Inlägg från: Emeli |Visa alla inlägg
  • Emeli

    Sri Lanka!

    Sri Lanka är ett land som har funnits med länge i adoptionssammanhang, och som de senaste åren har drabbats hårt av oroligheter/inbördeskrig. På grund av oroligheterna men också på grund av avslöjande av adoptionsskandaler har antalet adoptioner därifrån varit lågt de senaste tjugo åren, och mycket lågt de senase tio.

    Hos BV var det länge den enda kontakten. De hette på den tiden Sri Lanka Barns Vänner. Hur den organisationen "överlevde" tills den lyckades etablera sig i Kina och Taiwan är för mig en gåta. Sedan 2002 har BV fått hem tre barn därifrån.

    Hos FFIA och BFA var Sri Lanka länge ett stort adoptionsland. FFIA har fått hem ett barn sedan 2002. BFA har genom åren förmedlat 313 barn därifrån. Lägg dock märke till att 257 av de 313 kom på 1980-talet. Under 1990-talet sjönk antalet adoptioner kraftigt. På 2000-talet har de förmedlat endast 5 barn därifrån. Adoptionerna har varit krångliga och tagit lång tid (gäller alla organisationerna, inte bara BFA). Jag har det bestämda intrycket att det de senaste åren i princip bara är de som har sina rötter i Sri Lanka som har adopterat därifrån.

Svar på tråden Sri Lanka!