Inlägg från: Belinda04 |Visa alla inlägg
  • Belinda04

    Vi vars partner måste lämna landet - TRÅD 10!!!

    Hej Alla...
    Jag satt och läste det mesta från dessa trådar igår kväll och vilka historier ni delar med er! Och det kändes så skönt när jag hittade en sida där jag inte känner mig som den mest ensama individ i världen.

    Jag sitter i en liknande situation som er... Min sambo kommer från Kosovo och har spenderat de senaste året här i sv papperslöst. Vi väntar inte barn och är inte gifta. Tänkte om ni kanske vet hur lång tid allt kommer att ta och vad har jag/vi framför oss? Börjar känna mig som den minsta personen i världen just nu.
    20 dec. lämnade han sverige.
    13 januari anmälde han sig i skopje
    16 mars intervju
    9 april blev hans papper inskrivet i Malmö kontor. 

    Ringde imorse och jag skulle få det stora formuläret att fylla i sa de. Igår kunde det ta två månader innan jag skulle få formuläret idag skulle det ta två veckor... 
    Vad stämmer?? Och sen då??

    Ska man ringa till kundtjänst hela tiden eller invänta tills man blir tilldelad en handläggare och försöka få tag på det nummret..?.
    Ursäkta mig men det är så många frågetecken som snurrar i huvudet!!

    Ha en fin dag

  • Belinda04
    Anonym ((me)) skrev 2010-04-19 19:08:50 följande:
    GLAD är jag idag!! Fick brev från migrationsverket idag att jag ska skicka in frågeformuläret!!!
    Grattis!! Får man fråga hur länge du fick vänta på att få det formuläret?.
    Jag skrev ett inlägg lite längre upp sitter i samma situation som er alla. Och jag sitter också inväntar ett formulär. Ringer mig.verket ett par ggr i veckan det enda jag vet är att min sambos papper kom till sverige den 9:e och nu väntar jag såå snällt.

    Hoppas att du inte behöver vänta så länge på besked också!
  • Belinda04

    Ja men då kanske jag kan invänta mig ett formulär om en vecka med lite tur. *håller tummarna* Vilket kontor tillhörde ni? Verkar ju som om ditt kontor jobbar på effektivt. Mina papper ska behandlas i malmö hoppas på att det inte är allt för många ärenden. Jag har ingen anledning till förtur... så det blir den långa vägen verkar det som. Mycket hoppas just nu, men hoppet är de sista som överger en.

  • Belinda04

    Har precis ringt till mig.verket men inga papper påväg till mig än... så många ärenden. Kan ta någon månad innan jag får mitt formulär.. {#lang_emotions_yell} Så less jag blir!!!
    Min sambos alla papper kom den 9:e till sverige och han gjorde sin intervju den 16:e mars... Det känns som om detta inte går vår väg utan vi har en lååååång process framför oss. 

    Har en dålig dag idag...

  • Belinda04
    Anonym (N) skrev 2010-04-22 11:47:27 följande:
    HejBer att få hänga här med er!Min man åker tillbaka på söndag för att söka uppehållstillstånd.Hoppas otroligt mycket på att han får ett ja och får komma hem snabbt.Men hur funkar dessa intervjuver utomlands?Bokar de in oss samma dag och samma tid och faxar över frågorna?När det är telefonintervjuver så ringer de upp oss samtidigt eller hur funkar det?Jag vet att där nere kan vi få en intervjuvtid snabbt,för de har inga köer men här så lär det ju vara många i kö och då drar det väl ut på tiden?hur länge har ni fått vänta?
    Hej hej..
    Jag tycker själv att jag har väntat tillräckligt länge... :(
    Men min sambo åkte i mitten av december anmälde sig i skopje i januari och fick sin tid för intervju den 16 mars. För vår del var det bara han som har gjort intervju än och jag kommer högst troligt börja med ett frågeformulär som finns att hämta på mig.verkets hemsida.
    Han fick frågor om vem jag är, vem han är, hur vi träffades och när vi betraktade oss som ett par. Vilka framtidsplaner vi har osv..
    Efter det skrevs allt ner och tog ca tre veckor att komma till sverige och nu har alla hans papper varit i sverige i två veckor och jag har inte fått något formulär att besvara än... Så det enda man gör är att vänta dag ut o dag in.
    Som jag saknar honom! Och längtar att få göra de små sakerna tillsammans att bara sätta sig ner ta en kopp kaffe och skratta ihop igen. Eller en kvällspromenad i vårsolen...  jisses...
  • Belinda04
    Anonym ((me)) skrev 2010-04-23 21:44:44 följande:
    nejdå än har iallafall vi en bit kvar på denna helvetes resa... idag e en pissig dag på alla sätt o jag vill bara ha hem han typ NUU!!
    Jag känner med dig! Har själv en kväll av en otrolig saknad!!
  • Belinda04
    Anonym (N) skrev 2010-04-25 21:14:44 följande:
    Nu har min man åkt...hemskt. Jag saknar honom nått så fruktansvärt.Fast vi ska åka dit i mitten av maj och vara med honom i 5 dagar. Jag hoppas detta går snabbt...men det låter ju inte så hoppfullt med tanke på hur länge ni fått vänta och vi har inte råd att åka fram och tillbaka så mycket som man hade velat.
    Ja jag håller bara med förra talaren. De första två veckorna känns som månader och år! Helt fruktansvärt.. men sedan lär man sig leva med saknaden och det går bara i vågor. Jag åkte ner till min sambo efter två månader i feb och stannade där en vecka, han kommer från Kosovo. Det var världens bästa resa. Sådant lyckorus och känslomässig bergodalbana men sååå värt det!! Nu väntar o väntar jag bara...
    Ha er resa som ett delmål, så överlevde jag... nu är det två delmål kvar. Att få papperna och besked.
  • Belinda04

    Ja verkligen helgerna känns i hela kroppen låååånga. Men nu är det måndag och nya tag. Jag ringde Migverket precis. Och vi har fått ett ärendenummer och handläggare.
    Vet inte om jag ska ge henne dagen eller vara påstridig och fråga direkt?
    Hur har ni gjort låtit dom jobba i lugn o ro eller?

  • Belinda04
    Anonym ((me)) skrev 2010-04-26 09:46:24 följande:
    ring o va påstridig :)På tal om mig.verket ska jag också ringa dit nu..
    Jo jag ringde o ringde men upptaget. Måndag o hela världen ringer känns det som, väl framme 10.05 får jag reda på att handläggaren har telefontid mellan 9-10 varje dag. Joo tjena tänkte jag att.. Kommer ju aldrig komma fram, bara att bita ihop göra nya försök imorgon. Ett ärendenummer rikare har jag blivit iaf.

    Hoppas att ni alla får en fin dag med sol i era sinnen.
  • Belinda04
    Anonym (N) skrev 2010-04-26 19:48:00 följande:
    Han är från Albanien.Ja..vi kan bara åka i 5 dagar pga barnen,men det är iaf 5 dagar...men jag fasar redan lite för när vi åker från albanien...då vet vi att det kommer dröja länge innan vi ses igen...
    Jo visst kommer det kännas som en mindre evighet men bara njuuut av dom dagarna ni har ihop. Och ta in så mycket energi du bara kan och härliga minnen så du kan njuta utav dom sen.
Svar på tråden Vi vars partner måste lämna landet - TRÅD 10!!!