• plura

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Mimmi 71 skrev 2010-11-11 15:28:05 följande:
    Jag väntar fortfarande på mina tyger från MT och Snok. MT skulle skeppas i början på veckan och hade hoppats på att paketet skulle dyka upp idag. ....kanske imorgon? Därmot låg ett litet paket ifrån Schweitz i brevlådan, små berlocker som skall få pryda lite kläder hade jag tänkt. Än har jag ju inte gett upp hoppet om att få till lite OM-lika tunikor till mig själv Berlockerna beställde jag i måndags kväll fårn Etsy - det kallar jag snabb leverans.
    Spännande -provar du dig fram med mönster från eget huvud eller har du nåt mönster du utgår från.
    Har nu lånat Öberg/Ersman (tror jag de hette) bok om mönsterkonstruktion, måste ta itu med min egen garderob.
    Tänkte att det kunde vara smart att sy upp lite av tyglagret och spara pengarna (då jag inte handlar några kläder) till nåt kul. Men det här med mönster och passform är inte det lättaste.
    De flesta (traderade) mönster jag har är i den strl jag hade innan de 2 sista barnen *hmm*
    Fast efter att ha sett "I form med Anna Anka" nu sist så känner jag mig taggad att ta itu med de sista seglivade kilona.
  • plura
    TiLo skrev 2010-11-11 15:55:25 följande:
    vad är skillnaden på overlock och coverpro? vad kostar dessa maskiner egentligen? Och om man bara syr för nöjesskull och till husbehov, behövs de då?
    Jag är ju inget proffs i ämnet,men en overlock klipper tyget samtidigt som den syr ihop tyget -se sidosömmen på insidan av en tröja ex.
    En coverlock gör täcksömmar -som fållen, eller halsmudden på en tröja.
  • plura
    tinni78 skrev 2010-11-11 21:16:05 följande:
    aha, så du har redan en overlock .
    TiLo skrev 2010-11-11 21:30:19 följande:
    nä???
    -Hihi
    Jag har också noll koll på vad de olika modellerna heter
    Fast en bra "vanlig" symaskin kommer man ju långt med. Även om jag inte ångrar för en dag att jag köpte en ol i våras. Fast hade jag vetat att den vanliga hade satt igång och jäklats i princip samtidigt som jag fick hem olen -då hade jag köpt 2 maskiner på blocket istället för en i butik.
    Så trist att knappt kunna sy en vanlig raksöm vissa dagar med den *suck*
  • plura
    Mimmi 71 skrev 2010-11-11 18:07:16 följande:
    Jag har ju inte kommit så långt som till tillklippning ännu Men jag tror det kommer bli en kombination - utgå ifrån ett färdigt mönster för att sedan justera utifrån detta. Nu har jag ju tänkt att sy i velour och i stretch så är ju passformen inte riktigt lika viktig.

    Det var härifrån jag köpte berlocker - köpte nycklar, hjärtan, hand med texten "handmade", berlock med texterna "hope", "wich" och love.

    www.etsy.com/people/nicoledebruin?ref=ls_prof...
    Fina och prisvärda, kan nog bli nåt därifrån -Tack för länken.
  • plura
    Pumpalicious skrev 2010-11-12 09:43:21 följande:

    På fredagar hämtar jag barnen tidigt från förskolan. Maken är borta hela helgen och jag har endel som behöver sys. Är man en dålig mamma om man syr fast barnen är vakna? Jag brukar sy när dom sover, men funderar på att ställa ut maskinen i köket så jag kan sy och ändå vara nära dom... Hur brukar ni göra?


    När tid finns. Min 10 mån är hopplös, han är överallt och har usel balans, vill inte sitta i gåstol eller tripptrapp så en söm här innan han ramlar eller gör nåt annat hinns väl. Dottern(2år) kan gärna sitta och klippa i nåt under tiden.
    Längtar faktiskt tills minstingen är lite stadigare, för det är inte bara sömnad som ligger efter i det här huset
    Kaja skrev 2010-11-12 08:45:33 följande:

    Morgon gänget!

    Tutorial i bloggen om hur man använder en specialpressafot för att sy en slits i nacken med snedslå. Väldigt fiffigt.

    Annars så är det massproduktion som gäller. Jag jobbar mig igenom UFO-högen och det har resulterat i att saker som har legat sedan i JUNI äntligen är borta. Har sytt klart 30 plagg denna veckan och det är väl 20 kvar. Sedan är det julmarknad!


     


    -Snyggt jobbat!
  • plura

    AAAAAHHHH!
    En Triss eller Lottovinst skulle inte vara fel -shit vad mycket fint det finns i butikerna nu och fina flera tyger verkar ju vara på väg in.
    Hoppas MT gör verklighet av klävertyget -värsta habegäret! 

  • plura
    Annamamma 83 skrev 2010-11-12 10:26:08 följande:
    Jag satte min 8 mån i sin matstol brevid mig igår. Men de gick inget vidare, jag hann sy två axelsömmar innan han tröttnade, men jag försökteSkrattande
    Men när pappa kom hem och tog lillgrabben så hade jag sen tre åringen med mig när jag sydde.
    Han är väldigt pysslig. Så han hjälpte mig att försiktigt ta bort nålar. Dvs bort från mönstret och ner i burken. Sen när jag sydde fick jag ge han varje nål som han fick stoppa ner i burken.
    Han satt ivrigt o vänta på nästa nål.

    Kanske låter jätte oansvarigt, som att jag låter barnen leka med nålar. Men så är de givetvis inte. Jag satt ju precis brevid och visa hur man försiktigt håller i nålen för att inte sticka sig.
    Han kände sig jätte delaktig och behövde inte då "förstöra" för att få uppmärksamhet eller för att han inte fick vara med!
    -Haha oj oansvarig *hmpf* min dotter klipper inte med en sax helt i plast, om man säger så -det går inte att klippa i tyg med sådana
    Tycker att det låter som en superlösning -ni gör nåt tillsammans som ni båda gillar, tränar finmotoriken och lär er att man kan sticka sig på vassa saker
  • plura
    Du och Jag ver2 skrev 2010-11-12 20:00:21 följande:
    Vad hette sidan ni beställer etiketter ifrån!?
    Jag beställde från worldwidelabel -länk i trådstarten, annars finns minanamnband.se
  • plura
    Pumpalicious skrev 2010-11-12 12:56:23 följande:
    Mina är det 13månader mellan. På både gott och ont måste jag säga. Det är sjukt underbart att se det starka band dom har till varandra, hur dom backar upp varandra om något annat barn gör något dumt mot en av dom, hur dom pussar varandra godnatt och saknar varandra när dom är ifrån varandra. På någotsätt blir det nästan en "tvillingrelation" mellan dom.

    Men sen finns det dagar/veckor när allt är kaos. Det är bråk och slagsmål konstant!!
    Pseudotvillingar
    Själv har jag 22 mån som tätast nu mellan dom sista. Antagligen är jag mer van nu än när de äldsta kom och så är ju barn olika. Tycker att detta är "lättaste" gången.
    -Hoppas att detta inte slår tillbaka mot mig nu  
  • plura

    Hihi har hela sytråden 04or och 06or, (själv har jag ju iofs en 04, men han är i mitten)


    Kaja skrev 2010-11-12 22:56:13 följande:
    Jasså. Pratar vi barn 04 och 06. Ja, jag har en av varje. 26 månader mellan. Jobbigt ett tag, men nu när hela familjen kan åka skidor tillsammans eller göra andra roliga saker ihop så är det toppen!
    Ja det är verkligen nackdelen med större spridning åldersmässigt på barnen- att hitta nåt som passar alla.

    Snart har lillebror mest hemsydda kläder
    Köper ni mycket kläder till era barn? eller är det hemsytt som gäller?
    Ju större de är desto svårare är det förstås, men jag hoppas på att bli bättre på att sy även till de äldre, bara lillebror börjar "sköta" sig
     
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd