Inlägg från: Mari78 m pojktriss |Visa alla inlägg
  • Mari78 m pojktriss

    Samlingstråd för oss med GBS (streptokocker B) *NY*

    Men om det är slemproppen så kan den ju faktiskt tillbakabildas så det är inte något säkert tecken på att förlossningen skulle vara igång. För bebisens skull så hoppas jag att den får stanna lite till, även om den kommer klara sig aldeles utmärkt redan nu. Visst, man brukar prata om teckenblödning och att det kan komma i samband med att slemproppen går, men man har så sköra slemhinnor där nere när man är gravid så det behöver inte betyda någonting. Ditt inlägg ger mig lite deja vu' då jag fick åka in just i den veckan du är nu med mellankillen. Han stannade dock tre veckor till eftersom de lyckades stoppa upp mitt värkarbete (jag hade utplånad tapp och hade börjat öppna mig lite, men strängt sängläge i ett och ett halvt dygn på förlossningen och medicin för att stoppa det påvisade värkarbetet gjorde att jag slöt mig igen och tappen fick en liten kant, visste inte ens att det var möjligt innan detta hände mig). Sedan var det minimala aktiviteter hemma som gällde. När jag passerat vecka 36+ så tröttnade jag och började vara aktiv igen, men förlossning bara dagar efter som följd.


    gulligavera skrev 2010-03-22 12:01:31 följande:
    Är lite orolig att det är på G, men tror ändå inte att det är det.Har haft mkt sammandragingar men nu dom sista dagarna har det varit ofta och onda.Igårkväll kom det en stor flytning seg med färskt blod i och idag kom deten blodig flytning till på morgonen.Har som mensvärk i nedre delen av ryggen just nu.Men bebis är mkt aktiv.Är i v.33+3
  • Mari78 m pojktriss
    L E A skrev 2010-03-24 19:28:55 följande:
    Fick du antibiotika vid din första förlossning? Hur gick det för barnet? Tog det prover på barnet´? Nu ska jag snittas men dessa frågor tror jag många kommer vilja ha svar på då många i tråden är oroliga för att inte hinna in inom den avsedda tid för att hinna få antibiotika.
    Svarar på frågorna jag också då jag ju fött två barn (minst) och haft aktiv infektion med GBS båda gångerna (jag tror i och försig att jag hade GBS även med första barnet, en gång bärare alltid bärare är det väl som gäller, och symtomen var desamma då som vid senare graviditeter). Jag skulle ha haft antibiotika vid mina förlossningar, det var klart och tydligt inskrivet i min journal, men jag föder snabbt och det fanns ingen tid till att ge antibiotika någon utav gångerna (tror rekommendationen är minst 4 timmar innan barnet föds och tja, mina förlossningar har inte ens pågått i 4 timmar). Med första och andra barnet hade jag vattenavgång som start, tätt följt utav värkar, med tredje barnet togs hinnorna precis innan krystvärkarna och därmed gick vattnet. Fördelen med mina snabba förlossningar är väl just att barnen inte hunnit exponeras i så hög grad för bakterierna. Samtliga mina barn har mått aldeles utmärkt vid födsel och även fortsättningsvis. Dock fick vi stanna 72 timmar på BB för att de ville ha extra kontroll på hur bebisarna mådde. Ingen feber eller andningspåverkan. Det togs inga prover utöver de sedvanliga kontrollerna som görs utav alla spädbarn. Men som sagt, tidig hemgång var inte ett alternativ, då läkarna ville ha kontroll över barnen (och de 72 första timmarna är de mest kritiska). Så ja, allt kan gå aldeles toppen trots höga halter av GBS. Busarna är födda i v 38+3, 36+3 & 38+3. Mellankillen såldes lätt prematur (han var påväg redan i v 33+1, men som jag tidigare skrivit så lyckades man stoppa det hela).
  • Mari78 m pojktriss
    Paw Print skrev 2010-03-26 09:44:46 följande:
    Den 19/3 föddes mitt 3:e barn, i v. 33, 7 veckr för tidigt! Han ska heta Ludwig och han vägde 1890, var 43 lång och hade ett hattmått på 30. Moderkakan orkade inte längre och när den kom ut fick vi svaret. Mer än halva var täckt av gamla rupturer och blödningar och personalen var häpna att jag kommit såhär långt. Jag hade alltså en ofantlig tur, både han och jag hade kunnat avlida om den hade släppt helt. Tack och lov hade jag fått 2 kortisondoser 1 vecka innan, så Luddes lungor var fullt utvecklade och han har inte behövt någon andningshjälp eller syrgas alls.
    Stort stort grattis till lille Ludwig! Så härligt att höra att allt gick så bra som det gjorde, trots en del inte alltför upplyftande förutsättningar. Kram och ta hand om er ordentligt nu. Han kommer säkert fortsätta vara en riktig kämpe!
  • Mari78 m pojktriss

    Jag har haft rejäl urinretention, d v s svårigheter att tömma blåsan mina två sista graviditeter. Faktiskt har det varit så illa att första gången jag råkade ut för det fick jag åka in till gyn där de tömde urinblåsan med kateter och sedan har jag fått tömma blåsan själv ett flertal gånger med engångskatetrar. Skitjobbigt och med största sannolikhet så är det ju GBS-infektionerna som gett det resultatet. Och jo, ont fick jag ju så klart av att urinen inte kom ut som den skulle.

  • Mari78 m pojktriss
    gulligavera skrev 2010-04-19 10:16:15 följande:
    Ingen bebis ännu.Var ju in på förlossningen natten mellan Tisdag-Onsdag i förra veckan men tätavärkar som varade hela kvällen o natten.Var öppen 2cm men fortfarande 2cm tapp kvar, dock mogen.Har sedan dess dragits med hemska förvärkar dagar och nätter men mer händer det inte, ska in på koll imorgon och se om det hänt ngt mer.BM berätta om en tjej som var öppen 5cm och ändå hade tapp kvar, hon gick tydligen så i 3 veckor *suckar*37+3 idag!
    Förstår att det känns tufft med de jobbiga förvärkarna, men du får försöka se det från den ljusa sidan: nu räknas inte bebisen som prematur längre och har de allra bästa förutsättningarna när förlossningen väl drar igång. Mår bebisen bra slipper du allt vad prematuravdelning och så kan innebära.
  • Mari78 m pojktriss
    thia79 skrev 2010-04-21 08:13:18 följande:
    Nu går vattkoppor på sonens dagis! Hoppas att liten väntar till BF med att titta ut om nu lilleman skulle bli smittad, är i 34+3 idag.
    Min äldsta son åkte på vattkoppor strax efter yngsta sonens födelse. Fick höra att eftersom jag hade haft vattkoppor så borde han få antikroppar ifrån mig och därmed klara sig. Pyttsan heller! Först hade äldsta vattkoppor, sedan mellankillen och så till sist fick minstingen det. Lindrigt i och för sig, jag tror vi räknade till 15-20 koppor utspritt över kroppen, medan de två andra såg ut som prickiga korvar. Det jobbiga var den utdragna sjukdomstiden eftersom inkubationstiden är ganska lång. Äldsta sonen hade ju blivit frisk nästan och då lagom fick mellankillen kopporna och så blev det likadant för minstingen. Nu ser jag det mest som en fördel att minstingen också haft vattkoppor för nu kan ingen av dem smittas mer = skönt!
  • Mari78 m pojktriss
    ia71 skrev 2010-04-22 10:44:34 följande:
    Birry - hur gick det i går hos läkaren. Fick du igenom att lämna vaginalprov? Jag har läst min journal från förra förlossningen där de tog vaginalodling och det står att jag har streptokocker typ G? vad är det? och hur hänger det i hop med att jag har streptokock B nu? Ser inte att de odlade något på sonen.
    Du tror inte det är skrivfel då? Använder man sig av datoriserad journal /vilket de flesta gör idag) så ligger G & B ovanför varandra. Har aldrig hört talas om Streptokocker av typ G?!
Svar på tråden Samlingstråd för oss med GBS (streptokocker B) *NY*