• Superbia

    Bara enäggstvillingar är riktiga tvillingar!

    Läste en tråd för ett tag sedan där det kom upp att enäggstvillingar ansågs vara mer "riktiga" tvillingar än tvåäggs, vad säger ni om det? Jag kan även dra det ett steg längre; att tvillingar som tillkommer genom IVF inte är lika mycket riktiga tvillingar som de som tillverkas "naturligt". Ska vi behöva bråka om vems tvillingar som är mest "äkta" nu också?

    Nu menar jag inte att jag tycker såhär, utan det var bara en tanke som väcktes när jag läste inlägget. Hur tänker ni andra kring detta?


    Morten & Vidar 091029
  • Svar på tråden Bara enäggstvillingar är riktiga tvillingar!
  • Superbia
    martenanna skrev 2010-04-26 20:08:30 följande:
    Det som kan "störa" mig däremot är när det ska hållas på att jämföras om vem som har det jobbigast och vissa kan känna sig väldigt provocerade av mig för att jag som har tvillingar inte tycker att det är så himla "jobbigt". Händer det er?
    Jag har nog inte märkt att folk blir provocerade av att jag inte har det så jobbigt, men titt som tätt när man träffar okänt folk på stan brukar snacket gå såhär; "Oh, tvillingar så sött! Är dom enäggs? Det måste vara jobbigt!". Det slår nästan aldrig fel 
    Morten & Vidar 091029
  • Bedhead

    Jag fattade inte heller varför folk tjatade om att det skulle vara så jobbigt att ha tvillingar. Förrän de fyllde 1½..

  • Superbia
    Bedhead skrev 2010-04-26 20:38:45 följande:
    Jag fattade inte heller varför folk tjatade om att det skulle vara så jobbigt att ha tvillingar. Förrän de fyllde 1½..
    Haha, säg inte så!
    Morten & Vidar 091029
  • Superbia
    Bedhead skrev 2010-04-26 21:14:29 följande:
    ... Sen blev det smooth riding igen när de blev två. Nu äe de 5½ och asroliga.
    Vad var det som gjorde att dom blev jobbiga den perioden då?
    Morten & Vidar 091029
  • Bedhead
    Superbia skrev 2010-04-26 21:20:49 följande:
    Vad var det som gjorde att dom blev jobbiga den perioden då?
    De var för små för att riktigt ha utbyte av varandra. Brorsan var bara den som tog det man ville ha, favoritgrejen eller mammas uppmärksamhet. Det var mycket konflikter, vilket är det enda med föräldraskapet som jag finner tröttande. Men sedan de fyllde två har de inte bråkat alls med varandra, och då är det bara kul att ha tvillingar!
  • SaJo81

    har märkt av i mammagruppen jag går att dom alla tycker jag har det såååå lätt eftersom mina barn sover hela nätterna utan att äta eller vakna!
    -Vad vi avundas dig! säger dom, önskar jag hade det så lätt!
    Nåja, det tog drygt 4månader av ingen sömn alls innan dom började sova hela nätterna och jag har trots allt 2! inte så att jag tycker det är så värst jobbigt, men klart man tänker att det hade varit så jäkla lätt med en nu! haha tänk att man kan slänga upp bebben på armen när man ska göra allt och barnet är ledsen, nu? njae inte riktigt så lätt, om båda är ledsna eller arga så kan jag möjligen sitte en stund med båda i knät men det är inte så himla lätt...

    En sak jag tror man lär sig snabbt med att ha tvillingar är att man blir inte riktigt lika pjoskig med dom kanske....eller så känner jag!
    Att det är okej om dom skriker en liten stund, världen går inte under...dom flesta mammorna jag känner som har en bebis får ju panik vid minsta lilla knyst från barnet!
    Jag tror minsan inte det är någon fara med barnen om dom får skrika lite ibland...eller roa sig själva! ..inte så att man låter dom skrika i all evighet men jag tror man blir lite motståndskraftigare! jag tycker verkligen inte om att höra dom skrika men är man upptagen så är man! jag menar om jag badar den ena eller byter blöja och grejar så KAN jag inte ta den andra samtidigt....


    .❤¸¸.?*¨*?Tristan & Anakin?*¨*?.¸¸❤.
  • WilmaOchEmilia
    SaJo81 skrev 2010-04-27 12:44:29 följande:
    har märkt av i mammagruppen jag går att dom alla tycker jag har det såååå lätt eftersom mina barn sover hela nätterna utan att äta eller vakna!-Vad vi avundas dig! säger dom, önskar jag hade det så lätt!Nåja, det tog drygt 4månader av ingen sömn alls innan dom började sova hela nätterna och jag har trots allt 2! inte så att jag tycker det är så värst jobbigt, men klart man tänker att det hade varit så jäkla lätt med en nu! haha tänk att man kan slänga upp bebben på armen när man ska göra allt och barnet är ledsen, nu? njae inte riktigt så lätt, om båda är ledsna eller arga så kan jag möjligen sitte en stund med båda i knät men det är inte så himla lätt...En sak jag tror man lär sig snabbt med att ha tvillingar är att man blir inte riktigt lika pjoskig med dom kanske....eller så känner jag!Att det är okej om dom skriker en liten stund, världen går inte under...dom flesta mammorna jag känner som har en bebis får ju panik vid minsta lilla knyst från barnet!Jag tror minsan inte det är någon fara med barnen om dom får skrika lite ibland...eller roa sig själva! ..inte så att man låter dom skrika i all evighet men jag tror man blir lite motståndskraftigare! jag tycker verkligen inte om att höra dom skrika men är man upptagen så är man! jag menar om jag badar den ena eller byter blöja och grejar så KAN jag inte ta den andra samtidigt....
    Håller helt med dig i det du skriver. Ibland har man fått lära sig stänga av när dom skriker för man vet att det inte är nån mening att jaga upp sig.

    En sak som jag upplevde väldigt provocerande när tjejerna var mindre (är nu snart 14 månader) var när nån satt och gnällde inför/till mig och tyckte det var jobbigt med ett barn. Jag är en av dom som tyckte det var skit jobbigt rent ut sagt det första halvåret men jag gick inte och gnällde för det till folk utan det var bara att gilla läget och se fram emot bättre tider. Så därför upplevde jag det riktigt provocerande när nån klagade över hur jobbigt det var med den lilla bebisen som inte sov hela natten osv.  Nån som känner igen detta?   
  • SaJo81
    WilmaOchEmilia skrev 2010-04-27 13:11:07 följande:
    Håller helt med dig i det du skriver. Ibland har man fått lära sig stänga av när dom skriker för man vet att det inte är nån mening att jaga upp sig.En sak som jag upplevde väldigt provocerande när tjejerna var mindre (är nu snart 14 månader) var när nån satt och gnällde inför/till mig och tyckte det var jobbigt med ett barn. Jag är en av dom som tyckte det var skit jobbigt rent ut sagt det första halvåret men jag gick inte och gnällde för det till folk utan det var bara att gilla läget och se fram emot bättre tider. Så därför upplevde jag det riktigt provocerande när nån klagade över hur jobbigt det var med den lilla bebisen som inte sov hela natten osv.  Nån som känner igen detta?   
    Åh så väl jag känner igen mig i det du säger=) våra första 4månader var ett helvete kändes det som och en-två månader till efter det var rätt jobbiga! första månaden spenderades på neonatal eftersom grabbsen kom 10veckor för tidigt, sen 3veckor till med hemsjukvård, sen efter det så sov dom ju ALDRIG samtidigt! fram tills dom var fyra månader sov jga knappt alls och så var dom griniga större delen av dygnet och inget hjälpte...sen började dom sova på nätterna, Hallelujah! men under dag tid var det fortfarande gnäll gnäll gnäll....men sen någon månad tillbaka har dom lärt att ofta roa sig själva! så jäkla skönt att man kan lägga dom en stund i babygymet!

    Åh jaaa känner igen mig i att jag tyckte speciellt i början att det var provocerande när folk gnällde över sitt barn om hur jobbigt allt var! det var nog därför jag blir så arg fortfarande när jag hör från andra mammor att jag har det LÄTT för att mina sover hela natten! LÄTT??? I payed my dues av sömnlöshet...och faktum är att jag vet ju inte säkert att dom alltid kommer sova så bra som nu, därför jag njuter extra mycket varje natt jag får sova ordentligt!
    .❤¸¸.?*¨*?Tristan & Anakin?*¨*?.¸¸❤.
Svar på tråden Bara enäggstvillingar är riktiga tvillingar!