• Karlisle

    Någon som vill dela med sig av sin inköpslista inför första barnet?

    Har nu kommit halvvägs in i graviditeten och har börjat fundera lite på vad man behöver skaffa för saker när barnet är fött. Än så länge har vi "bara" köpt vagn. Tänkte att så många som har fått barn här inne måste det krylla av färdiga inhandlinglistor. {#lang_emotions_smile}

    Vore skönt att få nedstolpat både "måste-listan" med saker att ha färdigköpt innan barnet är fött samt "troligtvis-listan" med saker man ofta behöver men som man kan köpa lite eftersom när/om behovet uppkommer.

    Barnstol är ju ett måste men kanske inte förrän efter ett par månader? Sen är jag tacksam för tips på saker som man kanske inte tänker på som förstagångsförälder som att det kanske är svårt att köpa amningsbh innan eftersom man inte har en aning om hur stora brösten blir förrän vid förlossning.

    Undrar också hur mycket ni har gjort iordning barnrummet innan och med "vad".

    TACK för hjälpen!!! {#lang_emotions_laughing}

  • Svar på tråden Någon som vill dela med sig av sin inköpslista inför första barnet?
  • Karlisle

    Tack Spexig! Perfekt med förklaringar till för ibland undrar man ju varför och till vad som vissa saker behövs...

  • Karlisle

    Tack för alla era svar!
    Funderar lite kring kläder. Behöver alla bebisar börja på strl 50 eller är det inte vanligt att första storleken blir 56. I så fall vill man ju inte köpa en massa kläder i mindre storlekar som inte behöver användas... Antar att de kan ha strl 56 tills sambon hunnit iväg för att köpa lite i en mindre storlek. Så kan det väl bli ändå eftersom barnet kan födas för tidigt och därmed vara riktigt "liten".

Svar på tråden Någon som vill dela med sig av sin inköpslista inför första barnet?