Inlägg från: Sara K |Visa alla inlägg
  • Sara K

    Min katt är döende!

    Probably the best in the skrev 2010-03-12 12:04:49 följande:
    Därför att jag känner min katt!!!!Ska jag avliva min katt då som varje kväll kommer och lägger sig på mitt bröst och spinner! Som varje dag leker med sin dotter (dom är 10 och 12 år), som trånar efter sin blötmat varje kväll, som har normal avföring, som går ut och ligger i solen och njuter, som aldrig springer undan (bara när damsugaren sätts på), som låter barnen bära på henne, aldrig rivs eller bits. Så för att jag inte är säker på om hon lider eller itne så ska jag avliva henne i förebyggande syfte?
    Det låter inte som om katten lider, du känner ju själv din katt och så länge du ser att den njuter av livet så varför ta bort den i förtid? Jag tror katter med akut njursvikt kan ha ont och må dåligt men om den är i så pass tidigt stadie att den kan behandlas och katten svarar på behandlingen förstår jag inte varför den skulle ha ont. Känner till flertalet katter som går på specialkost för njurarna och mår bra!

    Har själv haft en katt som jag tog bort då hennes njurar la av helt, det gick otroligt fort och veterinären tror att det kan ha berott på förgiftning eller en tumör. Hon slutade helt att äta, drack mängder, kissade luktlöst, kräktes och luktade konstigt (urinförgiftning). Från det att vi märkte första symptomet tills det att hon var borta tog ca 2 veckor.
  • Sara K
    Sara K skrev 2010-03-12 18:57:39 följande:
    Det låter inte som om katten lider, du känner ju själv din katt och så länge du ser att den njuter av livet så varför ta bort den i förtid? Jag tror katter med akut njursvikt kan ha ont och må dåligt men om den är i så pass tidigt stadie att den kan behandlas och katten svarar på behandlingen förstår jag inte varför den skulle ha ont. Känner till flertalet katter som går på specialkost för njurarna och mår bra!Har själv haft en katt som jag tog bort då hennes njurar la av helt, det gick otroligt fort och veterinären tror att det kan ha berott på förgiftning eller en tumör. Hon slutade helt att äta, drack mängder, kissade luktlöst, kräktes och luktade konstigt (urinförgiftning). Från det att vi märkte första symptomet tills det att hon var borta tog ca 2 veckor.
    Lät ju lite knasigt förstås... Vi märkte att något var fel på måndagen, hon åt dåligt, var lite hängig och drack mycket. Beställde tid hos vet, fick tid på fredagen. Under den veckan försämrades hon och sista två-tre dagarna framförallt. När vi tänkte tillbaka kunde vi se att hon redan veckan innan druckit mycket och att hon börjat magra av. Men DÅ tänkte vi inte på det utan trodde hon drack mer för det var en väldigt varm sommar och att hon blivit smalare såg vi som positivt för vi hade bytt till "bantnings-foder"..
Svar på tråden Min katt är döende!