• Såstips till oxfilé?

    Lör 13 mar 2010 13:24 Läst 14918 gånger Totalt 6 svar
    levand­echara­der
    Visa endast
    Lör 13 mar 2010 13:24

    Jag skulle lagat oxfilé med sherrysås igår men av olika anledningar blev det inte av så jag tänkte laga till oxfilén imorgon istället. Nu till kruxet, jag hade ingen sherry hemma så nu vill jag ha tips på andra goda såser som passar till oxfilé.

    Alla slags tips mottages tacksamt

    Hos Prisjakt jämför du pris på barnprodukter!
  • Lör 13 mar 2010 13:25 #1

    bearnaisesås?


    Isabel och Alexander - mina små hjärtan
  • Lör 13 mar 2010 13:27 #2
    http://www.hittarecept.se/receptkort/s%C3%A5s-oxfil%C3%A9

    fler tips
    Isabel och Alexander - mina små hjärtan
  • Lör 13 mar 2010 13:29 #3

    kantarellsås är kanongott till om du mixar kantarellerna =) krämigt och gott. och helst hemgjorda klyftpotatis =)


    Du & Jag
  • Lör 13 mar 2010 13:37 #4

    Vår godaste sås till oxfilé är vår egen balsamicosås:


    Jag häller 2 msk strösocker i en kastrull och låter det smälta på svag värme tills det blivit ljusbrunt. Sen häller jag på 2 msk balsamvinäger (passa händerna, det sprätter!). Förmodligen fastnar vispen nu i det stelnade sockret, men det gör inget. På med 2 dl rött vin och 2 dl vatten och vispa tills det kokat upp, så löser sockret upp sig igen. Vi brukar också hälla i 2-3 msk kalvfond. Sen får såsen puttra lite lagomt i ungefär tio minuter. Och bäst av allt, hit kan man förbereda! Sen inför servering så kokar man upp såsen igen, reder den med 1 msk maizena majsstärkelse blandat i en skvätt vatten. Till sist så rundas såsen av med en rejäl klick smör. 
    Den blir så himla god! Mustig och både syrlig och söt, passar perfekt till oxfilé. Funkar också bra att kombinera med en lite fetare, krämigare sås, tex. fetaost som mosas och blandas med hårdvispad créme fraiche. Eller varför inte bea, om man gillar det? Jag gillar att ha två såser på bordet, så jag har ofta den här såsen tillsammans med nån annan.
    Bäst just nu: HIMYM
  • levand­echara­der
    Visa endast
    Lör 13 mar 2010 18:26 #5
    Mumu skrev 2010-03-13 13:37:52 följande:
    Vår godaste sås till oxfilé är vår egen balsamicosås: Jag häller 2 msk strösocker i en kastrull och låter det smälta på svag värme tills det blivit ljusbrunt. Sen häller jag på 2 msk balsamvinäger (passa händerna, det sprätter!). Förmodligen fastnar vispen nu i det stelnade sockret, men det gör inget. På med 2 dl rött vin och 2 dl vatten och vispa tills det kokat upp, så löser sockret upp sig igen. Vi brukar också hälla i 2-3 msk kalvfond. Sen får såsen puttra lite lagomt i ungefär tio minuter. Och bäst av allt, hit kan man förbereda! Sen inför servering så kokar man upp såsen igen, reder den med 1 msk maizena majsstärkelse blandat i en skvätt vatten. Till sist så rundas såsen av med en rejäl klick smör.  Den blir så himla god! Mustig och både syrlig och söt, passar perfekt till oxfilé. Funkar också bra att kombinera med en lite fetare, krämigare sås, tex. fetaost som mosas och blandas med hårdvispad créme fraiche. Eller varför inte bea, om man gillar det? Jag gillar att ha två såser på bordet, så jag har ofta den här såsen tillsammans med nån annan.
    Gud vad god den lät, kanske blir den imorgon i kombination med någon annan sås.

    Tack ni andra också för smarriga förslag. Jag tar gärna emot fler tips
  • Lör 13 mar 2010 21:16 #6

    konjak o grönpepparsås. Tror det  är lite mycket finhackad lök, kalvfond, rödvin, konjak,grönpeppar i lag och creme fraice.

Svara i tråden
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Hus & hem

Andra har läst

Innehåll

Annat innehåll

Dagens fråga

Har barnkläder och skor blivit för avancerade och "vuxna"

Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.