Inlägg från: Belinda04 |Visa alla inlägg
  • Belinda04

    Vi vars partner måste lämna landet - TRÅD 10!!!

    Jaha en sådan skit dag igen... Orkar inte mer känns det som!!

    Ringde min handläggare idag, förra veckan sa hon att min sambos papper skulle tittas över och sedan skicka ut till mig under veckan. Hade jag inget innan måndag skulle jag ringa o papper skulle skickas ut direkt.
    Men icke!! Idag så har inga av hans papper tittas över än och kanske under denna veckan eller nästa så ska dom hinna och jag få mina papper då. Fan ledsen och frustrerad är jag, hur länge ska det ta att få några jäkla papper!?!
    Ja sen skulle min handläggare vara ledig under tisdag o onsdag också... sen är denna veckan *poff* borta.
    Bajsdag!

  • Belinda04
    Anonym ((me)) skrev 2010-05-05 18:24:27 följande:
    Är ni "bara" sambo så är det blanketten om nyetablerade förhållanden du kommer få fylla i..Heej.. varit lite frånvarande här senaste dagarna.. händer mycket här på hemmfronten.. barnens pappa jävlas.. :( Mannen har svårt få tag på biljett :( vill bara gråååta för som det är nu vill jag bara ha hem han så barnens pappa lugnar sig igen...Förlåt om jag missat kommentera nånting... min man blev iallafall jättejätteglad när jag ringde o sa vi fått beslutet.. "retade" pappa sin att han nu hade uppehållstillstånd i sverige...
    Hej och välkommen tillbaka du har varit saknad!
    Hoppas att din helg flöt förbi trotts strul med pappan till dina barn.

    Får söka söka biljetter nu med andra ord. Ohh hoppas att han får en biljett snarast så ni får vara tillsammans! Jag sitter här och bara väntar på mina papper fortfarande sååå jobbigt känns som en hel evighet just nu!

    Ha en trevlig kväll
    Kram
  • Belinda04
    Anonym ((me)) skrev 2010-05-06 16:25:15 följande:
    tack söta du, roligt vara saknad Ja vi hade trots strul en mysig helg jag o barnen. Bara tanken att han snart är hemma gör allt mycket lättare. :) Ja jag hoppas också han hittar biljet snart snart så han kan komma hem.. min minsta har ju börjat kalla han pappa när h*n ser foton på honom så tror han kommer börja gråta av lycka när han hör det Hoppas papprena kommer snart o att denna resa snart är över för er del också! Kram GRATTIS! Måste vara underbart att det gick och att det gick så fort!! Äntligen får ni börja leva på riktigt.. ni har ju verkligen haft det kämpigt!! Kram
    Ohhh så gulligt! Då vet man att familjelyckan är nära! Har ni hittat någon biljett hem än? Ha en trevlig helg. Kram kram
  • Belinda04
    christine02 skrev 2010-05-06 20:21:10 följande:
    Haj allihop!Jag har läst en hel del här inne ända sedan december. Grattis till er som fått hem era partners, och vi som fortfarande väntar .....ja oss önskar jag all kraft...för det är inte så skoj att vänta precis. Tack o lov för tekniken, jag har tur, jag och min sambo kan koppla upp oss på msn varenda kväll efter jobbet. Han hos sig i gamla hemlandet och jag här... på med webcam och så stökar vi med middagsmat, läxor med barnen, prat så klart.....Jag saknar honom. Idag fick jag kontakt med handläggaren på MGV....hon hade just fått vårt ärende och det kan ta tid..kanske en månad till.....eller mer..fy vad jag blev ledsen. Men de har mycket jobb tydligen. Hon lät stressad men vänlig..tur det för jag hade nära till tårarna fast jag satt på jobbet. Jag trodde att det går snabbt när det väl kommit till en handläggare här?  
    Jag förstår dig i den frustrationen. Jag fick en handläggare för tre veckor sedan och har fortfarande inte fått några papper. Vår handläggare låter supertrevlig med lika stressad.. Vilket kontor tillhör du, har landat på malmökontor och självklart har de mycket att stå i. Jag lever på hoppet att jag ska få papperna nästa vecka för då är det över en månad sedan min sambos papper kom till malmö. (9april)
    Denna väntan är ju helt otänkbar eftersom man vet att det inte är så mycket mer kvar nu...
  • Belinda04
    christine02 skrev 2010-05-07 19:30:29 följande:
    (snart, snart) och (Belinda04)Hej:)Jag har redan skickat in mina papper. Min sambo åkte till sitt hemland 26/2, en fredag. Måndag 1/3 gick han till konsulatet och fick tid för intervju 17/3. Sedan väntade vi. I mitten av april ringde jag MGV några gånger och fick olika besked. Först att papperen inte kommit, sedan att de kommit via UD och befann sig på nån sorts samlingskontor i Norrköping hos ngn UD-handläggare? Jag kan ha missuppfattat detta. Några dagar senare hade vi fått en "assistent" eller vad jag ska kalla det på MGV. En person som samlar ihop akten och kollar att allt finns, samt skickar hem papper för partnern i Sverige att fylla i. Fick papper o skickade tillbaka fort som ögat. När jag ringde i onsdags sa assistenten att vi fått en handläggare. Till henne ringde jag alltså igår....Vi tillhör kontoret i Solna.
    Inte för att verka bitter men det är ju verkligen skillnad på vilket kontor man landar på. Min sambo åkte den 20 dec. Anmälde sig den 13 januari och fick tid för intervju den 16/3. Hans papper kom den 9.e april och handläggare fick jag för ett par veckor sedan. Jag vill också skicka in mina papper!! *morr* Allt ligger här i ett kurvet, behöver bara en liten adress på brevet och sen... iväääg. Ja det blir ju ett samtal till mig.verket på måndag (igen). Jag förstår ff inte hur svårt det ska vara att skicka ut ett litet litet brev till mig.men men...

    Trevlig helg till dig!
  • Belinda04
    christine02 skrev 2010-05-07 20:45:25 följande:
    Belinda04:Kan du inte skicka in papperet ändå? På det jag fick stod ett assistennamn högst uppe i marginalen (dock inte "vår" assistents namn) men det stod att man skulle skicka pappret till en helt vanlig adress,,,alltså inte adresserat till en speciell handläggare. Det var typ bara MGV och ett postnummer och postort. Jag gjorde så och det hade ändå nått den assistent vi har inom loppet av en vecka. Om det är så att du skickat fel papper eller måste komplettera så kan du ju göra det iaf sedan?...Men kanske ni tjänar lite tid? Jag tänker att om du skickar papperet så får någon det på sitt bord och måste para ihop det med din karls handlingar..o då blir man synlig i röran...:)
    Jag tycker att din tanke är mycket god!! Tänkte jag skulle fråga handläggaren om hon kan säga på rak arm vilket formulär som ska in när jag får tag på henne på måndag. Men vad jag har hört så är det till sin nackdel om man bara skickar in papper som dom inte vill ha. Men jag fattar ju vilket formulär jag ska skicka in men allt handlar väl bara om pappersarbete och byråkrati så det måste väl gå på deras sätt. ;)
  • Belinda04
    Monica G E S skrev 2010-05-09 12:48:02 följande:
    Smilla - har du jobbat på Migrationsverket eller känner du till liknande fall där man råkat ut för detta? Vi är verkligen seriösa och har levt ihop här i 7½ månad, varav 5 månader som gifta. Och vi är till skillnad från många andra lite äldre, 45 resp 55 år.
    Hej jag har samma åsikt här som Smilla jag tror inte att det kommer bli några problem med migverket. Allt står inte o faller om ni är gifta eller inte.
    Utan om det är ett seriöst förhållande eller ej, jag och min sambo är verken gifta eller förlovade. Om han bara berättar vid sin intervju vad som har hänt visar upp en kopia på det svenska bröllopsbeviset och du gör likaså när du ska lämna in dina papper och gör en förklaring så ska du se att det inte blir några problem.

    Annars tar du kontakt med upplysningen på Mig.verket ring o prata med dom. Men se till att din man anmäler sig på den svenska ambasaden snarast så han kan få en intervjutid. Tiden (6månadersintervallen) börjar inte räknas förrän han har anmält sig.

    Lycka till
  • Belinda04

    Att några papper kan göra min dag så bra! =)
    Jag fick mina papper av mig.verket idag, så nu ligger allt på lådan och hoppas på att den sista väntan nu inte ska ta så lång tid som väntan på ett okej att få skicka iväg mina papper.
    woohooo.. =) Ha en strålande dag till er alla!

  • Belinda04
    Anonym (N) skrev 2010-05-10 21:26:32 följande:
    det är ju jätte konstigt. vilket nr använder du dig av på kortet?-det är ju  stor skillnad på 8 timmar och  20 minuter liksom när de är så nära varandra
    ring inte sveige nr 020 har för mig att då tickar de på mycket mer i minuten då. Jag ringer som lokalsamtal till malmö. Ja jag tycker att de är väldigt underligt när de är så nära.. hmm..
Svar på tråden Vi vars partner måste lämna landet - TRÅD 10!!!