• Svar på tråden Intressanta stavningar, del 3!
  • Denebola
    Heureka skrev 2010-03-22 10:11:03 följande:
    Ett ord som jag tycker är roligt att använda, men som jag inte får något gehör för är färst. Dvs böjning av få, färre, färst..... ordet finns faktiskt om slår upp det, men det är ingen som tror mig.
    Jättebra ord ju Vad skulle man annars säga? Fåast?
    Jag har inte klen benstomme, det är bara det att jag är smal.
  • Denebola

    Småa är för övrigt ett intressant "ord". Typ "om du tar de stora tallrikarna så tar jag de småa". Så heter det ju inte {#lang_emotions_yell}


    Jag har inte klen benstomme, det är bara det att jag är smal.
  • Heureka

    Många använder ordet minst, men det är ju storleksrelaterat och inte antalsrelaterat. Ex - det gick minst elever i klass 9b, jaha, hur stora är de då, 1.30 eller???


    Äntlingen är du här, underbar och älskad 10/1-10
  • Meddelande borttaget
  • Meddelande borttaget
  • Elli47
    Denebola skrev 2010-03-22 10:49:00 följande:
    Nä, jag har märkt att det är ganska utbrett bland vuxna också.Annan kul grej som jag tänkt på sen jag flyttade till Norrland, är när man på norrländska säger "vi blev glad". Men det tycker jag mest är charmigt, för det är ju dialektalt.
    En petitess kanske men Norrland är stort och man talar långt ifrån likadant på alla ställen! Där jag bor (Tornedalen, östra Norrbotten) säger man inte att "vi blev glad".
  • Rynkigutanpåslätinuti

    En rubrik från S&S: Är det så här och vara gravid?
    .
    Hur fan kan man skriva så fel? Läser man meningen högt, eller för den delen tyst för sig själv, så kan det ju aldrig vara så att man uttalar ordet "och" som "att". Kunde mänschan åtminstone skrivit "å" vilket varit i linje med hennes normala användning av skriftspråk.
    .
    Mänscha är en art obesläktad med homo sapiens och saknar en del av den senares kognitiva funktioner. Vetenskapen är förbryllad att det finns två obsläktade arter som ser identiska ut. De klarar att leva i samma miljö och samexistera. Inga synliga skillnader finns men man kan genom olika kognitiva test särskilja dem. Dessutom Har det visat sig att arten mänscha har mer utvecklade tummar. Starkare, snabbare, bättre motorik och mer uthålliga. En anpassning som vi ännu inte känner till nyttan av.

  • skorpionen80
    SilverEmma skrev 2010-03-22 15:42:09 följande:
    Vashlad...tror det var med i förra tråden men idag dök det upp i en tråd igen! Värd att ta i repris!
    Låt mig gissa: En stockholmare?
    Inte för att jag har något emot dem, gillar dialekten, men man ska inte skriva som man pratar... Och sen slänger säkert samma människa in ett R i usch!
Svar på tråden Intressanta stavningar, del 3!