Inlägg från: Jkpg Deluxe |Visa alla inlägg
  • Jkpg Deluxe

    Allergitråden

    VAD tror ni att vår son (2,5 år) kan vara allergisk/överkänslig emot? Känns som att det borde vara nån slags matallergi men varken pricktest eller blodprov ger utslag...

    Det jag tänkt på som skulle kunna vara en symtombild är:

    - Dålig i magen, väldigt löst bajs, osmält (?) mat...luktar hemskt!
    - prickar på baksidan av låren, en gång stora rodnande fläckar...typ nässelutslag
    - har vid ett tillfälle klappat ihop helt och hade då vattendiarré 2 dygn + kräktes 12 ggr på 24 tim +nässelutslag i pannan, på låren, i arm och knäveck...
    - trött/grinig/gnällig/sur
    - överaktiv/myror i brallan
    - torr hud på överarmar och mage periodvis
    - gasig i magen
    - sover dåligt 
    - svettig/varm 

    ..det är vad jag kommer på just nu...vad tänker ni??  

  • Jkpg Deluxe
    annahoj87 skrev 2012-10-21 22:06:58 följande:
    Ni som har fått göra patchtest har ni fått kämpa mycket för att få det? Var var ni och gjorde dem?
    Vi har kämpat för att få hjälp med vår sons mage i snart 3 år (!) och nu fick han ÄNTLIGEN göra ett patch-test som visade lite känslighet mot vete och råg, men inte så mycket så att läkaren ville säga allergi (?) så vi ska ändå fortsätta ge honom detta men i sparsam mängd och se om det blir bättre....!
    Vi har själva hela tiden trott/tänkt att det nog kan vara mjölk som hans mage kollapsar av, så vi började med mjölkfritt och tyckte att han blev mycket bättre, men varken pricktest, blodprover eller patchtestet gav NÅGOT som helst positivt utslag på mjölk...så det tål han antagligen ändå då..men eftersom han varit utan mjölk en längre period måste vi succesivt trappa upp det igen så att kroppen inte får en chock...

    Vi får se hur det blir nu då vi drar ner på vete och råg...så här ca 1 vecka efter patch-testet har han inte blivit något bättre i magen iaf...och vi har börjat ge liiite mjölkprodukter succesivt igen....vet inte vad som är hönan å ägget för hans stackars mage... :(
  • Jkpg Deluxe



    Hej i allergitråden! Vår son är snart 3,5 år och har gjort allergiutredning på Allergicentrum i Lkpg men de har inte hittat någon allergi på testerna... Men jag förstår inte vad det i så fall kan bero på att han ofta är alldeles småknottrig på armarna (främst) men även i pannan, på låren, magen osv. och sedan säger han både nu och då att han har ont i magen och hans bajs luktar faktiskt inte "som vanligt" eller hur man nu ska uttrycka det...!
    Någon här i tråden som har några idéer?! Vi väntar väl på "sista halmstrået" nu då vi tjatat oss till en röntgen av tarmarna...någon som vet vad man genom en röntgen ev. kan visa, som inga allergitester visar?? 
  • Jkpg Deluxe
    Färgen skrev 2013-05-05 08:29:47 följande:
    Jkpg deluxe: jag skulle oxå föreslå ett patchtest om ni inte redan testat det. Min dotter reagerar bara i huden och det var inte förrän vid ett patchtest som de hittade den stora boven för henne (kvalster). Långsamma reaktioner som det oftast handlar om när det sätter sig på huden är svåra att hitta med pricktest och blodprov.

    Avena: till oss har läkaren sagt att det inte finns något som heter förkyldningsastma efter de fyllt 2år, får de då astma-besvär har de antingen astma eller så beror det på något annat typ allergi.
    Avena skrev 2013-05-04 10:56:17 följande:
    Längesen jag var här inne nu! Hej, alla. :) 

    Deluxe, jag kan tyvärr inte hjälpa dig mer än att säga, vad du säkert redan vet, att allergitesterna visar långt ifrån alla allergier och aldrig långsamma. Möjligtvis om man gör patchtest... Några av min sons jobbigaste reaktioner har inte visat på testerna. Ni kan ju alltid prova att utesluta de vanligaste livsmedlena, som mjölk, när ni är helt lediga en vecka eller så, för att se om det gör skillnad. Inte lätt det här! Fortsätt kämpa, sådär ska han ju inte ha det. Lycka till.

    Jag har en fråga till er med barn med pollenallergi:
    Har de reagerat med astma och/eller kräkningar någon gång?

    Han (vår tvååring) har ingen reaktion i ögon eller näsa men har haft ett astmaanfall i onsdags och började kräka i fredags. Det är inte magsjuka alltså, utan han kräker av många olika födoämnen och vi ser skillnad på allergi-kräkningar och magsjuka. Tänker nu att han reagerar med kräkningar på pollen eftersom vi inte kan se att han fått i sig något han inte tål. Men är det ens möjligt? Hans astma är helt bra igen så han har ingen hosta eller så. Bara kräker upp varenda droppe han får i sig i drygt ett dygn nu. Vattniga, luktfria kräkningar.

    Han visade höga värden på björkpollenallergi när han testades i höstas så han borde ju reagera på något vis nu tycker man, men är alltså symtomfri i övrigt.  
    Ja patch-test har han gjort på råg, vete och mjölk...han har inte testats för kvalster...utan bara födoämnen.
    Kanske får testa mjölkfritt snart då...är det 4-6 veckor man bör testa?! 

  • Jkpg Deluxe

    Intressant det ni skriver om beteendeförändringar i samband med mat...känner igen sonen i det men är osäker på vad det är som gör honom sådan...på allergicentrum får vi nog ingen mer hjälp nu känns det som, eftersom de gjort patch-test + att han växer enligt sin kurva... :/

  • Jkpg Deluxe
    längtan 80 skrev 2013-05-05 19:44:07 följande:
    Tillalamm- Personlighetsförändring- JA!!! Grinig, provocerande, bråkig, gnällig. kan inte leka ordentligt utan ser ut att leka men far bara runt mellan saker. måste ha en med hela tiden istället för att leka själv. gråter för ingenting. mm. när det är som värst lättar vi på regler för hon kan ju inte kontrollera sig själv och är så ledsen. hon vill göra rätt men kan inte styra.  Man försöker att inte vara på och rätta till för det blir ju onödiga slitningar. Vi känner som om vi fått ett helt annat barn och väntar på att få tillbaka våran tös igen. En sak att göra är att distrahera- åka någonstans eller hitta på saker. garderoben full av leksaker att gömma och ta fram så att det blir som nytt. För oss sitter det i i flera veckor.
    Vad har hon för allergier? Påminner om vår son som är 3,5... :/
  • Jkpg Deluxe
    längtan 80 skrev 2013-05-07 06:56:19 följande:

    Gluten, allt med ursprung från vete- även det som livsmedelsverket säger är säkert tex glukossirap. mjölk, fisk, havre, soja-ärt-baljväxter. avokado, råa jordgubbar.

    Tessan27: vi hade max dos på astmamedicin till tösen hela hösten och fick inte bukt med det ( hon hade även andra besvär)   när vi tog bort soja-ärt -baljväxter så försvann det. nu har vi grunddos och ökar några få dagar vid förkylning.

      


    Okej, vilka prover tog ni som visade på detta?? räckte de "vanliga" provsätten?? 
  • Jkpg Deluxe

    Vad tror ni, är detta "normala utslag" som barn kan ha då och då utan att det behöver bero på någon allergi?
    Vår VC har aldrig brytt sig om detta då jag påpekat att han ofta ser ut så här...vi smörjer redan med miniderm...


  • Jkpg Deluxe
    spökplumpen skrev 2013-05-15 10:06:53 följande:
    Precis så där ser mina barn ut också. Men allergicentrum vill få det till att det är helt normalt. Jag som ser effekterna däremot när jag utesluter ämnen ser en tydlig skillnad. När de äter sånt som de inte tål får de knottror  och när de bara äter sånt som de tål så försvinner de. De försvinner inte helt, men så pass att man inte ens tänker på det. Det är bara om man går igenom hela kropparna med händerna som man känner att det kan finnas några kvar. 

    Jag tampas hela tiden med allergicentrum i linköping eftersom de tycker att jag ska ge barnen sånt jag ser att de reagerar på, men eftersom de reagerar så "snällt" så tycker vården att då ska de minsann pinas och lida varje dag. Och i förlängningen även vi, eftersom vi inte heller får sova då när minstingen skriker och gråter sig genom nätterna.

    Nu har jag iaf till sist lyckats få intyg att ge till kökspersonalen som lagar mat till förskolorna (de går på olika) men man kan läsa i dem att de i stort tycker att jag är dum i huvudet men att köket ändå ska gå på det jag säger....typ.

    Annars har vi för tillfället fått en bakslag. Min 2-årings mage har inte återhämtat sig från magsjukan som han hade för drygt 3 veckor sen. Minns att det tog 9 veckor för min äldsta att få tillbaka normalt bajs efter hans första kräksjuka. Hoppas att det går betydligt snabbare för minstingen för jag är otålig för att testa nya saker. Känner mig inte alls bekväm med att ha honom på dagis och allt vad han utsätts för där, men efter 2 år i kö så vågade jag inte tacka nej när han fick ett erbjudande i mars att börja. (Hade velat ha honom hemma till augusti, då hade vi hunnit testa så mycket mer under helt kontrollerade former.)
    Vad är det du tycker att de reagerar på främst?? Nej Allergicentrum tror nog att jag är en övernojjig mamma med nu.... :/
  • Jkpg Deluxe
    EQ85 skrev 2013-05-15 20:31:37 följande:
    min syster hade ngt som kallas "apelsinhud" som liten. hon var lite knottrig och torr.
    det är bara att smörja med mjukgörande.
    jag kör miniderm till vår tös, man kan också smörja med rapsolja. det gör huden supermjuk
    Apelsinhud? Men när jag googlar det så visas typ bara kvinnor med celluliter?! Obestämd
  • Jkpg Deluxe
    EQ85 skrev 2013-05-15 20:31:37 följande:
    min syster hade ngt som kallas "apelsinhud" som liten. hon var lite knottrig och torr.
    det är bara att smörja med mjukgörande.
    jag kör miniderm till vår tös, man kan också smörja med rapsolja. det gör huden supermjuk
    Ska prova rapsolja istället för miniderm då....billigare men säkert också "Nyttigare"?!
  • Jkpg Deluxe

    Hej alla allergi-erfarna föräldrar... :) 

    Vår son (3,5 år) kliar sig ofta i ögonen...när han gör det så ser jag att han har fått som små hudfärgade knottror runtom ögonen...men de är inte rodnande/rosa eller så utan precis samma färg som huden i övrigt...men jag undrar ändå vad det kan finnas för samband vid kliande ögon?

    Kan t.ex. känslighet mot laktosprodukter ha kliande ögon som symtom?
    Han dricker mest laktosfri mjölk eftersom han mår bättre av det, som vi upplever, men allergicentrum vill att vi ska "trappa ner" detta och pröva med vanliga mjölkprodukter igen eftersom han är 3 år och kanske att hans mage fixar laktos bättre nu...
    Vi upplever det som att dessa kliande ögon kommer mest i samband med att han ätit "icke-laktos-fritt", men vi kan ju inte vara helt säkra på att det är så...tycker att det verkar lite långsökt att det är i ögonen det skulle bli irriterat då, borde ju mest vara magen i så fall, eller? :/
     

  • Jkpg Deluxe
    längtan 80 skrev 2013-08-31 11:12:06 följande:
    Jag tycker att det låter konstigt att laktosintolerans kan ge kliande ögon. Det är ingen allergi och har inte dessa mekanismer som triggar sådana symptom. Kanske annat som triggar?
    Nej jag håller med dig om att det känns vääääldigt otroligt och långsökt...vet bara inte vad jag ska tänka eller göra härnäst...han klagar på magont med, men allergicentrum är nog inte lönt mer...har 10 mil ENKEL väg och senaste testarna visade inga allergier. 
  • Jkpg Deluxe


    Sånn här ser vår son ut i typ hela ansiktet, även runtom ögonen, över nösan, lite på överläpppen och hakan, på överarmarna (baksidan) och lite på låren...BVC-sköterskan tittade snabbt å lite ointresserat å sa "smörj, ser ut som att han är lite torr bara"...Men jag är inte så jätteövertygad....

    Vad tror ni här i tråden? Är svårt att få en riktigt bra bild på knottrorna tycker jag, men hoppas att nån kanske har nån idé? :) 
  • Jkpg Deluxe

    Har smörjt men det blir inte bättre alls, har snarare eskalerat och blivit värre senaste dygnet... :( Tycker inte alls han ser torr ut...bara knottrig!!  :(

  • Jkpg Deluxe

    Ingen mer?? Vad tänker ni om bilderna?? :/

    Kan tillägga också, även om jag inte vet om det kan ha något samband, att han kliar sig ofta i ögonen och ofta är grå/blå under ögonen fastän han sovit bra... 

  • Jkpg Deluxe

    Hej igen!


    Nu har vi fått tid till husläkaren den 4 december...Sonens hud har INTE blivit bättre utan ser ut som tidigare (se inlägg 16408 t.ex.) ...

    Kan man få sådan här hud av överkänslighet eller allergi mot t.ex. mjölk? Inga tester har visat någon mjölkallergi men vi upplever att det ofta blir värre (knottrigare) av mjölk...och så blir han väldigt överaktiv också....kan man bli det av mjölk?? :S

  • Jkpg Deluxe
    utlandssvenskan skrev 2013-12-02 20:21:32 följande:
    hej,

    Jag är inte så aktiv i denna tråden men följer den av och till då jag har 2 allergiska barn med.

    Såg ditt kort Jkpg Deluxe på utslag din son har, mina barn har haft liknande när de var mindre, framförallt älsteman. Han är allergisk mot mjölkprotein, ägg och fisk. När jag slutade äta allt som innehöll mjölkprotein och ägg (ammade) försvann de men det tog ett tag, om jag kom ihåg rätt så tog det lite mer än en månad innan eksem och utslag försvann, de andra symptomen försvann fortare. Så jag tror det kan finnas ett samband mellan allergi och utslagen.

    Lycka till hos läkaren.
    Hej o tack för input!
    Visades era barns allergier på några tester? Alltså har de bekräftats med läkarhjälp? 

    Tack... :)
  • Jkpg Deluxe
    Mandelskorpan skrev 2013-12-01 19:14:08 följande:


    Vet att en del blir överaktiva av vete.
    Jaså? Aldrig hört/läst...vete alltså...han reagerade pyttelite på råg på patch-test men de ville ej säga att det var allergi eller att vi skulle undvika råg pga det. visade inte utslag på vete...
Svar på tråden Allergitråden