Inlägg från: Belinda04 |Visa alla inlägg
  • Belinda04

    Vi vars partner måste lämna landet - TRÅD 10!!!

    Hej hej alla

    Jag ringde också handläggaren idag. Fick reda på att mina papper har kommit in och att de skulle dela ut alla handlingar till olika handläggare idag. Eftersom hon inte var insatt i vårt ärende kunde hon inte säga om det skulle bli någon intervju, kompleteringar eller allt var bra som de är. Skulle höra av mig på fredag igen så hade jag säkert fått en handläggare. *host* det betyder att jag hör av mig på torsdag. ;)))

    Ja detta att inte berätta den hela anledningen till varför våra respektive inte är här är nog rätt vanligt. Det är bara min familj samt mina absolut närmsta vänner som vet. Jag bara väntar o längtar istället. Orkar inte ha elaka kommentarer eller höjda ögonbryn med tankar som rullar hos dom.

    Anonym (So lonely). Nej det räcker med ett personnummer när du ringer till informationen. har du ärendenummret går det lika bra. De har bara de centralaupplyssningarna om papperna har kommit osv...  Ring o få lite svar på dina frågor och funderingar.

    (Lissis) Sååå jobbigt det känns när ni redan har varit ifrån varandra så pass länge. Hoppas verkligen att det går undan nu! Speciellt när alla papperna är på plats!!

  • Belinda04
    sophiie skrev 2010-05-17 17:13:47 följande:
    Tänk på att tex Solna-kontoret brukar dela ut ärendena på fredagar... OM jag minns det hela rätt :)
    Okej... Men jag tillhör Malmöskontor. Så hoppas att jag hörde rätt o dom skulle göra det idag. Om inget annat så gör dom det kankse idag eftersom det troligen var en klämdag i fredags för de flesta. För hon poängterade om att de hade haft en kort vecka förra veckan. ;))
  • Belinda04
    Anonym (Lissis) skrev 2010-05-17 17:48:56 följande:
    Vad bra att du frågade om  det var något som behövdes kompleteras, när jag ringde m.verket imorse var jag så nervös av någon konstig anledning så jag tappade bort mig totalt, jag frågde bara om papprena kom in och om jag hade fått någon handläggre.Nåjaa hoppas verkligen att allting går fort och att man kan få en handläggare denna vecka Jag har för mig att du och jag skickade in våran papper samtidigt va
    Ja jag skickade in mina papper på måndagen den 10:e så borde ju ha landat runt den 12:e hos Mig.verket.  Ja vi får ringa igen i slutet av veckan och hoppas att vi får lite sköna besked som inte känns allt för tunga. *I detta hela-havet-stormar-snurr*
  • Belinda04
    Anonym (So lonely) skrev 2010-05-17 23:22:01 följande:
    Ah, ok, tack! Jo jag satt i telefonkön en bra stund idag men jag ringer med Amigos och då kostar det 4,5 kr per minut så jag hade inte råd att vänta ut tiden, får ringa sen när man får barnbidraget så jag kan få lite klarhet i mina funderingar och veta om papperna ens kommit in.Jag håller tummarna för att du får en snabb handläggning nu!
    ohh dom telefonköerna är inte roliga, försök ringa precis halv nio då kanske du bara får vänta i en kvart. mitt på dagen eller mot slutet så kan det vara 45 minuters kö... inget att leka med. :((
  • Belinda04
    Anonym (Lissis) skrev 2010-05-18 13:11:30 följande:
    Hejsan alla , ringde m.verket idag och fick reda på att vi har fått en hanläggare. Mina papper kom in till m.verket 14.de Maj så jag tyckte dom var väldigt snabba.Jag ringde även till handläggaren men han kunde inte se mina papper för han satt på möte just när jag ringde. Jga frågade om det behövdes något mer men han sa det något som skulle behövas så kontaktar vi dig. men det ser säkert bra ut.Han , handläggaren lät jätte trevlig faktiskt, jag som var orolig att jag skulle få nån sur tant hihi :D
    Ohh gott nu har du handläggare. Det är de små sakerna som är viktiga. ;))
    Jag vill så gärna att det bara ska dimpa ner ett brev med ett positivt besked och livet med min babe kan börja igen. Som nu så snällt står på pause.
    Men nu hoppas jag först att vi har en handläggare snart!
  • Belinda04
    Anonym (Lissis) skrev 2010-05-18 18:43:36 följande:
    Jo det känns bra när man vet att allting äntligen rullar igång.Jag ringde handläggaren efter han var på mötet och jag frågade hur långt tid sånthär brukar ta. Han svarade att det är max 6 månader men oftas ger dom besked på 4.de månaden. såå jag hoppas verkligen att jag får hem älsklingen snart!En sak som jag inte fattade riktigt att han hanläggaren sa till mig att han inte kommer fatta ett beslut utan det gör nån annan men mitt ärande ligger hos han. Jag vågade inte fråga mer, vill inte verkar tjatig, Du bör ringa m.verket nu i veckan och fråga om det är någon handläggare på gång, hoppas det inte dröjer så länge för dig och att du får njuta denna härliga sommar med din karl Vilket kontor tillhör du? Vet inte om jag har frågat tidigare, minns i såfall inte.
    Hmm... underlig organisation om han har papperna men inte fattar beslut. hmm... Jag ska rota i frågan när jag ringer ;)) Funderade på om jag skulle ringa hon som står på pappret redan imon.?.. hihi... Lite frågvis måste man ju vara ;)

    Jag tillhör Malmö kontor och du? Man glömmer så lätt. 
    Min sambo lämnade sin ansökan den 13 januari men kom inte på intervju förrän i mars, så vi har ju paserat 4 månader nu, hoppas verkligen att de skyndar på så allt blir klart om ett par veckor kanske {#lang_emotions_laughing}
  • Belinda04

    Ja nej nej jag var inte kritisk till mig.verket. i sig. Förstår att de har mycket att göra där. Men tyckte det bara är komiskt att de också erkänner att de är handläggare men fattar inte beslutet..
    Jag har egentligen fattat det som att de arbetar i ett team där alla plockar från en o samma hög. Men att det finns en som ska stå som handläggare för varje enskilt fall. Men rätta mig om jag har fel?.

  • Belinda04
    christine02 skrev 2010-05-18 20:25:47 följande:
    Fick tag på min handläggare idag.....hon ställde två kompletterande frågor till mig på telefon och meddelade sedan att......MIN SAMBO FÅR UPPEHÅLLSTILLSTÅND:) Jag blev såååå glad...jippiiiiiiiiiii.Jag kastade mig på mobilen med sån fart för att ringa min sambo, mobilen for i golvet o måste ha fått en redig smäll för sedan var den stendöd......ooooops. Fick köpa en ny mobil på hemvägen från jobbet....kommer alltid o minnas vilken dag den köptes in:) Jag känner mig så himla glad nu.....Det kommer att ta ett antal veckor till innan han är hemma. Det finns ingen svensk ambassad där han är så han får ett provisoriskt visum via en annan ambassad som tar ca 14 dagar att fixa. Väl här stämplar dom i UT......Vilken härlig dag lalalalaaaaaaaaaaaaaaaa!!!Apropå någons fråga om hur handläggarna fattar besluten. Ska inte svära på detta, men jag jobbar själv på myndighet, vi har delegation på vissa beslut men andra beslut dras med gruppchef o skrivs under av gruppchef även om jag gjort utredningen.
    GRRAAAATTTTTTTTTIS!!!{#lang_emotions_laughing} (om man nu kan säga det!!!)
    Vilken helt underbar dag och känsla! Jag blir sååå glad för er skull, kan knappt föreställa mig känslan!!  Men ohhh mys snart är han här, och ni kan börja leva tillsammans igen utan att dra små lögner om varför han inte är här. *myyys*
    Det var väl inte så längesedan du skickade in papperna om jag minns rätt..

    Får jag vara nyfiken och fråga vilken typ av kompl.frågor hon ställde?

    Ha en helt underbar kväll snart så har du din man sidan om dig perfekt start på sommaren! =)
  • Belinda04
    Anonym (So lonely) skrev 2010-05-19 09:11:47 följande:
    Åh, jag kunde inte hålla mig, provade att ringa prick 8.30 i morse och tror det eller ej men kom fram efter "enbart" 6 minuter i kö, trots att jag ringer så sjukt dyrt så var det värt varje krona - De skickade ut frågeformuläret till mig 12 /5 så det ska vara framme senast idag, eftersom jag inte är hemma o en kompis kollar posten så kan det ha kommit redan i måndags! Jippie!! Även om det kanske inte betyder så mycket så känns det mindre hopplöst iaf för det går framåt. Nu måste jag börja formulera ett förtursbrev. Kan man hämta ut personbevis på vilket skatteverkskontor som helst i hela landet? Kan man framkalla bilder från usb så man får de samma dag i en sån där apparat de har i fotoaffären eller tar det längre tid än så?  Glömde att ta med bilderna, de ligger så fint där hemma ja..hmm.
    Ja och ja på din frågor, jag gick in på vårt skattekontor o fixade ett familjebevis tror inte ens de frågade efter leg.
    Och angående foton, inga problem gå till en fotoaffär eller liknande tar nog någon timma beroende på hur mycket de har att göra. Sen finns det sådana automater som du gör det själv på... men sen har du dom i din hand.
    Lycka till fixa o trixa. =))
  • Belinda04

    Har fortfarande ingen handläggare... Sjukt trist känns det, lite av en deppdag kanske. Ligger hos någon samordningsgrupp eller liknande. Någon som har några funderingar hur långt efter att ens papper kommer in på mig.verket tills att man blir tilldelad en handläggare?? ://
    Skickade in dom den 10:maj.

Svar på tråden Vi vars partner måste lämna landet - TRÅD 10!!!