Inlägg från: Agnostino |Visa alla inlägg
  • Agnostino

    Jesus Mirakel Tråd 3

    KristenTjej84 skrev 2011-08-11 21:28:16 följande:
    Jag kan påpeka att jag absolut inte tror att det är genom goda gärningar jag kommer till himmelen, det vore lagiskhet. Utan det är bara genom Jesus Kristus min frälsare och herre, och hans nåd vilken är gratis, jag är frälst. Det enda jag har gjort är att acceptera den nåden och frälsningen som finns i honom. Och jag skulle aldrig i mitt liv vända ryggen till honom.
    Så alla de godhjärtade människor som hela sina liv agerar "rätt" och gör det bara av godhet och osjälviskhet men inte tror kommer hamna i helvetet bara för att dem inte tror? Eller får man en chans när man kommer till "pärleporten" att "ta emot" Gud? Jag skulle även där anse att Gud är en självisk, egocentrisk, svartsjuk och ondsint jävel.

    En allsmäktig och kärleksfull Gud låter inte undersåtar lida, det strider mot allt förnuft.
  • Agnostino
    Användarnamn skrev 2011-08-11 22:12:33 följande:
    Du har inte ett smack seriöst i ditt sökande, du vill bara hitta ursäkter till att förkasta Gud, du lurar bara dig själv.
    Jag har sökt Gud, väldigt seriöst, och han har aldrig visat sig och jag ser ingenting någonstans som nu får mig att tro att han finns. Men jag uppmuntrar gärna dem som tror på Gud att se kritiskt på vad dem upplever som Gud och fråga sig "kan det finnas en rationell förklaring för detta?". Någon som väldigt få troende gör.
  • Agnostino
    Användarnamn skrev 2011-08-11 22:55:13 följande:
    Du söker bara på dina vilkor och vill bara ha ursäkter, sök seriöst innan det är försent, du ser på Matt kap 24 och 2 Tim 3:1-5 att timman är sen.
    Du kan inte håna bort Guds krav.
    www.bibeln.se/las/2k/
    Jag börjar tycka att du inte är värd att svara. "Mina" villkor? VAD vet du om hur jag sökt? Du vet INGENTING om mig.
  • Agnostino
    Användarnamn skrev 2011-08-11 23:12:27 följande:
    Det är upp till dig att söka Gud på Hans vilkor och du har inget att skylla på, hej med dig nu lille vän.
    Ja ser vad du skrivit så min bild av dig är ganska klar.
    Du har en klar bil, om än jag skulle vilja säga väldigt väldigt begränsad, av hur jag är NU. Jag levde sökande i 20+ år innan jag blev agnostiker/ateist. Hur jag sökte och hur jag var/vem jag var när jag sökte vet du ingenting om. Ja, jag har slutat söka MEN om Gud är allvetande så vet han vad som krävs för att övertyga mig och är han allsmäktig kan han också åstakomma det.
  • Agnostino

    Du har en klar bild, om än jag skulle vilja säga väldigt väldigt begränsad, av hur jag är NU. Jag levde sökande i 20+ år innan jag blev agnostiker/ateist. Hur jag sökte och hur jag var/vem jag var när jag sökte vet du ingenting om. Ja, jag har slutat söka MEN om Gud är allvetande så vet han vad som krävs för att övertyga mig och är han allsmäktig kan han också åstakomma det.

    (fetstil korrigerat)

  • Agnostino
    Användarnamn skrev 2011-08-12 19:10:33 följande:
    Gud har visat vad Han kräver, så det är upp till oss att ta reda på de kraven och göra efter dem. Jah 17:3

    Jag hamnar unde jorden som alla andra, med ett hopp om en uppståndelse.
    Men din kropp ruttnar ju när den begravs, kan du förklara hur detta är tänkt? Får du en ny kropp när Jesus kommer tillbaka? Stiger du upp ur jorden där du begravdes då?
  • Agnostino
    Användarnamn skrev 2011-08-12 19:57:24 följande:
    Har du inget svar på frågan?
  • Agnostino
    Användarnamn skrev 2011-08-12 23:21:30 följande:
    Klar man kan tolka olika, till sist är det dock Guds vilja som bestömmer, så det gäller att söka ödmjukt.
    Gud har lovat att den som söker ödmjukr h*n finner sanningen.
    Det första man måste göra för att få den rätta kunskapen är att be om den.
    Gud finns inte.
  • Agnostino
    Användarnamn skrev 2011-08-12 23:42:52 följande:

    Domedagen som du uppfattar den står vi själv för som vi behandlar naturen, i en Biblisk mening är det en dag på 1000 år då Jesus för fram mänskligheten till fullkomlighet.


    Domedagen som vi orsakar, som du så gärna uttrycker det, är enbart mänsklighetens domedag. Jorden och många av dess invånare kommer leva vidare och glömt oss helt om några miljoner år.
  • Agnostino
    Användarnamn skrev 2011-08-12 23:49:20 följande:
    Vad har du vör del eller nytta av det.

    Jag tror du menar detta:

    Uppenbarelseboken 11:18                    


    ”Men nationerna blev vreda , och din egen vrede kom, och den fastställda tiden, då de döda skall bli dömda och då du skall ge lönen åt dina slavar profeterna och åt de heliga och åt dem som fruktar ditt namn, de små och de stora, och störta dem i fördärvet som fördärvar * jorden.” genomfördärvar. Jmf Upp 21:3 - 5


    * Ordagrant ständigt


     


    2 Petrus 3:7
    ”Men genom samma ord är de himlar och den jord som nu finns sparade åt eld och förvaras till den dag då de ogudaktiga människorna skall dömas och förintas”


     


    Jag menar att jorden och universum bryr sig inte om huruvida vi orsakar våran egen undergång eller inte, när mänskligheten har dött ut, om den kommer göra det, kommer jorden fortsätta sin bana runt solen som om vi aldrig funnits.

    Gud finns inte så h*n kan heller rimligtvis inte ha något att göra med någon domedag.
Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3