Inlägg från: Sagalin |Visa alla inlägg
  • Sagalin

    Vita Hem fortsätter...

    mage06 skrev 2010-05-08 08:20:56 följande:
    Oh yum! Vad duktig du är som har sytt så mycket redan! Jag skall också försöka sy idag...om min man vill vara snäll och gå ut med barnen medans... Jag måste visa mitt senaste fynd i ALLA trådar *fniss* denna blev min för 1900 www.blocket.se/vi/27247554.htm Är den inte fin!?
    Fin!
  • Sagalin

    God morgon!

    Vad har ni för planer idag tjejer? Jag hade hoppast det skulle vara trädgårdsvärder men det är bara +4grader ute och regnet hänger i luften.

    Det är lika bra att jag skriver ner vad jag vill göra så kanske jag gör det med, eller vad tror ni Jag har tänkt att måla några lister, plantera mina pelargoner jag köpte igår, springa en runda och ev åka och köpa lite vaxduk och en rullgardin till Jacobs rum, han har en rullgardin men i det andra fönsteret har en persienn och den släpper in för mycket ljus på morgonen.
    Jag måste sy fast några märken på Sagas scoutskjorta som hon ska ha imorgon.


  • Sagalin
    Pums skrev 2010-05-09 06:35:20 följande:
    Vi ska på auktion idag!!! Ska bli mysigt men lite synd på vädret som är gråmulet. Men man får se det från den ljusa sidan, då blir det mindre folk och mer fynd!!! Jag har skrivit dåligt här senaste tiden. Men nu tror jag saker och ting börjar ordna till sig här hemma och hela familjen börjar må bättre. Jag har t o m kommit igång och målat klart lite möbler som stått länge och väntat på sin makeover. Har lite projekt här hemma som ska hinnas klart innan bebisen kommer. Tänk att det är mindre än tre månader kvar nu, tiden bara flyger iväg. Vill hinna sätta upp en vägg för att göra ett nytt rum här hemma. Problemet med vår övervåning är att det finns 5 rum men flera av dom går man igenom då det en gång varit flera lägenheter. Men nu har vi kommit på hur vi kan avgränsa ett av rummen på ett bra sätt så alla i familjen får varsitt separat sovrum samt ett tv rum och ett kontor på övervåningen. Ska bli skoj att få inreda ett barnrum till!
    Låter kul med auktion och precis som du skriver blir det nog mindre folk!

    Låter spännande med er övervåning, hoppas du visar bilder sen.

    Hur går det med sonen på dagis?
  • Sagalin
    Pums skrev 2010-05-09 07:01:16 följande:
    Malin: Jo vi har haft rekord, två veckor på raken har han varit frisk och gått sina 15 timmar/veckan på dagis. Han har inte slagit de andra barnen där något mer och han har överlag blivit en gladare kille. Han äter bättre nu, trotsar mindre och är mycket mer harmonisk. Känns så himla skönt att det kanske börjar vända åt det bättre hållet nu. Känns som om man får njuta lite mer nu både av att vara mamma och gravid. Vi har använt oss av en del tips som en barnpsykolog gav oss och jag tror verkligen det fungerar.
    Vad kul att det går bättre.
    Vad är det för tips ni fått?
  • Sagalin
    Pums skrev 2010-05-09 07:25:21 följande:
    Tipsen har varit tex att ignorera hans dåliga beteende. Om han tex slänger mat omkring sig vid matbordet så låtsas vi som ingenting. Och i den mån det gått har vi försökt att helt ignorera honom när han gör dåliga saker. Sen har han fått massor med beröm när han gjort bra saker. Känns ju konstigt att inte säga till när han gör fel men ju mer vi har försökt att tillrättavisat hans dåliga beteende ju mer har han trotsat. Försöker använda andra ord än Nej och Får inte som tex Försiktigt. Vi frågar honom inget som inte har alernativ. Tex när vi ska byta blöja. Ibland är det lätt att man formulerar sig i frågeställning typ -Ska vi gå och byta blöja? Utan det är viktigt att säga att -Nu SKA Oliver byta blöja. Vi ska visa att vi bestämmer över såna här saker. Visst, vi har ännu en hel del grejer vi brottas med men jag känner mig nöjd över det vi åstadkommit på så kort tid. Sen är ju inte barn robottar utan fria individer. Men jag känner stort hopp om att vi ska kunna få ordning på livet här hemma nu!!!!
    Jag har också märkt att ignorera man dåligt beteende så blir det bättre men precis som du säger känns det konstigt att inte säga till och omgivningen kan tycka att man är slapp.
    Jag försöker också säga SKA och inte fråga vill du?
  • Sagalin

    God morgon!

    Jag hann med att göra en hel del av det jag tänkte igår.

    Vi håller på att göra om i hallen och panleväggen blir jättebra. Det kommer bli en vit tapet till men på den väggen som man möts av när man kommer in kommer det blir en fondtapet, det blir inte så mycket tapet då det både är en toalettdörr och en öppning in till köket. Jag håller hemligt vilken tills den är uppsatt men det är en klassiker, så mycket kan jag säga.

    Näe nu dags att hoppa in i duschen, skönt med en kort arbetsvecka!!


  • Sagalin

    Maken ska bjuda på fika på onsdag på jobbet, jag och barnen funderar på att baka cupcakes.
    Går de att göra dagen innan med frostingen eller måste det göras samma dag som de ska ätas, för då funkar det inte.


  • Sagalin
    Strösslet hade jag tänkt att ta på precis innan men jag tänkte mest på frostingen, så att det inte gör muffinsen blöt.
    Vi hade tänkt baka dem imorgon isåfall.
    Nåja jag testar. Det blir chokladfrostingen som maken bjuder på och så får det väl bli en rosa och grön frosting till barnens fika.
  • Sagalin
    Mimmi 71 skrev 2010-05-11 06:55:49 följande:
    Det går att vinna över kirskålen om man är envis Men då måste man rensa bort varenda blad så fort den kommer upp i ljuset. På så vis utarmar man plantan eftersom den inte får någon fotocyntes. Själv för jag en ojämn men hård kamp mot kirskål i min rabatt på framsidan. Men att rensa bort kirskål när det är översvämmat i ett land är nog dömt att misslyckas. Hos mig kommer det  upp ett blad här och där.I helgen är det dags att åka ned till sjöboden vid Smögen igen. Det skall bli spännande att se hur det ser ut. Väggar och tak skall vara färdigbyggda och vitmålade. Golvet på plats, men inte färdigbehandlat. Vi väljer att behålla det naturligt till i höst då vi skall ytnehandla det på något vis, nu har det ändock jättehård yta så tål slitage. I höst skall det slipas och betsas/lutas eller på annat vis behandlas, vi har inte bestämt hur. Förhoppningsvis skall allt kakel och klinker vara på plats i badrummen till på torsdag så vi kan montera porslin och annat där inne. Sedan önskar jag mig lite härligt väder så vi kan njuta ute på bryggan också  I nästa vecka får ni nog lite ytterligare bildbevis.Nu är det snart dags att ta tag i denna arbetsdag.
    Vad härligt det låter!
Svar på tråden Vita Hem fortsätter...