Inlägg från: Anonym (Jag blir såå arg) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jag blir såå arg)

    J*vla haggor som bara lägger sig i

    Anonym skrev 2010-03-29 19:38:44 följande:
    UNDERSTÖDES! Kunde inte ha sakt det bätre själv!!!!håller med till punkt och pricka.Kan tillägga att jag var 23 då min dotter föddes, nu e jag 29 och hon fyller snart 6 år och skulle inte ha velat vara en dag äldre då jag fick henne. För jag har ork att säga emot mitt barn så att hon inte fär sin vilja egenom medan många föräldrar som är äldre rent ut av daltar med barnen. Barnen måste få pröva på saker, de måst få göra egna misstag men de skall höra på föräldrarna då de säger NEJ. Dock tror jag att vi unga inte annvänder ordet Nej lika offta som äldre, men då vi säger nej så är det nej....inte bara nej i 5 minuter och sedan ger man med sig för man orkar inte mera. Att sätta gränser i tidig ålder är inte dåligt det bara visar barnet trygghet och vem som bestämmer i slut ändan.
    Precis så tycker och känner jag.... Han vet att det är jag som bestämmer han förstår det mycket väl... Känner också att jag fick min son i bästa ålder, jag ska föda mitt sista barn innan jag fyller 30 har jag sakt, för jag vill inte va en små  barns förälder vid 40. Jag vill kunna göra lite mer vuxna saker med mitt barn och förhoppningsvis fler när jag fortfarande har livs kraft kvar. Vill vara en ung mormor. {#lang_emotions_smile}
    Vill hinna träffa mina barnbarn=)
  • Anonym (Jag blir såå arg)
    Lady Dahmer skrev 2010-03-29 19:37:05 följande:
    runt tre börjar de kunna kontrollera sina impulser bättre och då kan man öka kraven. SEn ökar man suggesivt kraven i takt med ålder, utveckling och mognad.
    Du verkar veta detta mkt väl, men bara för ditt/dina barn är på ett vis betyder det inte att alla barn är lika dana. Man kan aldrig uppfostra många barn med samma metod. Vissa barn kräver mer av en än andra. Så är det.
    Vissa kan saker en andra bättre i en viss ålder. Bára för det BRUKAR vara på ett vis så betyder det inte alltid att det är så för alla
  • Anonym (Jag blir såå arg)
    Konvaljen skrev 2010-03-29 19:43:33 följande:
    Ursäkta TS att jag stjäl din tråd men jag är bara så nyfiken på Lade Dahmer eftersom vi uppenbarligen har helt skilda åsikter.Hur anser du att man bör göra om en tvååring slår ett annat barn? Kastar mat på golvet? Bör man då inte avbryta beteendet?Sedan måste jag säga att jag inte gillar det du skriver om olika åldrar eftersom det är så himla varierande. Min tvååring pratar exempelvis bättre än många som är dubbelt så gamla som henne, att då säga att en tvååring inte kan förklara eller berätta blir ju inte direkt sant. (Nu var det bara ett exempel och ingenting som du sagt)Det jag menar är att barn är individer, precis som vuxna, med egenskaper och annat som varierar från person till person. Vad som gäller för din tvååring kanske inte gäller för TS tvååring.Jag tvivlar dessutom på att du skulle uppskatta om vilt främmande människor kom fram till dig på stan och ifrågasatte hur du uppfostrade dina barn. Sorry, men jag köper inte det.
    Tack för det du skrev, skulle jag gärna med vilja veta{#lang_emotions_smile}
  • Anonym (Jag blir såå arg)
    Anonym skrev 2010-03-29 20:01:23 följande:
    Eftersom barnet är för litet för att klara av att lyssna på sina föräldrar ska man inte göra någonting *ironi*Också nyfiken på svaren
    Tydligen så SKA man stanna hemma{#lang_emotions_smile}
    Tycker det är bra att låta barn testa på olika grejer och lära sig uppföra sig bland folk.
    Få lite folk vett i tidig ålder skadar inte{#lang_emotions_tongue_out}
    Men tydligen ska man dalta med en 3 åring =)
  • Anonym (Jag blir såå arg)
    Åskan skrev 2010-03-29 20:14:25 följande:
    Jag vill dock tillägga att jag inte tycker man behöver sig lägga i hur andra gör. Jag blir själv jättesur om jag får råd, men visst, man tar sig ju en funderare o ibland så kommer jag på att det kanske ligger lite i det.Är tex just nu osams med min mamma för att hon gav mig några (för mig ovälkomna) råd ang barnuppfostran. Man blir sårad o ledsen o känner sig som en dålig mamma. Men ändå tar man till sig av det... Iaf en del.
    Håller med. Och när man är bland folk också och det kommer fram en främling och säger till en så skäms man. Iallafall jag. För vi var ju inte ensamma där, och det var ju fler som hörde{#lang_emotions_cry}
    Kännde mig rätt ginerad ett tag där{#lang_emotions_embarassed}
  • Anonym (Jag blir såå arg)

    Jag ser nu i efterhand att jag stavar som en kratta, har lite svårt med stavningen ibland{#lang_emotions_wink}
    Bara så ni vet!!

  • Anonym (Jag blir såå arg)
    Lady Dahmer skrev 2010-03-29 20:19:12 följande:
    givetvis ska man stoppa ett skadligt beteende. Oavsett om barnet är tre månader eller fem år. Men det är en enorm skillnad på att avleda, förhindra eller på annat sätt stoppa ett barn  från att bete sig "fel" (dvs ta föräldraansvar) och att med hot, straff eller annat kräva att barnet ska kunna kontrollera sitt beteende. (dvs lägga över ansvaret på barnet.)När det gäller barns utveckling så visst finns det individuella skillnader, men i grunden är är den ganska så konstant och skillnaderna är små. Konsekvenstänkandet tar flera år att utveckla och inte ens äldre barn har full kontroll.
    Jo men det så kallade hotet tog fortfarande ingen skada på honom. Vad jag gör och säger till min son i uppfostran har ingen annan med att göra. Jag är ju inte uppkäftig och elak när jag pratar med honom. Jag pratar på den nivon så att han kan fårstå vad jag säger.. Kom inte och säg att ett barn som är 2 år inte förstår vad man säger.

    Jag tog min föräldrar roll på fullt allvar när vi var på badhuset, det var därför jag sa till honom att om han inte lyssnar så får vi åka hem. Det kan hända mkt saker i ett badhus med halt golv och pooler överallt om han inte lyssnar på mig. Det kanske inte du fattar???
  • Anonym (Jag blir såå arg)
    Anonym (trams) skrev 2010-03-29 20:23:08 följande:
    Vad tramsig och omogen du är TS. Särskilt inlägg 91 nu. Ditt språkbruk (svordomar, fula tillmälen, åldersrasism) och dina inlägg vittnar om något som inte är stort bättre än tonårsfasoner.  Kommentaren du fick tolkar jag som given i all välmening. Sa hon det otrevligt får du nog jobba på att klara av att bortse från sådant utan att gå i taket och börja svära och döma ut en hel generation.  /28 år
    Jag är inte tramsig. Men när man skriver med "vuxna" ord i prenisip hur kass jag är somm mamma då blir jag arg!
    Det enda jag vill är min sons bästa. Att bli klandrad att man har fel uppfostran och få en uppläxning i vad barn förstår eller ej är inte OK Ingen vet vad jag kan och inte kan!
  • Anonym (Jag blir såå arg)
    Lady Dahmer skrev 2010-03-29 20:23:36 följande:
    jag har jobbat inom barnomsorgen i flera år. Jag träffar ganska mycket barn. Det här handlar inte om uppfostringsmetoder, det handlar om barns utveckling.
    Min mamma har jobbat på dagis i 25 år. Jag tar hennes råd inte dina, för dina värderingar stämmer inte fullt ut!
  • Anonym (Jag blir såå arg)
    Lady Dahmer skrev 2010-03-29 20:28:33 följande:
    om du har full koll som du påstår så kommer inget hända. Du behöver inte lägga över det på honom genom att kräva lydnad.
    jag kräver inget av honom. men han är 2 år. Han måste lära sig att kunna uppföra sig. Lär han sig inte det nu så kommer han bli värre och värre. Det är inte ok när han är 8 år och lägger sig ner på golvet och skriker. Det jag kräver av min son är ja nog inte ensam om. Jag vill inte att min son ska skada sig när vi är iväg och jag märkte att han fatta att han skulle vara snäll och lyssna. Tänk om han springer och halkar och slår i bakhuvudet i golvet,m det är nog inte så häftigt.

    Jag är glad att jag har en son som kan lyda mig, vet inte riktigt vad du kräver av dina barn. men dom sitter säkert med en blöja och en napp flaska med välling i ditt knä när dom är 10 år.
Svar på tråden J*vla haggor som bara lägger sig i