Inlägg från: Hundägare i Gbg |Visa alla inlägg
  • Hundägare i Gbg

    Ja, och hur ska man börja nu då? (4½ månader)

    Jag lånar tråden lite. Efter att min dotter tre gånger idag har bajsat i blöjan när hon suttit i badrummet i bumbon så funderar jag på om man kanske ska låta henne sitta på en potta där istället. Går det så går det tänker jag. Men då är frågan, vad för potta till en liten fyramånaders?

  • Hundägare i Gbg

    Här har mönstret varierat. I början var det bajs i varenda blöja, sen hade vi en period när det kunde gå 3-4 dagar och nu är det inget på natten, ofta på förmiddagen och några gånger under resten av dagen. Denna utveckling har skett under fyra månader, vet inte om det gjorde dig klokare...

  • Hundägare i Gbg
    fruganL skrev 2010-05-10 22:12:47 följande:
    Vi köpte en Thermobaby på babyproffsen. Kan hon bara sitta så kan hon sitta i en sån. Till en början kanske hon behöver stöd mot sidorna. Hon når ner med fötterna till underlaget och ryggen har stöd iom högt ryggstöd. Trickset för att sätta sig ner på en sån, i alla fall för min son, är att lyfta honom runt låren så benen böjer sig och sätta ner honom. Funkar inte att ha honom ståendes framför pottan och sen sätta sig för han liksom böjer inte på benen.
    Tack, ska se om jag kan få tag på en sån. Hon sitter ju inte helt utan hjälp än men det är inte långt borta. Är det korta stunder så får man väl hjälpa henne lite i början. Idag satte jag henne i bumbon när jag själv skulle på toa och hon bajsade direkt så jag bytte blöja, satter ner henne igen eftersom jag inte hunnit på toa själv än och då bajsade hon igen. Hoppas att hon kan tänka sig att göra samma sak på potta. Det ger sig.
  • Hundägare i Gbg

    Fascinerande, min lilla tjej som är 4,5 månader har idag kissat eller bajsat på pottan varje gång jag satte henne där. Eftersom hon inte kan sitta helt och hållet på egen hand så får jag hålla henne lite så det blir inga långa stunder och ändå har hon gjort något varje gång. Cooooolt!

  • Hundägare i Gbg

    Haha, man ska lita på sin första instinkt. Vi var på BVC idag och när jag tog av blöjan så tänkte jag att jag kanske borde gå på toa med dottern. Var lite stressad och gjorde inte det så det blev en flod på vågen istället. Men blöjan var i stort sett torr... Skrattande

  • Hundägare i Gbg
    Alexe skrev 2010-08-12 19:09:44 följande:

    Måste bara skryta lite... Nu är lillkillen framme vid 4,5 månader och idag hade vi vårt första heltorra dygn. Inte en enda kiss missades och inte en enda onödig pottning. Värsta stolta mamman :)


    Heja! 
Svar på tråden Ja, och hur ska man börja nu då? (4½ månader)