Inlägg från: Bling1975 |Visa alla inlägg
  • Bling1975

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Jofotex har väl olika leverantörer av velour så det kan nog vara lite olika. Jag köpte en gul som har varit väldigt bra.


    Stitch längtar efter Lilo
  • Bling1975

    Idag ska jag lämna in min overlock på reparation. Det skulle minst ta två veckor. Helt galet, när jag lämnar in bilen så tar det max en dag och det är nog betydligt mer jobb att byta bromsok.


    Stitch längtar efter Lilo
  • Bling1975

    Jag har också slutat rita på tyget om det inte är något jättespeciellt och då använder jag sporre och papper. Mäter man ut sömnsmånen bra (det gör jag redan på mönstret) så tycker jag det inte behövs. Jag mäter så det passar min overlock eller pressafoten på vanliga maskinen beroende på plagg.


    Stitch längtar efter Lilo
  • Bling1975

    Gobli, du som syr så många fina väskor, har du (eller någon annan) något tips till mig? Jag syr en skötväska till min svägerska och eftersom det är så många fack på den så gjorde jag en separat botten. Men den är ett helvete att få dit för att det blir så tjockt i hörnen. Nålen går av och hela maskinen skriker. I vilken ordning ska man sy för bästa resultat om man vill ha en separat botten?


    Stitch längtar efter Lilo
  • Bling1975

    Minxy, det kanske inte finns just den katten som kommer från en bok (kolla på biblioteket) men på Etsy säljer många fina pdf mönster till gosedjur som man kan ladda ner för några tior.


    Stitch längtar efter Lilo
  • Bling1975

    Jag vägrar sy för hand så jag syr ihop med en stickning runt hela filten ca 0,5 cm från kanten. Har lite extra sömnsmån just där också för säkerhets skull och det har fungerat bra.


    Stitch längtar efter Lilo
  • Bling1975
    Näbbgädda skrev 2010-05-16 18:25:22 följande:
    Hejsan tjejer. Jag undrar om någon snäll själ här inne kan hjälpa mig innan jag kokar över. Jag håller på att sy en solhatt. Eller en och en. 4 stycken oanvändbara har jag fått till hittills, därav irritationen just nu. Jag har delat själva kullen i 5, och äntligen fått till en snygg kulle. Men jag har kört fast i brättet. Det står rätt ner, och hatten ser mer ut som en kruka än en solhatt. Hur får jag brättet att gå utåt och inte bara rätt ner längsmed hatt-linjen? Hoppas ngn kan hjälpa mig med detta.
    Här hittade jag gratismönster. På bilden är det en keps men det finns 5 modeller på solhattar.

    www.canadianliving.com/crafts/sewing/hats_for_little_heads.php
    Stitch längtar efter Lilo
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd