Inlägg från: Daggdroppen |Visa alla inlägg
  • Daggdroppen

    Vita Hem fortsätter...

    Tack Malin för nya fina tråden

    Jag har ingenting att komma med, varken här eller i bloggen. Har haft fullt upp här hemma sista tiden tycker jag. Sonen har feber igen sedan i lördags och magsjuka till på köpet. Nu hoppas jag att lillasyster klarar sig för hennes immunförsvar är ju inte det bästa efter denna månad. Själv äter jag vitpeppar i massor.

    Har annars också bestämt mig efter många turer att jag börjar jobba tillbaka till hösten.  Känns väldigt tudelat. Roligt på ett sätt men visst är det ledsamt också. Nu hoppas jag att få ro i kroppen och att vi får en skön avklopplande sommar. Ställer man in sig på en sak så går det väl bra. Ska i alla fall bli kul att få vuxet folk att umgås med igen runt omkring mig. Ska på fortbildning idag på eftermiddagen och det ska också bli skojigt.


  • Daggdroppen
    Amelié77 skrev 2010-04-13 10:10:51 följande:
    Fluffiga - Hur länge har du varit hemma nu? Har du hunnit jobba nåt mellan barnen? Jag har jobbat 1 år och 3 mån nu och skulle aldrig ha orkat vara hemma till A var 3 år. Känns som rena semestern att jobba jämfört med att vara hemma med småbarn! Så det blir nog säkert bra för dig att börja jobba i höst!
    Jo jag började ju jobba då sonen var 1 år och en månad. Lillasyster kom ju 4 dagar före han blev 3. Men då var jag sjukskriven 4 månader på slutet.

    För mig skulle kanske 2 år vara det optimala, nu blir det 1.5 år.

    Jag gillar mitt jobb, men arbetsmängden saknar jag INTE! Därför har jag gått ner till ca 75 procent nu. Hoppas bara att jag kan hålla det i praktiken också {#lang_emotions_undecided}. Det är väl det jag har problem med. Att sätta gränser. Och det är speciellt viktigt då man har en make som jobbar mycket och också har svårt med att dra en gräns för när arbetsdagen är slut... Hela vintern/vårvintern har han kommit hem ca 21-tiden och det går ju inte om jag börjar jobba. Men så är det ju att vara engenföretagare och mycket annat på samma gång.

    Men ibland tänker jag faktiskt att jag skulle vilja ha ett jobb där man inte behöver tänka alls, inte ha något ansvar och inte behöva tas med olika människor
  • Daggdroppen
    Mimmi 71 skrev 2010-04-13 11:07:40 följande:
    De tankarna har jag ibland också, men inser att man nog bara skulle klara av någon månad eller så, för att efter det sakna stimulans.
    Ja, kanske det. För det är ju utmaningarna som ger en kick också och som man får känna sig nöjd över.

    Och ett dylikt jobb som jag beskrev ovan så kanske inte försörjer en familj så bra heller.
  • Daggdroppen

    Pums: Hur mycket och vad gör personalen på dagis? Om det inte går att lösa kanske ett annat dagis vore värt att pröva? Kanske är det som någon annan skrev, att han blivit varm i kläderna nu. Och nu tror han kanske liksom att det är det sättet han ska ta för sig och kommunicera med... Jag vet inte... Det viktiga är ju att komma ihåg att barn i den åldern oftast nog inte är elaka av ren vilja utan att det är något annat bakom. Hoppas det ordnar sig!

    Jag har nytt i bloggen, sprang på de sötaste trädockorna jag sett på länge. Dessutom bra för finmotoriken :) Sådant gillar jag

    www.lantligharmoniochsmabarnskaos.blogspot.com/


  • Daggdroppen
    numberone skrev 2010-04-16 13:20:04 följande:
    Men... jag kan inte se längre..!?!
    Är det bloggen du tnker på, jag har den låst. Men vill du läsa så är det bara att inboxa mejladress!
    Pums skrev 2010-04-16 13:27:15 följande:
    Tack snälla allihopa för era goda råd. Det värmer ska ni veta att ni tar er tiden. Det visade sig nu på morgonen att O har feber igen så han blev hemma från dagis. Var på BVC på 1 1/2 års kontroll i alls fall och där pratade vi en del om hur han var för tillfället och hur jobbigt det har varit för familjen. Så jag och min man ska få prata med en barnpsykolog som förhoppningsvis kan ge och tips och råd för att få honom lugnare och gladare med mindre trots. Kanske den här incidenten med att han slog barn på dagis både var en reaktion på att han höll på att bli sjuk igen och trötthet. Sen har han ju också matvägrar en hel del och nu hade han gått ner ett halvt kilo på bara en månad. Ja, fortsättning följer .....
    Just det, det hade jag också tänkt föreslå. Någon att prata med! En barnpsykolog verkar bra. Men har ni någon form av specialpedagog i förskolan? Någon som kanske kan tipsa både personalen och er? Och även kanske jobba med pojken/finnas som extra stöd i olika situationer. Iofs så är han ju så liten ännu också... Har mer erfarenhet och tips på lager som skulle passa för äldre barn.
  • Daggdroppen
    numberone skrev 2010-04-16 13:40:11 följande:
    Fluffiga: aha hade för mig att jag kunde det ändå... men då boxar jag
    Fixat! Har du kunnat läsa den innan? Alltså då jag haft låst? Det ska man ju inte kunna göra... men jag har ju inte haft den låst kanske mer än en månad heller...
  • Daggdroppen
    Kaktus76 skrev 2010-04-16 14:22:14 följande:
    Ska strax åka och hämta barnen på dagis,men hinner kika in en sväng till er ändå Här snö/regnar det nu....tur man inte har putsat fönstrena på utsidan ännu numberone: Vad trist att ni/du inte är nöjd med ritningarna. Ska ni be dom göra om eller hur går ni vidare? För lite privatliv i soffan,det vill man ju gärna behålla för sig själv Förälskad: Usch för magsjuka......det kan verkligen ta knäcken på en!! Pums: Har hans "beteende" pågått länge? Hur är hans språk? Har en jobbarkompis som har haft samma dilemma som ni,men hennes dotter var sen i pratet och det enda sättet hon kunde göra sig "hörd" på var genom att bitas och slåss....tills pratet lossnade!! Fluffiga: Kan heller inte komma in....så jag inboxar också Nä dags att rusa iväg!!!! Tjing,tjing.....
    Fixat

    Tvätta fönster ska jag vänta med tills det blir dels lite varmare och dels tills vi oljat in terassen, trapporna/verandorna samt balkongen. Maken sprutoljade i höstas och det gick bra, men det "dammade" ju lite också... Vad sjutton heter det? Yrde olja??? 
    Camilla R skrev 2010-04-16 14:48:50 följande:
    Dessa nyhter på IKEA gjorde mig intresserad: www.ikea.com/se/sv/catalog/products/40173065 www.ikea.com/se/sv/catalog/products/80173068 Vet ni andra roliga/trevliga nyheter där??
    Jag är nog den sista man ska fråga sådant av Har noll koll! Men lampan jag köpte förra helgen var fin tyckte jag, även om den tydligen funnits i en nästan likadan variant tidigare...
    numberone skrev 2010-04-16 12:10:06 följande:
    Hämtade våra husritningar idag... känner mig mer än nöjd med Ellens del MEN inte med kök, matsal och tv rum... Får en för modern känsla på nåt sätt kanske. Känns som grannarna kommer se allt vi gör i soffan (hmm de råkade nog se oss vara lite "wild and crazy" i soffan sent förra helgen  )
    Kan du säga närmare vad som känns fel? För stora fönster? För öppet?
     
    På vägen in till stan finns ett bostadsområde och ett hus har jättestora fönster. Visst, huset är snyggt, modernt och ser fint ut. Men jag skulle aldrig vilja bo så nära en så pass trafikerad väg och ha full insyn Känns nästan dumt för mig att titta ditåt, nästan som man blir en fluga på väggen. Men samtidigt tycker jag det är så fashinerande att folk har valt att ha det så och därför dras ögonen dit varje gång!
  • Daggdroppen

    För det mesta är vi överens om hur vi vill ha det. I grova drag. Min make är lika mycket för ljusa färger som mig, om inte mer Vi vill båda ha det ganska enkelt och så ska det hålla för en längre tid. Inga riktiga trendtyper mao utan vi vill att t.ex. vårt kök, badrumsinredning, kakel osv ska passa även efter 10 år.

    Men på vissa punkter skiljer vi nog oss åt och beroende vilken typ av sak det är så varierar det vem som får ge med sig. Är det byggande involverande så är det jag som ger med mig men är det mer att välja detaljer så är det han somn får ge med sig.

    Numberone: Jag tror att du gör rätt med att ge med dig den här gången Jag skulle aldrig våga ha en porslinsho. Jag vill kunna  diska ordentligt och inte behöva vara räddd varje gång. Vad är glädjen då i att ha en porslinsho??? Jag vet ju hur lätt det kan komma hack, det har vi ju fått i badrummet. Av vad vet jag inte ens!


  • Daggdroppen

    Låter som en underbar träff!

    Har någon bilder att bjussa på?

    Har ni tips på presenter till nyfödda? Annat än kläder. Makens syster fick en liten tjej igår och snart får min bror barn. Skulle vilja ha något som "alla andra" inte har...


Svar på tråden Vita Hem fortsätter...