• ddum

    Jag får inte lån bara p.g.a mina kredit förfrågningar!!!

    Mammis73 skrev 2010-04-24 07:52:58 följande:
    Hur kan du ha så många förfrågningar om du inte har nå skulder ?
    Bankerna resonerar som så att Kreditförfrågningar oftast innebär att man har vilade krediter som man SKULLE kunna utnyttja, och därmed ådra sig skulder.
  • ddum
    asopaso skrev 2010-04-24 10:59:50 följande:
    tack för svaret. jag hade krediter som jag betalade tillbaka. nu är det förfrågningarna som är kvar. de ska vara kvar till 3 år. istället för att de ser på mig som en bra medborgare som tagit kredit och lämnat tillbaka det,istället tänker de negativ!!!!
    Även om du betalat tillbaka dem så  är kreditavtalen fortfarande kvar. Det vill säga att nästa gång du handlar på någon butik som har ett finansieringsavtal med en av de parter du tagit kredit hos så kommer den att godkännas utan ny kreditprövning.

    Om du kontaktar finansbolagen och _avslutar_ krediterna och därefter pratar med banken så bör det finnas en bättre chans att få det godkänt.
  • ddum
    asopaso skrev 2010-04-24 11:29:08 följande:
    okej,här får man nytta!!! det visste jag inte.. nu ska jag kolla det..
    Tänk dock på att från det att du avslutar en kredit så kan det ta några veckor innan det syns i en kreditrapport.
  • ddum
    Helennnna skrev 2010-05-03 15:16:57 följande:
    En halv gammal tråd men jag måste bara fråga... jag tog avb. på ellos och hm för ett år sedan. jag betalade av allt på några veckor. Från vilket datum är förfrågningen kvar?, från det datum jag frågade om avb. eller från det datum jag betalat av allt? Inget jag bryr mig sådär jätte mycket om men det kan ju vara bra att veta för framtida behov vill säga.
    Som standard är det väl 36 månader från det att förfrågan gjordes?
Svar på tråden Jag får inte lån bara p.g.a mina kredit förfrågningar!!!