Inlägg från: Molina |Visa alla inlägg
  • Molina

    Allergitråden

    Ni som är i allergisvängarna har en dotter som får förstoppning av vanlig mjölk så vi kör laktosfri kost funkar jätte bra, det va nr1, hon har alltid tålt ägg och för ca 2månader sen fick hon pannkaka lite senare fick hon ett riktigt kraftigt astmaanfall som slutade i illfart till akuten och ja visst allergi nr2 ägg, jag förstår ingenting kan sånt bra komma? Jag själv har äggallergi av en mild form. Och nu har hon även börjat reagera mot äpple, hon får röda utslag kring munnen så jag förmodar att en allergi kan börja ligga bakom där, men börjar känna mig orolig för att så mycket kommit på så kort tid.
    Jag själv har vissa allergier men av milda varianter som tex äpple vissa rotfrukter och mjök/gluten ska genomgå en utredning själv snart om det. Kiwi reagerar jag starkt på ska vi börja undervika att ge vår dotter det? Kiwi är just hennes favvofrukt men vågar man, jag blir så fundersam.

  • Molina

    K Kavat: Min dotter blir 5år nu i Juni och laktosintoleranten började bli läkardokumenterad i höstas men jag vill nog påstå att vi alltid misstänkt det redan som spädbarn på henne, just för att hon kräktes så mycket av just mjölkprodukter.
    Nu hoppas jag bara att det inte dyker upp nå mer allergier.

  • Molina

    Nu behöver jag hjälp ganska omgåene av er här:
    Ska ha kalas med en massa allergier inblandat får inte vara MJÖLK,GLUTEN,och en massa fruksorter en salig blandning men va tror ni glass (mjölkfri) till min tjej och en massa goa tillbehör vet inte hur jag ska baka en tårta med alla dessa allergier????? Plus att 2barn har riktigt svår diabetes känns som en riktig prövning det här. Så socker i större mängder vill vi undervika till deras skull.

  • Molina

    Tyvärr glömde jag ju ägg som dottern/jag också är allergisk emot men det blir en massa glass med tillbehör och en mjölkfri/äggfri/glutenfri kladdkaketårta hittade ett recept blev så lycklig ska lägga på lite melon de tål alla småbarnen som ska komma.

  • Molina

    Åhh ett helt lyckat kalas med en massa glass och tillbehör alla föräldrar va så glada att vi tagit hänsyn till allas allergier och att glass va en suverän ide blev så glad va så orolig för reaktionen ett kalas utan riktig tårta men min speciella ägg/gluten/mjulkfria kladdkaka blev en riktig hit.

  • Molina

    EL I: Ja jag blev så glad just för att det va så många allergier och att min riktigt speciella allergi kladdkaka/tårta blev sån hit ja det värmde.

    Och jag är samtigt så glad att jag hittat den hära tråden, tänk dom flesta allergierna samlade på en tråd, det är riktigt bra.

  • Molina

    Vi har ju fått konstaterat på vår tjej att hon har mjölk.ägg och lite andra allergier men kan just mjölk,ägg växa bort? Hon är ju 5år nu, och med all säkerhet har hon haft just mjölkallergi sedan spädbarnsålder.
    Vågar man testa att provocera med nå lättare mjölkprodukter? Eller är det livet ut som gäller.
    Åhh hon gråter varje dag för hon saknar sin ost åhh hennes passion va ost.

    Testade idag att göra pannkaka med havremjölk+utan ägg, gick hem till hela familjen och dottern blev överlycklig.

    Är även hemkommen från Cypern och är ruskigt imponerad på hotellet vi va på, stenkoll på alla allergier i matväg,frågade om eventuella korsallergier till mjölk&ägg, finns det?

  • Molina

    Blå Myran: Jo det stämmer att vi nyss fått det konstaterat och vi kommer inte att testa ge henne nå mjölk bara att läkarna 2olika läkare har 2olika synpunkter på det hela ena säger NEJ till mjölk den andre säger testa vad ska vi tro och göra blir så arg att läkarna aldrig kan prata med varann.
    Jag ska försöka få tag på en privat barnläkare men har ca 12mil enkel resa till närmaste stad där det finns en.

    Alexi: Som en annan skrev så nötter är så pass allergiframfallande så det får inte fsk/småskolor ha i området bland barnen, så sa våran fsk samt att när barnen ska bjuda på något gott så får inte nötter vara inblandat.
    Och din dotter är ju bara 20månader så det finns ingen anledning att testa nötter ännu om du är så pass allergisk också. Man ska vara försiktig med nötter till barn under 3år.
    Min dotter är 5år och hon har ännu inte fått smaka enbart nötter utan hon knyckte en gång en snickers och det är ju nötter i den och hon reagerade ingenting då så troligtvis är hon inte allergisk men hennes pappa har nötallergi så vi är jätte försiktiga.

  • Molina

    Vi har också en enorm tur med vårat dagis, är många barn som har allergier och vissa riktigt svåra och dom har 2 olika bord för barnen som är mellan 3-5år 1 bord för allergibarnen och ett för övriga barnen helt suveränt, inte en gång har jag varken hört eller varit med om att nåt allergibarn blivit dålig, dom har sån stenkoll. Nu går det bara ca 20barn på Moas avdelning och vid hennes rum/bord sitter dom ca 8barn alla med olika allergier.

  • Molina
    Mela78 skrev 2010-08-07 20:42:34 följande:
    Vill dela med mig av chokladpraliner till er alla. Provade för första gången att göra mjölkfria, har inte trott att det kunde bli tillräckligt gott utan smöret. Men det kan dom! Tungan ute Mums!
    Åhh tummen upp finns det nåt recept på dom man kan få titta på?

    Vet ni om det är möjligt att utveckla både mjölkallergi&gluten?
    Min dotters en kompis har gluten och idag bakade vi en paj (gluten/mjölkfri) och min dotter brukar kunna bli lite spänd i magen av mycket mjöl men idag reagerade hon ingenting. Ett glutenprov togs när hon va 3år och det va då negativt.
    Även jag själv kan bli dålig vid för mycket intag av saker av mjöl och reagerade inte alls idag.
    Fler än jag som kan bli bubbliga imagen av mjöl/vete?
Svar på tråden Allergitråden