Inlägg från: KristenTjej84 |Visa alla inlägg
  • KristenTjej84

    Jesus Mirakel Tråd 3

    Moderno skrev 2014-10-29 19:20:49 följande:

    Ni verkar insatta och har intressanta teorier om mycket. Kanske ni kan svara på följande.

    Det känns som snacket vad som händer efter döden är lite uttjatat vid det här laget. - Så vad säger egentligen Bibeln (eller vilka källor ni använder) om vad som hänt innan vi föds? 


    Gud om Profeten Jeremia i Jeremiah kapitel 1:

    4Herrens ord kom till mig:
    5Innan jag formade dig i moderlivet
    utvalde jag dig,
    innan du kom ut ur modersskötet
    gav jag dig ett heligt uppdrag:
    att vara profet för folken.

    Det betyder att Gud hade en plan för oss redan innan vi formades i moderlivet. Och att det är han som är skapade av allt liv.

     

  • KristenTjej84
    Moderno skrev 2014-11-02 22:54:39 följande:
    Nu vet jag inte om det är du som är "KristenTjej84", men jag förstod inte din hänvisning ovan. Citatet ur Jeremiah, 1 kapitlet, som du/KristenTjej84 gav (i inlägg nr 5620 och 5621) sa ju kanske en del, men menar du att svaret på min fråga finns någon annanstans i Bibeln? 

    Det jag är intresserad av att höra är vad en troende kristen anser om var vi kommer från, dvs. vad som har hänt "innan livet". Debatten om vad som kommer hända efter döden känns relativt uttömd. Men debatten vad som har hänt innan livet är inte lika närvarande. Det är väl i rimlighetens namn precis lika intressant att känna till var vi kommer ifrån som var vi är på väg. Om vi uppstod 'ur tomma intet' är det väl följaktligen lika rimligt att anta att vi också kommer att upplösas 'i tomma intet' när livet lämnar oss.

    Av citatet ur Jeremiah, 1 kapitlet, tycker jag det verkar framgå att Gud har sänt Jeremiah till jorden för att verka som profet. Är det en generell iakttagelse, dvs. att en kristen uppfattning är att alla människor passerar jordelivet och ska verka som profeter? Att Jeremiah därför är en metafor för alla människor?

    Vad är din uppfattning? Eller kanske någon annan har en uppfattning. Jag tycker, uppriktigt, att det är en intressant fråga.
    Nej alla är inte menade att vara profeter, men tror Gud har format alla i moderlivet,  med en unik kallelse från honom, skickat dem själar med speciella uppgifter & gåvor, i Jeremias fall var uppgiften & kallelsen att vara profet.
  • KristenTjej84
    Moderno skrev 2014-11-03 20:36:05 följande:
    Hur kan man skilja mellan moderlivet och himlen? Moderlivet verkar vara något som är särskiljt från jordelivet, men är det detsamma som himlen eller utgör moderlivet ytterligare en dimension? Vilka hamnar i så fall i moderlivet, och varifrån kommer dessa?

    Eller kan det vara så att moderlivet faktiskt är en annan beteckning för himlen? Men då undrar man ju vilka som väljs ut till att formas av Gud och på vilka grunder. 
    Jag har inte alla svar på dina djupa frågor, men du verkar vara en filosof av naturen.:) roligt att du finns! inte ofta man hör om dem eller ser dem på olika forum.
    Men jag tror att Gud skapar alla själar, och skickar dem till jorden av en anledning, han har en plan för dem alla. Och livet börjar ju vid befruktningen så det är ungefär då Gud skickar människan en själ, varför så många kristna är emot abort då vi inte tänker "evolutions teoritiskt" att den inte skulle vara en människa. Vi tror att alla människor har odödliga själar, även de ofödda barnen.Och att Gud skapat dem själar som han sände till kvinnans livmoder när ett barn blir till. Men alla har möjlighet till fri vilja, när de kommer ut ur livmodern och kan välja rätt eller fel, att söka Gud eller låta bli, så har dem den valfriheten. Men de som svarar när Gud räcker ut handen, vilket han gör med varje individ vid olika situationer där han påverkar människor att tänka extra mycket på honom,vi kallar det för sökelsetid, och accepterar Jesus som frälsare och blir frälsta, först DÅ kommer de in i uppgiften Gud har åt dem. Vissa kanske redan har kommit delvis in i den, kanske människor med musikaliska gåvor redan börjat spela gitarr/piano på konserter eller klubbar, men ändå blomstrar mer och får mer tips och inspiration och vägledning när Jesus är med.Och använder den gåvan till att nå ut till andra med evangeliet så fler blir frälsta.
  • KristenTjej84
    Kände att jag ville dela med mig av ett allvarligt budskap, till alla kristna syskon som ser detta. Trots risk för påhopp och förolämpningar. Jag väljer att tro att det finns en anledning till att den helige anden manade mig att dela det här även här på min mirakel tråd.

    Jag har varit på en härlig Gudstjänst i Väsby Pingst kraftkällan som har bönemöten klockan 19.00 varje torsdag. Nu var det verkligen en kraftkälla minsann! det kom en pastor dit från Afrika som sa att när han kommer till Sverige och ser hur församlingarna mår, så börjar han gråta av sitt hjärta, han har sett hur många kristna lider av depressioner och hur Sverige håller på och dör andligt. Han manade till att fortsätta be, med Petrus som exempel och Jesaja, för när vi börjar 
    att be, då kommer visioner, med visioner kommer kallelser. Han berättade att Levi Petrus med sin sista tid på sjukhuset, vägledde en döende kvinna till Jesus och frälsning, och att vi ska ha honom som förebild, så som Lewi Petrus hade Jesus som förebild. En kyrka ska ha samma längtan som Jesus, att nå ut till människor med evangeliet, då Jesus vill att alla ska bli frälsta. Och att en kyrka som inte har människors frälsning som mål, precis som Jesus, är bara en klubb, med sovande kristna. Och att Sverige måste vakna upp och börja be ordentligt! och till de som är trötta och känner att de inte duger till något, så säger Jesus att de ska ta i hans hand och han ska leda dem och fylla dem med sin ande och han lovar att aldrig överge dem. Han poängterade också att en kyrka ska vara en plats fyllt med spänning och överraskningar, där helige anden fyller församlingen och hjälper människor. Inte en plats av tråkighet. Och att vi kommer alla stå inför Guds domstol en dag, och han kommer fråga oss vad vi gjort för att de förlorade ska bli frälsta. Inte hur stor plånbok vi haft, inte hur fina bilar vi haft, utan vad vi gjort för att nå de förlorade. Och om en syndfull nation faller utan att herdarna och ledarna i kristenheten tar sitt ansvar, då har ledarna sitt ansvar i det hela framför Gud. Starkt budskap! som jag kände att jag behövde dela med mig till mina kristna syskon. Ta en extra timme och be för våran värld mina kristna syskon, varje dag. Gör det för Jesus!
  • KristenTjej84

    När man tar emot Jesus som frälsare och herre och bekänner honom som det, och går igenom vatten dop och allt det som tillhör, så flyttar han in i människans hjärtan och sänder oss den helige anden. Och efter det, vandrar man med honom och pratar med honom, läser hans ord och låter sin ande bli fylld åter och åter igen och lär känna Jesus, då växer och mognar man i anden. som kristna ska vi då dela med oss av vad Jesus gjort och vem han är, så att de kan bli frälsta och också spendera evigheten med Jesus tillsammans med oss. Vi ska leva som Bibeln lär, men samtidigt komma ihåg att växandet i tron är en process och att man som människa lär falla i olika sorters synder då och då, och är då beroende av Jesus nåd, och komma ihåg att då vi faller i synd och vänder oss till Gud och ber om ursäkt , då blir vi renade i Jesus blod och förlåtna. Samt att växandet i anden och förvandlandet av den helige anden är en process, man växer upp andligt precis som man kan växa upp fysiskt.Men det är inte ett frikort till ett syndigt liv, skulle man missbruka nåden och använda det som en ursäkt till att fortsätta leva i synd, då skulle man såra Jesus djupt. Det är skillnad att falla i synd och leva i medveten synd.
    Innan Jesus återkomst, de som vänt sig om från sina synder och accepterat Jesus som herre, och dör kommer till himmelen. Därför är det viktigt att vi vittnar så fort chansen ges och att vi inte skäms för våran tro.
    Men faktum är att Jesus kommer att komma tillbaka och himmelen kommer att komma ner till jorden då Jesus kommer tillbaka för att döma syndarna och leva tillsammans med alla som tagit emot hans nåd  en evighet.
    Hans rike börjar i våra hjärtan, men den stannar inte där, han kommer att komma tillbaka i fysisk gestalt och alla i världen kommer stå inför hans domstol någon dag och få ta ansvar för vad vi gjort, gott som ont. De som har blivit frälsta och tagit emot hans nåd, även i sista minuten, och inte gått emot hans ord utan förlåtit alla som sårat en t ex, kommer att spendera evigheten med Jesus efter att han kommit tillbaka. Det är meningen att vi kristna ska tjäna Jesus leva med han och lyssna på honom och lyda på honom och vara hans händer och ambassadörer under vårat jordeliv och under hans vägledning och helige andens styrka och med hjälp av även nådegåvor alla får några av då de blir frälsta, berätta för folk om Jesus och vittna om honom så att de kan bli frälsta. Och berätta hur mycket Jesus älskar dem, att han älskade så mycket att han dog för dem, tog deras synd på golgata kors.
    Så är det. Behöver inte kompliceras mer än så.

Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3