Inlägg från: längtar och väntar |Visa alla inlägg
  • längtar och väntar

    Ser barn som går i mellanstadiet och högstadiet som röker

    Love family skrev 2010-03-17 14:02:54 följande:
    Jag går förbi en stor skola låg,mellan och högstadiet, ser små killar som knappt ser ut att vara 12 röka, likadant med flickorna. Märker inte skolan att dom luktar rök? Eller föräldrarna. Skulle ni kunna langa cigg till era tex 15 åringar som har börjat röka? Verkar vara för många affärer som tillåter att dom köper. Jag vet en tobak som säljer till barn som jag kommer att anmäla. Antar att jag ska ringa polisen och ge tips om den tobaks afären och det ska göras på bums. En  bekant till mig berättade om en mamma som sa en gång att hennes dotter hade börjat röka och hon handlade åt sin minderåriga för hon skulle ju ändå få tag på cigg. Sorgligt:(
    Vi ringer hem till föräldrarna vid minsta misstanke om att de röker. Tror det är sällan som föräldrarna köper ut, utan de hittar affärer där de kan köpa cigg i.
  • längtar och väntar
    Anatha skrev 2010-03-19 21:09:59 följande:
    I de flesta ständer finns de lokala alkisarna som gärna köper ut både cigaretter och alkohol till ungdomar. Jag vågade själv aldrig fråga men de som vågade fick alltid hjälp när jag var ung.
    Idag behöver ungdomarna ofta inte be om hjälp för att handla ut, i alla fall inte där jag bor..
Svar på tråden Ser barn som går i mellanstadiet och högstadiet som röker