• Isanje

    Jag behöver stöd! ev övergrepp mot litet barn

    Klart att detta är väligt allvarliga anklagelser,men jag tror mkt på den här "mamma känslan" Känslan man får när något är fel. Och att pojken kommer hem,orolig och beter sig konstigt och säger saker som får en att tänka på ett övergräpp ska man absolut ta på största allvar. Som sagt Bup kommer väl prata med dig och pojken och de borde ju känna igen vissa beteenden och sätt att röra sig själv. Hoppas verkligen att detta löser sig till det bästa för er allihop. Fy vilken mardröm.

  • Isanje
    Anonym (mamma) skrev 2010-03-28 04:26:39 följande:
    Efter vad jag förstått så kommer soc vara på ett möte på barnahus tillsammans med åklagare, polis, bup osv. Där ska de besluta om det blir polisanmälan eller inte :SSå allt jag kan göra är att vänta. Oavsett om de lägger ner allt så tänker jag fortsätta kämpa för min sons skull. Det finns väl privata pyskologer för barn och så väl? För det är något som inte stämmer i hans beteende efter "pappabesök".Idag åt sonen en glass som han sög på, "äta snopp" sa han skrattandes. I min värld är det inte normalt att han säger saker som det
    Beslutar de att inte gå vidare så tycker jag absolut att du ska kolla upp om du kan gå privat och gå mer "kött på benen" så att säga.

    Äta snopp låter ju INTE bra alls måste jag säga. Det är i mina ögon inget han bara kan ha fått från tomma intet. Fy vilken mardröm... jag lider verkligen med dig TS.
  • Isanje
    Sippan 81 skrev 2010-03-28 09:21:09 följande:
    Detta är ett ämne som berör mig starkt, tyvärr av egen erfarenhet. Jag blev som barn sexuellt utnyttjad av min styvmorfar. När detta väl kom fram sådär 10 år senare så kom det fram att detta beteendet hade mina mostrar och deras vänner upplevt, inte lika lång gånget som jag fick men totala gränsöverskridningar. Tyvärr genom att de höll detta inne och inte sa något, så fick jag bli min morfars älskarinna vid 3 års ålder.... Fy fan ta allvarligt på detta! Hellre en felaktig anmälan än ett övergreppstillfälle mer...Som mammam måste du ha styrka att ta dig igenom detta och göra din anmälan för er skull och kanske för kommande generationers skull också!
    Fy vad hemskt,jag beklagar. Jag vet inte ens vad jag ska säga......
  • Isanje
    Anonym (mamma) skrev 2010-03-28 12:20:11 följande:
    JA någonting måste jag göra Nej det mesta han sagt känns absolut inte som att han bara fått för sig att säga, det visar snarare att det hänt något som han återberättar och visar mig. Jag är så rädd att det läggs ner, hur ska jag kunna lämna min son på normalt umgänge med pappan? utan att undra, utan att hata mig själv
    När det gäller sånna här saker så borde inte "man är oskyldning tills motsattsen bevisas" gälla,utan man är skyldig tills det bevisats att man inte gjort något fel. Man får ju lita på att det är erfarna människor som tar din son på allvar,annars är det uppåt väggarna fel. Usch jag förstår att du är arg,ledsen,upprörd samtdigt som man känner sig maktlös,man får lämna över allt på andra,och sedan bara sitta och vänta.
  • Isanje
    Anonym (Fy faaaaaaaaaaan) skrev 2010-03-28 13:29:19 följande:
    Jag blir rasande när jag läser detta!!!!! Nummer ett, du måste vara stark och lita på att det du tror,känner är helt rätt!!!! Tvivla inte. försvara inte pappan eller tyck synd om honom, han är störd punkt slut!!! Ta ALL hjälp du kan få och prata om det så mycket du kan med folk du litar på. Och du ska absolut INTE INTE INTE lämna pojken där alls. Det förstår du väl själv, vill du att han ska bli våldtagen ännu mer?????? jag ska säga dig att min sambo blev utsatt för sexuella övergrepp av sin far från han vad liten tills han var 13 år, hur tror du han mår idag?? Han är inte han, försökt ta livet av sig, inåtvänd,deppig,ångest, skuldkänslor,alla minnesbilder och frågan som Varför hjälpte ingen honom eller visste någon om detta, varför gjorde hans mamma inte något eller visste hon inte osv....  hans liv kommer ALDRIG bli normalt efter allt han gått igenom. han har legat på psyk och äter starka medeciner och sökt hjälp överallt men det verkar inte finnas så mycket mer än för krigsoffer (sånna hem alltså)   Man ska ALDLIG låta sånt här slippa undan. Jag gjorde en anmälan på min egen bror en gång för sånt här, det visade sig att han själv blitt övergripen av en som han bodde hon som liten. De blir så nertryckta i skorna och vet inget annat tillslut så antingen tar dom självmord eller så gör de likadant som de själv blivit utsatta för. De lever i en dimma hela livet. Så din dimma kan du bara glömma till skillnad mot vad din son kommer göra när han blir utsatt för detta. Tänk dig själv, pappan ska man lita på osv.... inte få se massa snoppar och annat skit. Stå på dig TS och försök va stark och läman ALDRIG sonen där. Jag vet hur min sambo mått i alla alla år och kan själv tänka mig att känna mig så nertryckt och ensam och allt som en stackars liten pojke kan vara.
    Nu tycker jag att du var liiiite för på. Frågor som "vill du att han ska bli våldtagen ännu mer" är åt helvete fel att ställa till TS. Och att komma med att antingen tar det livet av sig eller blir likadana,källa på det? Tänk på vad fan du skriver.
  • Isanje
    Anonym (mamma) skrev 2010-03-28 13:32:39 följande:
    Ja det jag menar är ju liksom att min son vet att man ÄTER med munnen, och skulle man då ponera att någon har en snopp i munnen så tror ju han, enligt det han vet man gör med munnen, att man äter. därmed äter man snopp, OM man har den i munnen. ja jag vet, jag anklagar ju liksom inte pappan så, jag vill bara veta vad som hänt med min son, varför han sagt så komnstiga saker och varför han beter sig annorlunda och just hans nya fixering vid sin egen snopp. Hans sätt att röra sig själv, ända sedan pappan träffade honom sist tyvärr så känenr sig ju pappan anklagad och har han absolut inte gjort något fel eller konstigt så kan jag förstå hur förjävligt det här måste kännas. Men det är fortfarande våran son som reagerat och jag måste få veta varför. Oavsett hur arg pappan än är på mig. hade inte gått att göra det annorlunda.tyvärr efter vad jag läst så finns det många som inte är oskyldiga, men att utredningar läggs ner ändå eftersom att barnets berättelse sällan räcker till ett åtal.
    Läggs nu detta ner TS så tycker jag absolut att du ska kontakta socialen och begära att en kontaktperson är närvarande vid umgänge. Det tycker jag.
  • Isanje
    Anonym (mamma) skrev 2010-03-28 13:44:04 följande:
    Men det måste väl finnas grund för att få en kontaktperson? Jag menar, ifall hela utredningen läggs ner, då finns det ju inga grunder kvar, förutom min oro? vilket de förmodligen inte anser vara befogad nu när det inte "fanns något" att oroa sig för?
    Det är ju värt ett försök. Läggs det ner så kan du väl kontaktanågon som har erfarenhet inom just det området,som vet hur barn beter sig efter ett övergrepp osv. Fan alltså vad svårt det är ibland... Att inte ta ett barn på allvar när det gäller en sån här sak är fruktansvärt.
  • Isanje
    Anonym (Fy faaaaaaaaaaan) skrev 2010-03-28 13:49:11 följande:
    Vad jag menar är att sonen själv inte kan försvara sig och är orolig på natten osv. då är det ju en vuxen som har allt ansvar som måste göra något åt detta. Det är ju allvarligt brott och då skiter jag i vad alla lagar och regler säger. Är det då rätt att man ska vara hos sin sk. pappa när han utsätter både mamman och ev. sonen för övergrepp? Jag vet en hel del som blitt utsatta själva och de mår inte alls bra. då även min egen bror. Jag har själv pratat med poliser om detta. Ska man i samhället acceptera övergrepp menar jag? Vad är nästa steg och hur mår barnet? vaför ska man tysta ner allt sånt här? Sabotera umgänget?????? Har han inte gjort det redan tycker ni? Ska sonen då vara trygg med sin pappa och forstätta vara där, skulle du själv vilja vara hos någon du är otrygg med och inte litar på? skulle du själv vilja känna skuld över att din son blir kladdad på av pappan bara för ha ett umgänge? herregud jag tror jag smäller av....
    Vad ska hon göra om det värsta händer? Passa på att bli av med vårdnaden,det löser ju allt!
  • Isanje
    Anonym (Fy faaaaaaaaaaan) skrev 2010-03-28 13:58:01 följande:
    Vem ska bli av med vårdnaden?
    Om TS hade gjort så som du säger "strunta i alla regler och lagar" och han stämmer henne för umgängessabortage så kan TS bli av med vårdnaden. Hjälper det barnet?
  • Isanje
    Anonym (Fy faaaaaaaaaaan) skrev 2010-03-28 14:02:27 följande:
    hon blir ju inte av med vårdnaden om hon anmäler honom, då blir det ju en fullständig utredning som visar att det är han, pappan som inte är som han ska.
    Om utredningen läggs ner då?
  • Isanje
    Anonym (Fy faaaaaaaaaaan) skrev 2010-03-28 14:20:09 följande:
    Läggs den ner så blir jag förvånad. Om det är som TS tror och pappan är skyldig, varför skulle den då läggas ner?
    Brist på bevis (nu hoppas vi på det bästa men konstigare saker har hänt). Vad ska TS göra då? Råder du henne fortfarande att skita i alla regler och lagar?
  • Isanje
    Anonym (Fy faaaaaaaaaaan) skrev 2010-03-28 14:35:16 följande:
    Jag skulle börja handla med en gång, men det har hon ju gjort. Men prata med pappan att nu är du ute på hal is och det är lika bra att du själv väljer att inte ha sonen pga detta. Jag kan inte förklara allt jag skulle gjort men jag hade dragit igång nått rejält. ringt runt överallt som hon oxå kanske har gjort. Men fortfarande inte lämnat sonen där nej aldrig. Jag skulle oxå ringt polisen ev läkare om de vill undersöka sonen. Föreningen BOJ finns ju oxå, de har ju stödboende och vad som är rätt och fel och lagar osv.
    Det med att pappan är ute på hal is,kan tolkas som olaga hot. Lika bra och låta pappan vara,är det så som någon kom med att han kan ha sett en p-rulle eller annat,så anklagar man en annan person i onödan. Nu har TS gjort vad hon ha kunnat,och detta ligger inte längre i TS händer. Ta det lugnt,rid ut stormen och sen ta det för vad det är,lades FU ner,gå vidare privat.

    Klart man tänder på alla 100,men ligger man i en vårdnadstvist så är det bättre och ta det lugnt,se vad bup och socialen samt polisen säger,TS har gjort vad hon har kunnat för ögonblicket.
  • Isanje
    Miss Maya skrev 2010-03-28 20:11:13 följande:
    Man kan inte stämma någon för umgängessabotag. Dock ser det illa ut om pappan stämmer mamman på vårdanden eller utökat umgänge och hon har totalvägrat lämna ut pojken och utredningen har lagts ner i brist på bevis.
    Kan man väl ändå?
  • Isanje
    Miss Maya skrev 2010-03-29 08:10:52 följande:
    Nej det finns inget som heter umgängessabotag i rättssystemet. Man kan inte stämma för just "umgängessabotage". Men man kan kräva verkställighet av en dom om sådan finns, eller så kan man helt enkelt stämma på utökat umgänge eller t o m vårdanden och då ser det dåligt ut om man inte har någon grund till att inte lämna ut barnet.
    Jag har ju hört talas om föräldrar som har riskerat att bli av med vårdnaden för att de umgänessaboterat...
  • Isanje
    Miss Maya skrev 2010-03-29 09:50:10 följande:
    Ja. Men det är ju det jag skriver ovan. Men du kan inte stämma någon för just umgängessabotage. Men den andra föräldern kan kräva utökat umgänge, kräva att få boendet eller hela vårdnaden. Och då ser det självklart illa ut om man vägrat umgänge! Och ja, då kan man bli av med vårdnaden om man inte haft rimliga skäl! SJÄLVKLART! Men du kan inte lämna in en stämning angående umgängessabotage. Det finns inget sådant att stämma för! Du måste lämna in en stämning angående umgänge, boende eller vårdnad. Man kan sabotera umgänget ja, men man kan inte bli stämd för just det. Men du kan förlora vårdnande för att du gjort det.
    Ah men du är jag med
Svar på tråden Jag behöver stöd! ev övergrepp mot litet barn