• thia79

    Samlingstråd för oss med GBS (streptokocker B) *NY*

    Min GBS upptäcktes vid förlossnignen av första sonen, 40+3, hade inget fostervatten kvar så därför tog de prov på mig o upptäckte GBS:n. Nu är jag i v 30+3 med nr 2, har fått lämna urinprov med jämna mellanrum och alltid har halterna varit höga. Nu sist fick jag en 5dagars kur med AB och lämnade nytt prov 2 v efter avsluad kur. Läkaren från KK ringde idag o sa att halterna fortfarande är höga men att de inte kommer göra nåt mer åt det om jag inte får besvär. Min undran är vad är det för besvär jag ska hålla ögonen öppna för? Har aldrig haft uvi, men det lär jag väl märka om jag får, är det nåt annat?

  • thia79

    Jag fick inte AB vid första förlossnignen, men ska få vid denna. Sonen klarade sig fint och de tog inga prover på han. Det var faktiskt först vid efterkontrollen när jag fick läsa mina BB-papper som jag såg att de tagit prov på mig, de hade inte sagt nåt till mig varken om provtagning eller resultat. Min BM på MVC gick i taket när hon läste det o jag sa att jag inget visste!

    Sammandragningarna har börjat bli värre, gör lite ont när jag går längre streckor (200m :P) sen har jag blåmärkeskänsla på två ställen på magen. Mitt SF-mått ligger på översta strecket, kan det ha med GBS att göra lr är det bara slumpen som avgör det? Men första sonen låg jag på mittenstrecket hela tiden. Ska höra med BM nästa gång om det behövs göras ett tillväxtultraljud.

  • thia79

    Lea: jag är i v. 30+4 och jag har gjort två härliga glukosbelastningar pga att min pappa hade åldersdiabetes. Båda belastningarna har varit bra och även de stickor jag tagit hos BM. Ja det var mkt klantigt av dem, denna gång kommer jag föda på ett annat sjukhus eftersom vi flyttat men jag kommer vara mer uppmärksam denna gång. I slutet av förra graviditeten fick jag midja på magen o nu i efterhand har jag förstått att det berodde på att vattnet sinat utan att läcka, händer det igen ska jag kräva ett nytt ultraljud. Känns lite som att det var tur att sonen startade förlossningen av sig själv innan nått hann gå snett!

  • thia79

    Vattnet sinar när moderkakan slutar funka. Min mage gick från att vara rund till att bli timglasformad eftersom sonen var fixerad då så slöt sig magen runt hans former. Om du förstår vad jag menar?! Magen kan ju se lite skum ut ibland beroende hur de små liven behagar ligga, din bebbe är väl inte fixerad ännu så det kan vara att den ligger på tvären o ge den formen på magen. Gissningsvis kommer din mage ändra form rätt snart!

  • thia79

    Gulligavera: här är en till som är nässpraysberoende! Har varit täppt sedan v 5 är i v 32 nu, använder med otrivin. Vissa dagar tar jag det bara en gång men oftast blir det 2-3 ggr. Maken är lite tokig på mig, men vad ska man göra!? Är ju skitjobbigt att sova o äta när man är täppt, man har ju inte samma lungkapacitet (känns det som) när man är gravid. Finns annat som trycker på uppåt ju! :D

  • thia79

    LEA: lycka till! hög tid att snusa bebis snart för er!

    Imorgon blir det till att besöka VC för min del, har åkt på världens förkylning som satt sig i lungorna, bränner som tusan varje gång jag hostar och det väser när jag andas, hoppas det inte blir en lunginflammatin av det hela! Fasen vad svårt det är att hålla tätt när man hostar, tror ju vattnet ska gå varje gång. Lite nojig är man allt! ;)

  • thia79

    Grattis LEA!

    Hur är det med dig idag Gulligavera? Fler känningar?

  • thia79

    GV: det var så förlossningen började med sonen, kramp/helt slut i ryggslutet, kändes som man stått rakt upp o ner en hel dag, så kände jag det hela dagen o på kvällen kom värkarna o på fm dagen efter var han ute!
    Inte kul med influensa :(

  • thia79

    Jag fick oxå selexid 1x3 i fem dagar, pga riklig tillväxt, jag har aldrig haft några besvär av min gbs. Hur länge ska du ta?
    Jag har bf 29 maj, men nån är väl före mig?

  • thia79

    GV: låter ju nästan som att BM retat igång nåt ja! Håller tummarna att det går som du vill, vilket det nu är; bebis nu lr vänta några veckor till!

    I förmiddags misstänker jag att en bit av slemmisen lossnade, hade lite ont/kramp i magen strax innan o när jag var på toa kom det en spelkulestor klump. Vet ju att den kan gå i omgångar, och till o med återbildas om det sker tidigt. Nån som varit med om att  slemmisen börjar lossna i v 34 (33+1) som jag är i nu? Ska till bm om en vecka, kanske ska be henne kolla om nåt börjar hända där nere!

  • thia79
    Pyzzlan: Son född 04/07, BF 3/5/2010

    Kickansmamma Dotter född 04, Son född 05, BF (svårdaterad mellan 5 o 14/5 2010

    gulligavera 3:e barnet, dotter född -03, dotter född -05, BF 6 Maj (pojk)

    Stina85, 2:a barnet, har en flicka född -07, BF 18/8.

    Cherrybabe71, BF 1 juni med 6:e barnet som blir en tjej, har en dotter född -88 och fyra söner födda -90,-92,98 och -99. Yngste sonen har ryggmärgsbråck och är rullstolsburen

    Thia79: son född okt 2008, BF 29 maj
  • thia79

    GV: lycka till! vad bra att du åkte in i natt iaf.

    Pyzzlan: nog känns det när bebben sjunker, de två senaste dagarna har varit grymma! Särskilt på kvällarna har det varit jobbigt, funkar inte att ligga på sidan för länge för då känns det som om bebben är på väg ut genom höftbenen!

    Ska prata med BM på måndag om sjukskrivning, så att storebror kan få vara på dagis för det får han väl inte om jag är föräldraledig för nr 2?

  • thia79

    Birry: hade inga symtom med första sonen, de  tog en odling på mig vid förlossningen pga att jag inte hade vatten kvar, fick läsa själv i journalen att jag hade GBS. Med bebis nr 2 har jag lämnat urinprov titt som tätt som visat på tillväxt men det är inget jag känt, fick även en penicillinkur trots att jag inget kände.

  • thia79

    gissar att det är inflammation i slidan, vagin=vagina, -it=inflammation

  • thia79

    Nu går vattkoppor på sonens dagis! Hoppas att liten väntar till BF med att titta ut om nu lilleman skulle bli smittad, är i 34+3 idag.

  • thia79

    Birry: jag fick Selexid 1x3 i 5 dagar mot min UVI som jag inte kände att jag hade, men urinprovet hos BM visade på höga halter. Kände väl inte direkt nån skillnad efter behandlingen, möjligen kunde jag hålla lite mer tätt :P Lycka till med din behandling!

  • thia79

    Lite tyst i tråden! Det har inte blivit fler bebbar? Själv har jag BF på lördag och i natt tror jag att jag började sippra lite vatten har börjat få oregelbundna menssmärtor oxå, ringde förlossningen i morse, fick tid kl 17 för att kolla ev vattenavgång!!! Kunde man inte fått komma in när lillen ändå är på dagis?! Jaja, vi får väl vänta o se om det drar igång mer isf åker jag in!

  • thia79

    Grattis! Gick du över så länge att de fick sätta igång dig eller var det nåt annat?

  • thia79

    Tror trådarna lever kvar för evigt ja!

    Hemkommen från förlossnignen, ingen vattenavgång men ctg;n visar på värkarbete så nog är det något på g! Så nu får man passa på att vila o ladda med kolhydrater! De ville inte göra ett ultraljud för att kolla vattenmängden, läkaren tyckte allt såg bra ut så jag lät dem hållas för denna gången!

Svar på tråden Samlingstråd för oss med GBS (streptokocker B) *NY*