärsäkra. Det är bara glada amatörer som skriker ut tvärsäkerhet från hustaken.

    Pandemihysterin är ännu ett ex på det. Min källa sitter i WHOs pandemistyrelse, och h*n har inte på något sätt understött den hysteri som driver runt bland tidningarna. Det hela är en sk tidningsanka. Storm i ett vattenglas, ett sug efter löp. Tyvärr reagerar våra makthavare på det eftersom de är beroende av att hålla sig väl med befolkningen.
    Grundorsaken till att vi öht vet om den här pandemin är för att fågelinfluensan är dödlig för alla under 30, om den någonsin blir en pandemi måste vi ha ett fungerande nätverk. Först ut i nätverket: den sk svininfluensan. En helt vanlig förkylning som man inte ens blir sängliggande av. Men pga sin extrema smittsamhet så har den potentialen att bli spanska sjukan - när och om den muterar.
    Frågor på det?

    I dina ex är det alltså några hysteriska okunniga människor som ansvarar för hur det blev som det blev, vetenskapen har inte haft mycket att säga till om.
    Bara för att du inte vet betyder inte att ingen vet. Stultorum infinitus est numerus.
Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3