Inlägg från: Färgen |Visa alla inlägg
  • Färgen

    Allergitråden

    Eppel: hur reagerade han när han fick i sig?

    Vi har bara gjort blodprov och om jag inte minns fel var värdet över 60. Läkaren sa att man måste över 100 för att klassas som luftburet.

    Vi fick epipen utskrivet på sjukhuset men hennes allergiläkare sa att jext är "snällare och lättare nål".

  • Färgen

    Eppel: hon började klaga på att det kliade i munnen å sen svullnade hela ansiktet upp som en stor fotboll, man kunde inte ens se hennes ögon. Vi fattade snabbt vad som hänt så gav henne dubbel dos Aerius direkt och ambulansen kom på mindre än 10 min. De hälsade inte ens utan körde direkt sprutan i låret och sen fick hon syrgas och övriga tabletter å fick åka med till sjukhuset där hon fick ligga på observation. Hon ville dock sova hemma så hon fick permission över natten.

  • Färgen

    Shine: två år säger de här. Tror de måste varit utsatta för ämnet innan men osäker. Jag har pratat lite med dotterns allergiläkaren ang hur vi ska tänka med lillebror å hon tyckte inte man ska utesluta då hon menade på att det kan leda till överkänslighet utan man ska introducera försiktigt. Så här får lillebror allt att äta .

  • Färgen

    Aerius är en allergimedicin har ni inga sånna med er spruta? Astrid ska först ta spruta sen Aerius (är samma som travegyl) och sist betapred.

    Sån tur var svullnade hon inte över luftvägarna så hon var medveten hela tiden men man vet aldrig hur det bli nästa gång. Reaktionen kom direkt hon fick in den i munnen, tror inte hon svalde den ens, sen var ambulans på plats Max 15 min efter det. Hon var svullen även dagen efter även om det värsta hade lagt sig, men hon såg ut som hon gått en boxningsmatch å var helt blå under ögonen å små svullen. Så tog nog merän ett dygn innan svullnaden helt lagt sig.

  • Färgen

    De har ett "akutkit" på dagis med spruta och tabletter sen har vi informerat alla föräldrar om att vara extra noggranna.

  • Färgen

    Shine: de menar att tester innan inte är tillförlitliga utan säkrast resultat går man genom uteslutning.

  • Färgen

    Shine: vi har lite samma. Har världens gladaste 8mån hemma, nu har vi inte uteslutit något men jag har inte vågat introducera rena mjölkprodukter riktigt än (han äter istortsett sett vanlig mat själv nu). Men han har oxå börjat få lite torrfläckar, de flesta får jag bort genom att smörja med lite mjukgörande men några har jag behövt kortison på.
    Jag önskar inget mer än att han ska slippa allt strul som storasyster har, så hoppas det håller sig borta.

  • Färgen

    Skit telefon;).. Runt tio mån tror jag bi försöker med rena mjölkprodukter, han äter vanlig gröt och välling nu så han får ju i sig mjölk redan nu.

    Min dotter har oxå växt bort en del allergier, men sen har hon ju fått nya på vägen så hoppet finns där ändå, men tror nog alltid hon kommer ha vissa allergier.

    Jkpn: ledsen har ingen aning. Har du testat att smörja bort dem? Kommer de tillbaka trots att du smörjer?

  • Färgen

    Binan: det är nog tyvärr bara Aerius som gäller, men kolla med er läkare in det ok att ge dubbeldos när det är toppar. Så gör vi när vår dotter hälsar på någon som har hund.

  • Färgen

    Mia: Du vet väl redan min åsikt då vi ju diskuterat detta på FB länge. Men jag tycker fortfarande att du bör prova mjölkfritt i ett par veckor oavsett vad testerna hos läkaren visat tidigare. Som jagförstått det har du ju Althea hemma, testa nu att köra strickt mjölkfritt och se om han blir bättre. Du har inget att förlora på att prova,

  • Färgen

    Jag håller helt med dig mandelskorpan. Här där jag bor gör de inga tester på barn under två år utan kör enbart med uteslutning/provokation. Det är absolut bästa sättet att utreda.

  • Färgen

    Nej tyvärr inte. Många ställen som tar blodprov och pricktest på små barn och utgår helt från det resultatet. Helt galet enligt att sjukvården i vissa kommuner är så dåligt uppdaterade om barnallergier!

  • Färgen

    Mandel: nej tyvärr är det inte ens så. Jag bor i en kranskommun till Gbg och många av mina vänner som tillhör Gbg får inte utreda med provokation/uteslutning.

  • Färgen

    Patchtest är jätte bra. Det fick vi göra, fast då var dottern 2,5år, visade att hon var jätte allergisk mot kvalster å det är ju svårt att utesluta/provocera skälv. Det visar inget på blod eller pricktester då hennes allergi enbart sitter i huden (hon får jätte mycket eksem).

  • Färgen

    Jkpn: vet att det finns många som upplever ett samband mellan överaktivitet och allergi, jag har själv ingen erfarenhet av det men läst om många som sett det sambandet. Angående det knottriga så vet jag heller inte. Min dotter reagerade med eksem när hon fick i sig mjölkprotein, men det skulle inte förvåna mig om din sons utslag hänger ihop med någon överkänslighet/allergi.
    Har ni gjort något test? Å hur gammal är han? Som vi diskuterat här precis så är det rätt vanligt att testerna är missvisande på yngre barn så det bästa sättet är att utesluta det ämnet man misstänker under ett par veckor för att sen provocera för att se om reaktionen kommer tillbaka. Misstänker ni mjölk så prova att ta bort det i 3-4 veckor å se om det blir någon förbättring.

  • Färgen

    Piela: min dotter har kraftig kvalsterallergi. Eftersom jag surfar via appen kan jag inte leta upp din tråd så länka gärna eller ställ dina frågor här så ska jag se om jag kan hjälpa dig. Min dotter är även sojaallergisk och har varit mjölk samt ägg (har kvar allergi mot rått ägg). Och hon är oxå 4år så våra små låter rätt lika.

Svar på tråden Allergitråden