Inlägg från: Daggdroppen |Visa alla inlägg
  • Daggdroppen
    Amelié77 skrev 2010-07-31 16:25:11 följande:
    Fast på tidningen var ju inte ens stel nacke uppräknat som ett symptom (fast jag trodde också att det hörde till hj.hin.infl.) Där stod det bara huvudvärk, feber, magsmärtor och illamående. Fast det är ju bra om han känner sig bättre nu iaf! Min en kollegas son hade hjärnhinneinfl. för ca 6 mån sen och det var nog grymt (han var 15 år då). Han hade så ont i huvudet så han bara skreeek och grät och höll på att bli galen!
    Nä det var ju kanske inte det... men på andra ställen så står ju det som ett kriterium. Nåja, allmäntillståndet är ganska ok, så länge febern hålls i skick. Tidigare idag var febern kring 39,5 men idag går den att få ner rätt fort till rimligare temperatur. Jag tror att det bara är att att avvakta och så länge allmäntillståndet blir bättre mellan varven borde det vara ok. Tror att panadol inte skulle hjälpa om det skulle vara ngt allvarligare.

    Har svarat dig i bloggen ang tyget.
  • Daggdroppen

    Lycka till Pums! Nu är du säkert redan mamma (igen). Åååh så avis jag blir på att få lukta nyfödd bebis. Gud jag minns det som igår hur lycklig och enormt stolt jag kände mig när jag nyss hade blivit tvåbarnsmamma. Iofs så är jag ju det än men de första dagarna är ju så speciella. Och lyckan av att syskonen träffas osv... Gud så sentimental jag blir nu

    Förresten, sonen är frisk igen. Pang bom så var det över. Lika förundrad blev jag då det gick om som då det kom. Kanske solsting? Kan man få feber av det?


  • Daggdroppen
    Hannnas skrev 2010-08-02 13:57:30 följande:
    Pums....  tror du blivit 2-barns mor nu G R A T T IS  

    Fluffiga... kanske var det tredagars ändå? el hur länge höll det på? för febern kommer snabbt, blir skyhög i ca 3 dygn (kan skifta) och sen försvinner den ursnabbt... en kort tid efter febern kommer det prickar som oftast börjar på bålen och går upp i ansikte och ut på armar o ben... så håll koll efter prickar

    Skönt att han är frisk igen iaf alltid jobbigt när ens småttingar är sjuka...  
    Än har jag inte sett något, febern gick över igår. Måste ha utkik!

    Idag i bloggen visar jag skåpet plus stolarna (en av dem) som jag nyss drog hem. Vita och fina UNDERBART med gamla möbler!!!

    www.lantligharmoniochsmabarnskaos.blogspot.com/
  • Daggdroppen
    Pums skrev 2010-08-05 10:17:36 följande:
    Hej tjejer! Tittar in lite snabbt och berättar läget. Är fortfarande på sjukhuset sen vi kom hit i måndags. Då kom vår tjej ut mitt på dagen under lugna omständigheter med planerat snitt. En godbit på 4260 gram och 52 cm lång. Allt såg bra ut och hon och hennes pappa fick själva gå upp till bb och jag hamnade på uppvaket tills ryggbedövningen skulle släppa. Under den tiden tillstötte komplikationer och min livmoder drog inte ihop sig och jag fick stora blödningar. Det var fruktansvärt smärtsamt när de masserade magen i hopp om att få den att dra ihop sig men efter nån timme gav de upp och jag blev nedsövd och akutopererad. De fick stänga av två stora kärl inne i magen som orsakade blödningen och det slutade med att jag förlorade över två liter blod. Så först efter ca tio timmar fick jag träffa min lilla tjej. Återhämtningen går nu framåt men det har varit tufft. Hade verkligen sett framemot en lugnare förlossning den här gången då min första slutade med akutsnitt. Men en operation kan ju alltid vara en risk även om den är planerad. Nu har dock lillan tappat en hel del i vikt så vi väntar på läkaren som ska komma så får vi se vad de säger om både mamma och dotter och när vi får åka hem. Men nu vet ni läget. Kram på er alla!
    Grattis Pums!!! Jag har funderat på dig och hur det gått Hjärta

    Skönt att själva snittet gick bra men trist med komplikationer efteråt. Speciellt med tanke på att den nu är andra gången. Men så är det, man vet ju aldrig på förhand vad som ska ske. Och tur är väl det. Hoppas ni repar er fort!

    Själv är jag hemma idag. Det blev ingen inskolningsdag på dagis för tjejen, typiskt nog. Hon fick fick feber igår Men jag hoppas det är snabbt övergående! Nu sover hon så jag ska passa på att jobba lite!
  • Daggdroppen
    Sagalin skrev 2010-08-13 20:11:37 följande:
    Jag har undrat var du tagit vägen!
    Ska läsa på din blogg senare ikväll. 
    Jag har som sagt varken haft lust eller ork att tänka på något med inredning eller annat som vi brukar prata om här.... men idag känns det bättre Har varit ute i trädgården idag och (höst)städat lite. Behövde det för att få tanka positiv energi!

    Låter kul med projektet ni har på gång! Ser framemot bilder!
    Videli skrev 2010-08-14 08:57:54 följande:
    Hej och godmorgon, oj vad längesen jag var här... Ser att det är flera gamlingar kvar men även den del nya.

    Satt och google på inredning och kom hela tiden tillbaka till den här sidan, så det betydde väl att jag ska skriva igen.

    Ska titta tillbaka lite, men det var ju väldigt längesen sist. Så berätta gärna lite om ni orkar om det är nått roligt som hänt...

    Kram

    Videli

     
    Jag har tänkt nu och då på dig och var du är Hur går det med huset och det gamla företaget? Vad har du gjort sista tiden? Allt bra?

     Nu måste jag förska läsa en gång till så jag hittar Mimmis kläder som ni pratar om
  • Daggdroppen

    NU har jag hittat Mimmis kläder, WOW säger jag bara! Jag är inte retrotypen men måste säga att jag är imponerad över din sykunskap!!! Otroligt fina och välgjorda kläder!!!

    Videli: Du bloggar inte heller visst? Jag minns ju att ni köpte en underbar gård och är så nyfiken på hur du intrett huset


  • Daggdroppen
    Videli skrev 2010-08-14 14:03:04 följande:
    Fluffis,

    Jo jag bloggade förut, men fick så många mail om när jag skulle uppdatera bloggen så jag blev bara stressad av det så jag stängde den. Jag har inte hunnit blogga, men den finns kvar.
    Har haft ett ganska så tufft år, jobbat extremt mycket i Sthlm då min verksamhet där bara blomstrar (vilket man får vara glad för) och all resten av tiden har gått till mina tonårskillar som har haft en revolt i sin tonår under våren, men som tur är på banan igen.
    Vi vi köpte en gård för 2 år sen har renoverat hel den i huset, ska se om jag kan lägga ut nått roligt och öppna upp bloggen ingen. 

    Hur går det för dig och barnen? 
    Ja lägg ut några bilder på huset Det var ju jättefint som jag minns
    Jo det går bra, i vanliga fall med mig och barnen. Har ju varit ledig i snart 2 år nu men har börjat jobba igen nu (på "riktigt" börjar det i morgon). Dagisinskolningen har inte gått så bra så det har varit (är) tungt men det löser väl sig med tiden. Har njutit massor av att vara hemma med barnen och haft mer tid över att dona med diverse projekt.

    Tonårsbarn är kanske inget jag heller ser framemot. Det brukar ju heta små barn små bekymmer stora barn stora bekymmer Skönt att det blivit lugnare nu! Och kul att det går bra med företagen. Lokalen låter urtjusig!!!
    Sagalin skrev 2010-08-15 08:34:36 följande:
    Ja den var bra, men det bästa var att Gyllene TIder spelade tre låtar på slutet som en surprise!
    Åh så skoj!!!!
    Anton2005 skrev 2010-08-15 09:30:36 följande:

    Vi hade tänkt att sätta in en braskamin här hemma under hösten och i förra veckan hade vi en kille här som tittade på installation men tyvärr verkar vi inte kunna få in någon kamin för murstocken sitter på ett sånt ställe så det blir för nära dörrposterna och med tanke på brandrisk. Blev så himla besviken för jag ville verkligen ha en kamin och nu har vi ju hur mycket ved oxå när björkarna tagits ned.

    Vi hade tittat på en contura någon som vet om det finns andra bra allternativ som kanske är mindre som vi ev kan få plats med??


    Contura har ju många jättefina alternativ! Vi älskar vår 690!!!! De flesta modellerna är ju ganska smala... Hoppas ni hittar en som passar!
Svar på tråden Vita Hem fortsätter...