Inlägg från: KristenTjej84 |Visa alla inlägg
  • KristenTjej84

    Jesus Mirakel Tråd 3

    Johan75 skrev 2015-01-01 11:31:42 följande:

    Alla de här människorna som dör och kommer tillbaka - tar inte det bort ganska mycket av det speciella med att Jesus dog på korset och återuppstod? Jag menar, om nu vanliga människor kan göra detta så är väl inte Jesus så speciell?

    Jämför man de mirakel som påståtts inträffat kring Jesus med de som inträffade kring Moses så framstår ju hur som helst Jesus mirakel mest som "partytrick". Vatten till vin, gå på vatten och hela enstaka sjuka bleknar rätt rejält med delande av hav och dödandet av alla förstfödda.


    Det är på grund av att Jesus skapat våra själar odödliga som människor som lämnat jordelivet men återvänt med vittnesmål från evigheten har fått den möjligheten. Jag ser det inte som att man tar bort det speciella med Jesus, utan snarare en bekräftelse på att det han sagt är sant, att man kan bli frälst bara genom honom och att det finns liv efter döden. Även små barn.

    www.dailymail.co.uk/femail/article-2622938/Little-boy-says-went-Heaven-came-Its-gripped-America-Hollywood-film-four-year-olds-startlingly-vivid-account-meeting-God-died-hospital.html
  • KristenTjej84
    Johan75 skrev 2015-01-01 20:43:42 följande:
    Om en helt vanlig människa kan dö och komma tillbaka så tycker jag det tar bort nästan allt som är speciellt med Jesus. Framförallt så ökar det ju möjligheten att den person som kallade sig Jesus (om han nu fans) inte var guds son eftersom det tydligen inte är exklusivt för honom att kunna göra detta. 

    Gå på vatten och få en vätska att bli en annan vätska antar jag att David Blane eller valfri street magician kan klara av. Att klyva ett hav däremot - det är svårare. 

    Kvar blir liksom bara att han sade att han var guds son. Inget annat som pekar på att så skulle vara fallet. 

    Moses däremot, med sina mirakel - de är oefterhärmeliga. Ingen har, mig veterligen, efter Moses påstått att han eller hon har delat ett hav och låtit det sedan sluka en hel armé. Ingen annan människa har lyckats med bedriften att förutspå en hel nations förstfödda söners död. Jesus mirakel är tydligen något som flera andra klarar av att genomföra, eller åtminstone uppleva. 
    Förstår fortfarande inte riktigt hur du tänker. Hur kan du urskilja mirakel som skedde och fortfarande sker ifrån det speciella med Jesus?
    miraklerna sker ju i Jesus namn, bara att han kan använda kristna som har honom i sitt hjärta lite grann som redskap, för att igenom dem ska man kunna se hans ljus och komma till honom. Han har ju gett kristna den helige ande som hjälpare och hans mirakel sker igenom den helige anden och dess nådegåvor som även han hade då han vandrade på jorden.
  • KristenTjej84

    Det är för att Jesus är uppståndelsen och livet, han låtit vissa människor uppleva den andra dimensionen, livet efter döden. Colton Burpo t ex var tydlig med att allt skedde för att Jesus ville det och han ens sändes tillbaka var för att Jesus ville svara på hans pappas böner.
    Jesus är för mig lika speciell som han alltid varit, och även medkännande och kärleksfull då han gett vanliga människor möjlighet att uppleva övernaturliga saker i hans namn.

  • KristenTjej84
    hanna2015 skrev 2015-01-16 23:42:32 följande:

    Ni som tror på mirakel, hur tror ni det kommer sig att ingen klarat av Randis test och kunnat plocka hem en miljon dollar?

    web.randi.org/the-million-dollar-challenge.html

    The James Randi Educational Foundation will pay US$1,000,000 (One Million US Dollars) ("The Prize") to any person who demonstrates any psychic, supernatural, or paranormal ability under satisfactory observation. Such demonstration must take place under the rules and limitations described in this document. An applicant can be from or in any part of the world. Gender, race, and educational background are not factors for acceptance. Applicants must be at least 18 years of age and legally able to enter into binding agreements.

    Så fort något övernaturligt ska utföras under kontrollerade former blir resultatet alltid noll. Hur tror nig att det kommer sig?


    Kan ju bero på  flera orsaker.
    Den som jag tänker på först är väl att Gud ofta agerar där människor lovprisar honom och där hans helige ande har blivit välkomnad, oavsett om det är kameror där eller inte. Det är som lovsång öppnar dörrarna för miraklerna. Han är ingen nickedocka människor kan styra över, och så fungerar inte hans gåvor heller, det är han som styr när de används och var, inte människorna med gåvan. Jag tvivlar lite på att det har funnits plats för lov sångare och förebedjare i studion då testerna gjorts men är öppen för tillrättavisning om jag har fel.
    Gud kan agera framför kameror absolut, men han kan också agera i en djungel där bara det finns ett gäng indianer som varit bundna av rädsla för onda andar och äntligen funnit frihet i Jesus då han skickat evangelister dit. 
    Jag tror att det finns en orsak till att de inte hittat rätt person än, kanske skulle det inte ha burit frukt då vetenskapsmännen som gör testet inte är mottagliga.
    Eller att flera personer som skickat ansökan inte ens de har gett chansen till då de inte verkat intressanta för att de är kristna.. kan ju vara mycket som sker som vi inte får veta om bakom kulisserna. 

    I min familjs fall så såg vi inte röken om intellektuella forskar personen i länken och hann inte kontakta honom innan Gud berörde min farmors hjärna och hon återvände från koma tillstånd efter att fått förbön, hennes hjärta hade stannat och hon hade varit flera minuter utan syre efter hjärtinfarkt och hon var helt borta innan min pappa o farfar smorde henne med olja och bad, plötsligt så kom hon tillbaka bara och frågade vad hon gjorde på sjukhuset.
    Men mirakler sker, och det finns säkert hur många videoklipp som helst om detta, men de kan vara svåra för icke troende att tro på just på grund av hjärtats inställning. Dock så hittade jag ett klipp som jag tyckte var intressant.




    Och en annan orsak kan vara den enkla orsaken att de inte hittat rätt person än, eller att personen som Gud begåvat med med helandets gåva inte känner till om det här testet som du lade upp. Många evangelister, pastorer och dylikt som ber för folk har ofta annat att göra på sin fritid än att skriva in applikationer och delta i vetenskapliga studier.Som att resa, planera resor, bedja, planera predikningar, lovsånger, beställa rätt kläder, vaccinera sig, ta hand om familjen, delta i kyrkliga möten och lisan kan bli lång.
    Och enligt vad jag läste om testet så verkar det som om personen som deltar i studien "äga" en "förmåga" som om förmågan kom från honom/henne och var under hans eller hennes kontroll och inte Guds. Inte så lockande för en kristen förebedjare som är mycket väl medveten om att alla nådegåvor, även helandets, kommer från Gud och är under hans vägledning.

    Sen finns ju det en hel del människor som inte tror trots att dom ser, för att de inte vill det i hjärtat. Och säger att även videos där mirakler sker och det är öppet ska vara fejkade eller att personen egentligen aldrig var sjuk, kanske att personen som låtsades vara stympad egentligen hade en fot undangömd där under ett täcke och att det bara var ett trick osv.

    Men jag tror att när tiden är inne, så kommer Gud skicka rätt person till att vara med i testet, men att personen kommer att ge äran till Gud inte till sig själv.
    Kanske  en vanlig kristen fin bonde från Värmland som är bönekrigare, behöver inte vara någon känd profet eller evangelist. Eller en 19 åring som är ungdomsledare för någon grupp kristna ungdomar i en församling, Gud kan använda alla inte bara stora kändisar eller folk  med IQ på 200 med världens meritlista men han kan säkert skicka en sådan också om det är det som önskas. Vad jag hoppas på är att ifall de går med på att ta med en kristen person i testet med helandets gåva i framtiden då Gud skickar en och situationen är den bästa och bär som mest frukt, är att personen med kristna som har gåvan får vara med honom tillsammans och be samt lovsjunga Gud en timma i studion innan. Jag personligen har känt Guds kraft och sett hans ingripanden starkast i lokaler med mycket lovsång.
    Jag kommer absolut bedja om detta, tack för länken!
  • KristenTjej84



    det här är något som jag och andra kristna också upplevt och hittills inga ateister kunnat ge bra argument eller förklaring till. I mitt fall så var det en pastor i en kyrka jag besökte då det var ungdomskväll som hade profetisk gåva och fick genom Gud visdomens ord om exakt vad jag hade tänkt på utan att tala med någon annan om det, och utan att ens titta på publiken. Sen har jag även upplevt liknande saker då jag fått förbön i andra kyrkor, folk som bett för mig och i bön sett vad jag gått igenom och bett för mig för att Gud ska hela mina sår från olika händelser i livet då folk varit elaka, fast jag inte ens känner dem eller har talat för dem vem jag är eller vad jag upplevt. Jag kallar det för övernaturligt ingripande, som övertygat mig mer än en gång.

  • KristenTjej84
    Johan75 skrev 2015-01-19 22:50:25 följande:
    Hur förklarar du att människor av andra religioner än kristendomen också upplever detta fenomen?
     Jag tror inte de upplevt det på samma sätt, har aldrig hört om något liknande som hänt folk tillhörande andra religioner.
    Men visst kan människor som inte är kristna uppleva övernaturliga saker, helt enkelt för att jag tror det finns en ond andlig verklighet som vill få bort människor från Jesus, men folk tillhörande andra religioner som jag läst om har upplevt sina övernaturliga händelser ofta som skrämmande, som indianer i djungeln som vägrar att besöka vissa delar av skogen av rädsla för onda andarna och folk som tänder rökelse för att andarna ska bli lyckliga. Och många hinduer t ex gör en massa saker också för att gudarna inte ska bli arga och oroliga, som i en bok som heter en Gurus död en fd hindu som senare blev kristen.

    www.adlibris.com/se/bok/en-gurus-dod-9789185853021

    Jag tror inte det finns en sån stor mängd kärlek och frid i andra religioner som det finns i Jesus, för att han är unik. Derek Prince berättade om en man som varit och evangeliserat i ett muslimskt land och talat om Jesus och det kom fram en muslimsk man till plattformen och sa: jag är muslim, och jag har aldrig hört förut att Gud älskar mig..
    Det borde säga en hel del om skillnaden mellan Jesus o andra religioner. 
  • KristenTjej84
    Johan75 skrev 2015-01-20 07:52:23 följande:
    Jag förstår att du tror detta, och nyckelordet är som vanligt tror. Självklart finns det massor av exempel på människor som tillhör en annan religion som genom den påstår sig fått "uppenbarelser" om hur de ska leva och om hur världen är förskaffad. 

    Sen finns det även studier som visar en sak - kristna samhällen (samhällen där en majoritet av befolkningen bekänner sig till den kristna tron) uppvisar på inget sätt någon skillnad mot andra samhällen när det gäller misahandel, krig, rasism, mobbning och annat som man kan förknippa med kärlek, eller kanske brist på kärlek. Jämför man med buddismen så framstår kristendomen som rent hatisk. Därmed inte sagt att buddismen på något sätt har rätt eller aldrig uppvisar något som kan liknas vid hat eller brist på kärlek. 

    Slutligen så hoppas jag att du även, åtminstone ibland, utsätter dig för berättelser som kommer någon annanstans ifrån än uppenbart evangeliska missionerande organisationer och personer. Det finns böcker skrivna av människor som varit kristna men tappat tron och antingen bytt religion eller numer inte har någon religion alls. Läser du även sådana böcker? Tittar du på filmer eller TV-program som kritiserar kristendomen eller delar av den? Kan du lyssna på musik som har en annan trosinrikting eller som beskriver en brist på tro? 
    Jag har läst böcker om människor som inte har tro absolut, eller där tron inte nämns, men hittills inte läst om folk som lämnat kristendomen nej.Jo jag har följt en hel del filmer och serier där min tro har blivit påhoppad, är inte född igår vi bor trots allt i Sverige, ett paradis för alla stolta Guds förnekare och hånare som beundrar sig själva för sin klipskhet och får mycket beröm från omvärlden, men som samtidigt ser ut att sakna det lugn som bara Jesus kan komma med, man behöver bara se en debatt mellan Sturmark och Kronelid för att se vem som bär på inre lugn på insidan och vem är nervös och har svårt att sitta still och slappna av.. Jo jag kan lyssna på musik där man beskriver en brist på tro, jag har gått igenom perioder själv som kristen där jag känner att allt bara går fel och då kan jag lyssna på sådan musik själv, vi är bara människor och även vi kristna kan gå igenom jobbiga perioder då vi undrar vart Gud är, men som småningom så kommer vi igenom dem perioderna och känner återigen att Gud når ut till oss och talar och berör.
  • KristenTjej84
    Johan75 skrev 2015-01-20 13:22:21 följande:
    Och denna nation som kännetecknas av brist på lugn har ändå lyckats hålla fred väldigt länge. Något som nationer där kristendomen fortfarande är stark inte lyckas med. De har fler fattiga, fler brott, mer våld, mer vapen, och så vidare. 

    Om du tycker att inre lugn är någon slags värdemätare över vem som har rätt livsåskådning så borde du ju bli väldigt imponerad över buddistiska munkar, Hare Krishna-anhängare och hinduistiska gurus. 

    Nu menade jag inte konstformer där det beskrivs hur man kämpar med sin tro, jag menar konst där skaparen av konsten stolt står för något annat än kristendomen. Kan du lyssna på en låt där sången handlar om att stolt vara ateist eller muslim? 

    Själv är jag ateist, men jag har läst Bibeln och Koranen. Jag har sett oräkneliga filmer med kristet budskap eller kristen värdegrund. Jag kan uppskatta musik som är skriven i en kristen kontext. Jag beundrar den arkitektur som många kyrkor uppvisar. Jag anser att många tavlor med kristna motiv är vackra. Jag hämtar verkligen inte all min information från andra ateister. 

    Jag kan hålla med om att ateister ibland utstrålar en viss arrogans och hån, det är synd. Jag gör det säkert själv ibland när jag blir mer provocerad än jag borde. 
    Inte alla länder där Kristendomen är stark har fler fattiga, fler brott mer vapen "osv". Du kanske har glömt att kristna ofta blir förföljda och dödshotade. Då är det inte konstigt att de ibland även tar till fysiska vapen för att beskydda sina hem. 
    Det står ju i bibeln att precis som Jesus själv blir förföljd så kommer andra kristna bli förföljda också, men att han är med oss i alla fall. Där det finns kristna så finns det naturligtvis också förföljelser av kristna, då fienden gör allt för att stoppa oss men trots det lyckas han inte och folk blir frälsta i miljoner även i Kommunist Kina, Japan och andra asiatiska länder.











    Här är fler livsberättelser:
    www.villagebible.org/lifechange/
    revivenations.org/blog/2011/11/26/faytene-kryskow/

    www.cbn.com/spirituallife/onlinediscipleship/understandingislam/Visions.aspx
    Även i Pakistan.





    Glöm för all del inte alla dessa människor och deras tårar av glädje innan du säger att Kristendomen är roten till en massa ont.

    För övrigt så är jag övertygad om att Sverige kommer få uppleva krig, det är bara en tidsfråga, det har jag upplevt starkt andligen. Synderna är många och Guds beskydd kommer inte vara över vårat land på samma sätt för all evighet, det är av Guds nåd vi inte upplevt krig på så länge. 
    Men hans nåd kommer gälla även i svåra tiderna, och han kommer ha sin hand sträckt ut till alla som vill ta den. Ibland så är det först på svåra tiderna folk inser hur stort behov de är av att ha Gud i sina liv.
Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3