Inlägg från: Agnostino |Visa alla inlägg
  • Agnostino

    Jesus Mirakel Tråd 3

    SkåneP skrev 2011-04-11 17:55:36 följande:
    Jaja. De tuotusentals som dött och de som lider otroligt av katastrofen fick väl vade de förtjänade.

    De var väl inte korrekt frälsta eller nåt. 
    Håller med lite här. Om Gud finns, varför inträffade denna katastrof alls? Vad är poängen? Var det för mänga syndare där? Varför hjälper en "allsmäktig" Gud de drabbade genom att "styrka" dem som "har inre sår"? Man kan tycka att h*n prioriterar lite konstigt.
  • Agnostino

    Men en allsmäktig Gud som låter sådana naturkatastrofer som i Japan inträffa är ju antingen obrydd eller ute efter att straffa, hur tänker du egentligen? Om Gud nu är allsmäktig, varför händer det sådant alls om h*n nu bryr sig om oss? Är h*n ute efter att testa oss? Funkar bra då, jag kan aldrig tro på en allsmäktig kärleksfull Gud som låter oss drabbas av sådant. Kan också nämna att jag sjäv VARIT troende kristen från födseln till relativt nyligt då jag äntligen började tänka själv. Jag måste då fråga, hjärntvättad som jag blev, är du, AquariusGirl, uppvuxen i ett kristet, indoktrinerande hem?

  • Agnostino
    KristenTjej84 skrev 2011-04-12 13:22:58 följande:
    Man kan inte vara kristen från födseln, kristen blir man då man väljer själv Jesus Kristus som frälsare och herre i sitt liv. Så ser jag det. Visst man kan få höra talas om Jesus i ett kristet hem, och ta del i kristna traditioner och självklarheter som kvällsbön och dylikt, men man väljer tillslut som tonåring eller äldre ifall man vill följa Jesus eller inte. Ja jag är född till en kristen familj, men dom har inte hjärntvättat mig, jag valde själv min väg att följa Jesus efter flera personliga möten med honom och hans kraft.
    Att man är född till en familj som tror på ett visst sätt betyder inte att man själv blir exakt likadan och tror det familjen tror. Mina syskon är t ex inte kristna fast våra föräldrar är det.
    Och finns många som vuxit upp hos ateistiska familjer, där man förnekat Gud och skrattat åt allt övernaturligt, som ändå kommit till tro på Jesus.
    Jag bara antar att du är från ett katolskt hem, då sist jag pratade med en person som sa att han alltid varit kristen sedan han var bebis då han blev döpt då, så var han katolik..de verkar se annorlunda på dopet än många pingstvänner & babtister.

     
    Man blir, även om man påstår annorlunda, indoktrinerad när man växer upp i ett kristet hem. Visst, många väljer en annan väg, men man blir starkt påverkad ändå, i vissa familjer mer än andra. När jag säger "kristen från födseln" menar jag naturligtvis inte "bekännande" kristen, jag tog det steget också när jag var tonåring. Min familj är tillhörande frälsningsarmén så nej, inte katolik. Men du svarade heller inte på mitt egentliga inlägg heller, hur kan en allsmäktig kärleksfull Gud låta sådana saker hända, det går emot all logik. Men då är ju inte kristendomen särskilt logisk, vilket också påvisats i många andra trådar. Så, är Gud inte allsmäktig, inte kärleksfull eller finns h*n inte? det är dem tre alternativen som gäller, inget annat är logiskt.
  • Agnostino
    SkåneP skrev 2011-04-27 16:37:38 följande:
    Den verklighetsförankrade.
  • Agnostino

    Wtf? Hur får du sjunde dagen till att den varar än? Har du några verkliga bibelkunskaper? Om du läser orginalskriften så står det, icke omtolkningsbart, att Gud skapade världen på 6 dagar och vilade på den sjunde, dagarna kan inte med den skriften tolkas som något annat än just vanliga 24 timmars dagar. Om du ska agera teolog får du läsa på först.

  • Agnostino
    Användarnamn skrev 2011-04-29 22:20:50 följande:
    Det du skriver förtjänar inte ett svar.
    För att du inte har det?
  • Agnostino
    Användarnamn skrev 2011-05-11 17:31:27 följande:
    Bibeln har alltid rätt och vad du eller jag anser har ingen betydelse.
    Nej, bibeln har fel väldigt ofta, både moraliskt och historiskt. Men jag antar att man som kristen kan välja dem delar som man tycker låter bra?
  • Agnostino
    Användarnamn skrev 2011-06-01 10:34:28 följande:
    Den fungerar bara på dem som vill ha det Gud erbjuder.
    Det finns ingen Gud som erbjuder nånting. Eller finns det några konkreta bevis för Gud? Personliga erfarenheter och Bibeln (som är skriven av människor) kan för övrigt inte räknas som konkreta bevis.
  • Agnostino
    Användarnamn skrev 2011-06-05 14:12:24 följande:
    Vad var det svar på ?
    Dina bibelcitat. Du citerar en bok som om den innehåller den absoluta sanningen om allt även fast den om och om igen visar sig vara full av hittepå.
  • Agnostino
    Användarnamn skrev 2011-06-05 17:15:52 följande:
    Det är din åsikt.

    Vad är det du inte förstår.

    1 Korinterna 2:14 2000


    "Den oandlige* tar inte emot vad Guds ande säger, det är dårskap för honom, och han kan inte förstå #  det eftersom det måste bedömas på ett andligt sätt."



    ”fysisk”, dvs. oandlig. Grek.: psykhikọs; lat.: animạlis.


    #


    Matt 16:32
    "Men han vände ryggen till och sade till Petrus: ”Försvinn bakom mig, Satan! Du är för mig en sten att snava på, för du tänker inte Guds tankar, utan människors.”


     


    Romarna 8:5
    ”De som är i överensstämmelse med köttet håller nämligen sinnet inriktat på det som hör köttet till, men de som är i överensstämmelse med anden på det som hör anden till”


     


    Jag förstår gott och väl, men bibelcitat är ingenting trovärdigt då bibeln i sig inte är trovärdig.
Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3