Inlägg från: Lilla Morran |Visa alla inlägg
  • Lilla Morran

    Omhändertas barn utan grund?

    Hej!

    Har läst flertalet trådar här på FL där förälder eller annan anhörig beskriver hur barn har blivit omhändertagna trots att vårdnadshavaren inte har gjort något fel i omhändertagandet.

    Jag ifrågasätter ingen enskild historia utan förutsätter att det som skrivs är sanning, tills motsatsen bevisats i alla fall...

    Hur som helst, kan det verkligen vara så att det i många fall omhändertas barn som inte är i behov av det? Jag har själv arbetat inom socialtjänsten (dock inte med själva omhändertagandet) och min erfarenhet är att det görs mycket grundliga utredningar och att socialtjänsten vill ha mycket på fötterna innan de gör ett omhändertagade. De ska ju alltid ha barnens bästa i fokus och detta är så långt det är möjligt att bo med sin/sina vårdnadshavare. jag kunde i flera fall tycka att man väntade för länge innan man omhändertog barnen och att de fick utstå för mycket innan man flyttade dem från vårdnadshavare som var uppenbart olämpliga.

    Som sagt, jag ifrågasätter ingen enskild historia, det är bara de inblandade i varje fall som vet hur det egentligen ligger till.

    Vill bara ha en diskussion kring detta - tror du att socialtjänsten omhändertar barn på för vaga grunder? Och händer detta ofta?

  • Svar på tråden Omhändertas barn utan grund?
  • Lilla Morran

    Pentagram: ja, det är lite så jag tänker...

    Pyshästen: Jo, jag tror absolut att det finns fall där detta har skett, men ibland får jag känslan av att åsikten sprider sig att socialtjänsten relativt ofta omhändertar barn utan att vara medvetna om vad de gör. Jag betvivlar detta, men visst - misstag har säkerligen skett under åren, vore nästan märkligt om så inte var fallet...

  • Lilla Morran

    mamma83: Tråkigt att höra att du har den erfarenheten. Om det du skriver stämmer så hoppas jag att ansvariga på soc har fått betala dyrt, men jag hoppas också att du har läst din utredning, eftersom barnen var omhändertagna så pass länge så måste soc ha rätt mycket på fötterna för att fortsätta placeringen, så det vore mycket märkligt om endast de argumenten du nämner oan står i utredningen, den borde vara lite tjockare än så...men oavsett - lycka till framöver!

Svar på tråden Omhändertas barn utan grund?