• EL I

    Vi som har barn som är förstoppade

    som sagt kan bero på mkt
    det bästa är att höja dosen max var tredje dag, helst var fjärde, femte just för att magen ska vänja sig. svårt att veta vilken dos som är rätt om man ändrar varje dag. jag skulle nog köra minst 3 dagar på varje dos. OM han verkar påverkad så skulle jag hellre ge resulax eller klyx för att försöka tömma tarmen och sedan successivt öka dosen "uppifrån".

  • EL I

    Miniigirl: minns inte hur gammal han var (senil jag vet;)) men om han har blöja skulle jag absolut göra så han blir lös ist. Så länge stora sonen hade blöja gjorde jag alltid så. Om han inte har blöja skulle jag höja dosen en dag ni vet ni ska vara hemma några dagar. För händer det en olycka då hör det inte så mkt

  • EL I
    Humlemamma skrev 2010-05-04 15:56:59 följande:
    Hej hej! Min son har problem med magen, får sen flera månader tillbaka Movicol två ggr/dag för att kunna bajsa.. Han har alltid haft problem med magen, fick hela tiden som spädbarn ha lactulos i vällingen, men sen slutade de hjälpa så vi fick gå över på movicol. Har fått åka in med han ett par ggr akut pga att han har legat på golvet o skrikit av smärta då han inte kunnat bajsa, så har han fått klyx på sjukhuset o bajsat tre fulla blöjor.. Har nu ett par dagar provat med en omgång movicol på kvällen istället för två/dag för o se om han fortfarande kan sköta magen, så vi får se hur det går!
    usch låter inte alls något skoj hoppas det funkar bättre nu med movicol så han slipper ha så ont!!
  • EL I
    Helle76 skrev 2010-05-04 18:22:06 följande:
    Hur många dagar efter man gett microlax är det vanligt att man bajsar igen eller är det olika?
    alltså microlax tömmer ju bara själva "ampullen" (där avföringen ligger) så då ska man ju bajsa som vanligt efter det egentligen.
  • EL I
    Plutteli skrev 2010-05-05 09:15:10 följande:
    Här passar vår dotter in! Hon har underutvecklad tarm och en mage som går vääääldigt upp och ner, ena dagen bajsar hon jättelöst, nästa är hon jätteförstoppad. Dock är det ändå miljoner gånger bättre nu än vad det var när hon var runt ett år (hon fyller två år i augusti).. Då var hon förstoppad typ hela tiden, gick så långt att hon fick sår av att bajsa :( För oss har det hjälpt mycket att ge psylliumfrön i maten samt laktipex, först en hel påse en gång om dagen, sedan en halv påse varje dag, därefter en påse varannan dag, slutligen en halv påse varannan dag innan vi kunde sluta helt strax innan jul, fröna fortsatte vi med till för bara 1-2 månader sedan. Nu funkar ju hennes mage på egen hand även om den som sagt går upp och ner... Största bekymmret vi märker av i dagsläget är att hon har lite svårt att tillgodo se sig sin mat fullt ut, hon är en riktig smalfis! Dessutom får hon ont och blir förstoppad igen om vi inte är jättenoga med hur mycket mat hon äter. Hon  måste få sin mat utspridd i små portioner (storleksmässigt på en portion äter hon lite mindre än genomsnittlig ett åring äter), däremot verkar det inte direkt påverka vad hon äter... En sak som dock verkligen hjälper hennes mage och som vi fortsätter med så länge hon vill är amning, och jag vet faktiskt inte alls hur hon hade klarat sig fram till ca 18 månader utan den (det var då magen började bli bättre)... Så. får jag vara med? :)
    välkommen!! klart du får vara med!

    Skönt att hon är bättre nu i alla fall! Låter jobbigt det där att det pendlar så mycket mellan löst och hårt. Svårt att reglera laxerande då. Behöver hon aldrig laxerande längre??

    Vi ska till läkaren med vår yngsta son i dag. Han är ju allergisk och hans mage är mycket bättre sedan vi tog bort sädesslagen, men vi får se vad han och dietisten säger om det hela. Just nu har han inget laxermedel i alla fall.

    Den store måste ju ha minst en påse movicol/dag fortfarande. Sist vi testade utan så gick det ju 5 dagar utan att han bajsade mer än nån harplutt MEN han klagade inte på ont i magen!! så snacka om vad ont han ska få om det bara går någon dag till
  • EL I
    gelemamman skrev 2010-05-05 21:11:06 följande:
    börjar bli lite orolig för Adam nu... sist han bajsade var i söndags och nu har han ändå fått 10 ml lactulos mån, tis och ons och än har det inte kommit nåt mer bajs. hoppas verkligen inte lactulosen sviker!
    kanske ska testa att höja i morgon då eftersom det gått tre dagar utan att något hänt?
    Sedorika skrev 2010-05-05 21:06:04 följande:
    hej! gett sonen lakulos och magen har tagit fart. dock är aptiten lägre. idag har jag som max fått i honom 120 ml, i vanliga fall äter han 160ml ca var fjärde timme. blir lite oroig....
    verkar han ha ont?? annars kan det ju vara så att han bara är inne i en period med mindre mat. mina barn har alltid pendlat i matintaget trots att de inte haft ont. tillhör säkert utvecklingen
  • EL I

    kan ju vara att han är gasig och inte känner för att äta för det liksom "tar stopp"?
    Jättesvårt att veta när de är så små. Tycker INTE du ska dra ner så mkt som till 1 ml. 1 ml är nästan lika med noll...tycker du ska ha kvar 5 ml eller max minska till 3 ml. VArför vill du dra ner?

  • EL I
    Sedorika skrev 2010-05-05 21:39:30 följande:
    För när han bajade idag andra gången så sket han ner hela sig och det var typ bara vatten. och då sa hon att antingen dra ner eller sluta helt! Men vad jag läst ska ändå magen vänja sig vid laktulosen så dra ner känns dumt nu när man börjat? Så 3 ml kanske är bätte, mn tänkte 1 ml eftersom han var såå lös i magen!
    testa att ge 2-3 ml eller ge 5 ml varannan dag...
  • EL I
    Sedorika skrev 2010-05-05 21:46:03 följande:
     tack! Vad skönt att få lite råd från folk som själv vet lite mer! Men gärna tacksam om någon har någon input med de här med aptiten!
    alltså det kan ju vara såååå många saker. Allt från att han blir gasig av laktulosen så han inte vill äta till att han bara har en "fas" nu då han äter mindre. Egentligen måste du nog avvakta någon dag och se om det är något som upprepar sig eller hur det sammanfaller med om du t ex minskar dosen laktulos.
Svar på tråden Vi som har barn som är förstoppade