• Epelino

    Mola/Druvbörd

    Anonym (skitmola) skrev 2010-04-14 20:58:41 följande:
    Hej.Kasa01 här är adressen till Charing cross hospital:www.hmole-chorio.org.uk/ Ja, det stämmer. Tar tabletter hemma och får Daktinomycin direkt i Picc-linen. Om värdena inte halveras till nästa cykel så lägger de till EMA-CO. Läkaren har berättat att det kommer bli mycket jobbigare för kroppen med den behandlingen så det känns tungt. Jag har hittills haft bra blodvärden, levervärden osv. så det vill jag ju fortsätta att ha. Men, men om det är det som krävs för att kicka ut skitmolan så visst. Jag är beredd på krig!Ta hand om er allihop och låt inte molan ta över för mycket det är den inte värd!
    Åh, jag hoppas att du slipper hela  Ema/Co-behandlingen,av den rasar tydligen håret garenterat, plus att som du sa det ska vara jättetufft för kroppen.
    Jag fick ju en variant av Ema/CO men där de plockade bort endel cellgifter. Jag tycker att dom borde testa att ge methotrexate i.v också  först innan dom går helt ger dig ema/co. När jag åt tabletterna var det 50 mg i veckan, och när jag sedan fick det i dropp var det ca 400 mg under 2 dagar.

    Håller mina tummar och tår för dig nu!!

    Mvh E
  • Epelino

    Hej kasa01!
    Nope, inget man kan känna på sig tyvärr, inte fysiskt iallfall.... Mina värden sjönk ju jättefint i början för att sedan plötsligt börja stiga igen, när jag läser mina gamla inlägg känns det ändå som om jag misstänkte att något inte gick som det skulle, intuition kanske?....
    Som tur är så är det inte många kompletta molor som behöver cellgifter för att dö ut, och knappt någon med partiell mola.

    Just nu är jag bara så himla föbannad på hela alltet. Nu är det 6 månader sedan skrapningen, och hade det inte blivit cellgifter så skulle jag ju få börja försöka bli gravid igen nu, plus att nu i dagarna skulle "bebisen" ha kommit men nu dröjer det istället ett år tills vi ens får försöka igen, (1 år efter sista cellgifterna).

    Förbannad skitsjukdom är vad det är!!

  • Epelino
    kasa01 skrev 2010-04-19 10:40:48 följande:
    Epelino,FY FAAAN! 1 år till! Jag tycker att jag hört 3 månader efter avslutad cellgiftbehandling. Det kanske bara gäller de lite "snällare" cellgifterna? Stackare... Man kan ju begära ny konsultation och hoppas på att få en annan "dom" hos en annan läkare. Känns inte som att det finns några uppmuntrande saker att säga här, det är skit raktigenom bara. Läste att det är 6-32% (konstig statistik) att det sprider sig vid komplett mola. Är man en på 1000, kan man lika gärna pricka in detta också! Bara att vänta o se alltså. kramar,
    Hej igen!
    Ja, det tar 3 månader för cellgifterna att gå ur kroppen, sen vill dom följa hcg ytterligare 9 månader. Men en av mina läkare sa att man kan "rucka" lite på månaderna om allt går bra och hcg håller sig som det ska, så jag hoppas verkligen på det, men det här vill man inte vara med om igen.
    Vi pratade om det i helgen, en kompis tyckte att vi skulle köra tidigare, men om det då skulle bli nåt skit igen så skulle det ju bli jättejobbigt, på nåt sätt känns det bättre att vänta tills läkaren säger ok, då har man nån annan att skylla på om det skulle bli nåt fel.... en bland en massa andra konstiga tankar.
    Vilket sjukhus tillhör du?

    Ha en bra dag
    //E
  • Epelino
    Pralinbiten skrev 2010-04-22 18:17:27 följande:
    Det var en graviditet, inte onda elaka cellerSka bara klara 7 veckor till så är det säkert. Läkaren tyckte inte jag behövde komma tillbaka o kolla igen, så jag tänker gå till en privat läkare o kolla igen runt vecka 12. Sist försvann ju alla grav.symtom, jobbigt att gå och känna efter hela tiden om de är kvar. Det här är rätt svårt att fatta att vi kanske äntligen ska få en bebis, efter alla år av längtan. När vi närmar oss vecka 12 kan jag slappna av o va 100% glad.
    Åh, vad härligt för er!! Men jag förstår din oro!
    Det är skönt att höra att det faktiskt går att bli gravid efter en mola, håller nu tummarna att det slutar lyckligt, men det det är klart att det gör!!

    Kram
    E
  • Epelino

    Hej!
    Jag frågade min gynonkolog ang mensen, eftersom en läkare sagt att den borde komma 4 veckor efter skrapning trots att hcg fortfarande var högt, hon sa då att man hoppas såklart på att kroppen ska förstå vad som hänt och att mensen ibland kan komma igång trots hcg kvar, men det normala är att den kommer när hcg är lågt, min kom tillbaka när hcg låg på 57 har jag för mig....
    Så det kan mkt väl vara mensen som kommit igång igen!

    Innan jag fick cellgifter(när hcg började stiga igen) gjordes ett Vul som inte visade några molarester i livmodern, utan trofoblastcellerna har ätit sig in i vävnaderna(deras uppgift) så då går det inte att få bort med en ny skrapning utan cellgifter måste till, så tyvärr är det olika för alla!

    Vanna; Grattis, du räknas som frisk! Allt under 5,4 är fullt normalt, utan mola så pendlar kvinnors hcg mellan 0 och 5, 4, så 2 är med andra ord helt normalt!!

    Kram på er
    /E

  • Epelino
    kasa01 skrev 2010-04-23 12:53:50 följande:
    Hej Epellino,tack för svar. Mitt värde låg på 134 i tisdags, så det känns ganska osanorlikt att det ska ha sjunkit så mycket på några dagar... Har ingen mensvärk heller, men det kan vara ganska olika för mig. Tänker ändå hoppas på att det är mens, det har gått lite drygt 4 veckor så det sämmer ju. Hoppet är det sista som överger en ändå...
    Jamen då hoppas vi på mens, det borde ju vara den om det "ligger rätt" i tiden också! Som sagt så kan ju tydligen kroppen förstå läget och komma igång trots att hcg fortfarande är högt.
    När ska du ta nytt prov? Du ska se att det har fortsatt sjunka!!

    Trevlig helg / E
  • Epelino
    vanna skrev 2010-04-23 17:28:38 följande:
    Tack Epilino!! känner mig dock inte frisk ännu då jag inte fått nån mens  :(  Men det känns ju bra att 2 är helt normalt .. men kan det vara så att molan är kvar om jag ej fått mens?? Borde jag få kolla detta med vul .. ni som har erfarenhet ?!
    Hej! Jag tror inte att det finns några rester kvar iomed att du är nere på 2.
    Tänk istället vilken hormonresa kroppen har varit med om, mensen kan ju utebli för mindre... stress och oro är ju en vanlig orsak, vare sig man har en mola eller inte och vem av oss har inte kännt sig stressad och oroad över det här??
    Jag tror att den kommer igång snart, men jag är ju inget proffs så är du orolig ska du självklart fråga din doktor!!

    Kram E
  • Epelino

    Hej!
    Har en helt annan fråga, pratade med en tjejkompis igår som opererats pga cellförändringar och hon berättade att hon hade fått en kateter då...
    Och både hon och en annan tjej hade fått det vid förlossningen....

    Fick ni kateter vid skrapningen?

    Tanken slog mig att dom kankse hade satt en och sedan tagit bort den medans jag sov??
    Men isåfall hade dom väll sagt det innan eller efter väll?

  • Epelino
    bela00 skrev 2010-04-29 12:31:33 följande:
    Vad roligt för dig Supermajjsan. Vad kul att du får göra ett VUL. Jag är nu själv i vecka 15 och måste vänta på rutinultraljudet efter vecka 18. Så efter den 24 maj blir jag kallad till UL. Är fortfarandet inte riktigt glad över detta utan det känns som om det är ett UL jag väntar på. Har inget behov att berätta för någon att jag är gravid med tanke på allt jag tidigare gått igenom och när jag följt tråden här så vet jag att en druvbörd kan upptäckas rätt så sent oxå.
    Jag tycker också att det verkar jättemärkligt att du inte fått göra ett Vul tidigt. Till mig har läkarna sagt att såfort jag plussar så kommer dom titta efter så att det verkligen är ett foster. Och sen kommer jag få flera extra undersökningar för att se så att allt fortlöper som det ska under graviditeten.....
    Men som sagt tidigare så verkar rutiner och vårdprogram för uppföljning av en mola skilja sig väldigt över landet.

    Kram E
Svar på tråden Mola/Druvbörd