• 74an1

    Stora tråden om Gastric bypass (GBP)

    Ja jösses vilken röra{#lang_emotions_yell}
    Hoppas på lite lugn här i stället då{#lang_emotions_laughing}
    Jag känner att jag har motsatt problem mot alla andra. Är opad för en dryg vecka sedan, och idag har jag inte känt mig riktigt nöjd, och mätt. Är jätte orolig för att töjja ut magsäcken, så jag törs inte öka på mängden intag heller.... Undrar om kirurgen bara gjorde fem hål på magen för att jag ska tro att jag är opad{#lang_emotions_wink}
    Det jag tänker skulle kunna vara fel är att jag är dålig på att få i mig protein nu när det är soppor hit och dit. Men annars vete tusan.
    De flesta man hör om har ju svårt för att få i sig mängden man ska.....Typiskt att man ska vara annorlunda jämt{#lang_emotions_embarassed}
    Ny dag i morgon. Kanske känns bättre då. Stor kram till er alla som kämpar på.

  • 74an1
    Titti Långstrump skrev 2010-04-30 09:23:50 följande:
    Oj här verkar ha hänt en hel del "stök" i går kväll! Jag la mig tidigt igår och var bara med om "början" tydligen!Har i alla fall hittat hit och lägger till tråden bland mina favoriter. Jag kan också få i mig mer än rekomenderad mängd utan att känna at det tar stopp. Men jag är varken hungrig eller sugen heller, så jag har inga problem med att sluta äta när den uppmätta mängden mat är slut på tallriken. Fördelen är i alla fall att jag kan klunka i mig vatten ganska hyffsat när jag är törstig i alla fall och det känns skönt!Protein får du i dig även via mjölkprodukter som tex filmjölk etc. Så oroar du dej över att få i dig för lite protein, byt ut några mellanmål från saftsoppa till fil eller youghurt. Prova också att klicka i typ grekisk youghurt eller nåt i soppan så går proteinhalten upp (tips från dietisten på Ersta). Ett tips jag fick härinne tidigare är att göra egna smoothies och mixa ned ett ägg i den, den märks inte i smak eller koncistens men proteinar upp det hela :)Lycka till!
    Tack vad du är gullig {#lang_emotions_smile} Får helt enkelt prova mig fram vad som fungerar. Idag är en ny dag. Så det är bara tuta och köra{#lang_emotions_wink}
  • 74an1
    ChokladMoshin skrev 2010-05-01 10:42:11 följande:
    Tror dom op:ar mån-ons men är inte helt säker.
    Precis så har jag förstått det oxå. Mån-Ons {#lang_emotions_smile}
  • 74an1
    Lalalong skrev 2010-05-03 14:27:38 följande:
    Idag kom min kallelse till bedömning från Ersta Jag visste ju om det, men så najs att ha papret i sin hand!! Så verkligt! Har t.om. hunnit boka tåg (fick för 420 kr t/r för mig och båda barnen, så det var lika bra att boka och betala på en gång) och lejt min mormor som barnvakt. Hon kommer och hämtar oss vid tåget och passar tjejena medan jag är inne. Sen passar vi på att ta några dagars semester där uppe när vi ändå är där!Jag ska träffa Anders Thorell. Är det någon annan som haft honom på bedömningen? Hur var han??
    Jag träffade Anders i December på min bedömning. Han är nå slags chef på avdelningen. Han är ganska lågmäld, saklig och trevlig. Han var med på Malou efter tio, när hon intervjuade Loulou från Idol. Finns kanske att se på TV4 Play. Sedan var det inte Anders som opade mig, men jag hälsade på honom när han gick förbi i korridoren. Sköterskorna, och dietisten är jätte gulliga, så oroa dig inte i onödan. Det kommer att gå jätte bra{#lang_emotions_smile}
  • 74an1
    litenkisse skrev 2010-05-06 21:18:55 följande:
    Opererades i tisdags, eller de har ju åtminstone gjort fem hål i magen, det syns ju och det gör lite ont. Inte farligt alls. Men jag undrar om de glömde dela magsäcken?? Jag har inga som helst problem att få i mej flytande, har enkelt druckit mina 1 1/2 liter idag, känner inte att det tar emot/tar stopp alls. Så ska det väl inte vara? Är ju givetvis glad över att jag mår så pass bra, men undrar om det inte kommer att funka på mej. Hur har det varit för er andra?
    Precis sådär gick mina tankar oxå{#lang_emotions_wink}. Hittills har jag inte stött på några problem Kanske kommer framöver. Dryga två veckor sedan jag opades. Jag hinner absolut bli hungrig mellan målen, och det verkar jag vara ganska ensam om. Skönt att höra om någon mer som mig!
  • 74an1
    FMEmbla skrev 2010-05-07 12:31:40 följande:
    Hej alla.. ny i tråden och jag är nyfiken på om alla har gjort GBP eller om ni gjort nån annan metod, som t ex sleeve?Hur beslutades vilken metod ni gjorde, vad det ni själva eller var det läkarna.Har ni några bra länkar där man kan läsa om olika metoder?Länkar till bra bloggar?Länkar till statistik på hur operationer har lyckats/misslyckats?Länkar till annan info som handlar om det här?(svenska helst, jag är lat :D)
    Viktop.se Där finns mycket info att läsa om. Även andra som berättar om sina val, och hur det fungerat{#lang_emotions_smile} Lycka till!
  • 74an1
    litenkisse skrev 2010-05-08 10:39:51 följande:
    Ni andra nyopae, hur gör ni med alla tabletter? Har ni börjat med dem direkt, eller väntat ett tag? I mina papper står bara att jag ska vänta me järntabletterna en månad efter op, med inget om de andra dvs vitamintabl, B12, kalk. Ska jag verkligen ta dem redan, opades i tisdags? Vad har ni fått för direktiv?
    Jag har ätit mina tabletter sedan första dagen. Även järnet, för det stod inget annat om det... På Tisdag har jag varit opad tre veckor.
  • 74an1
    Mli79 skrev 2010-05-14 17:06:20 följande:
    Ännu en fråga till er ErstaOPade: När brukar utskrivningen ske? Jag OPas en onsdag och antar då att om allt går som det ska att man blir utskriven på fredagen. Jag tänkte boka 18:30 flyget från Bromma, då måste jag åka från Ersta senast 17:00 för att vara på den säkra sidan. Nog borde väl utskrivningen vara klar då?
    Om du mår bra, och dom ser att du får i dig vätska, så blir du utskriven efter Lunchsoppan på fredagen. Så om allt flyter på så hinner du absolut med det flyget. Tror att klockan var halv två när min man hämtade mig. Lycka till!
  • 74an1
    MissMissie skrev 2010-05-22 08:31:44 följande:
    Jag dumpade ordentligt igår för första gången. Säger bara fy faaan! Önskar inte en min värsta fiende den förnedring jag kände....
    Oh, så tråkigt. Hoppas du mår bra nu i alla fall. {#lang_emotions_frown}
    Vet du vad du dumpade på?? Jag var så dum så jag åt två kokta ägg till frukost igår, och blev såå dålig i magen!!
  • 74an1
    Isglittra skrev 2010-05-24 22:11:44 följande:
    På Torsdag är det dags för att besöka Ersta på bedömningsmöte, slutade röka i Lördags för att dom inte ska ha något att klaga på, och visa att jag är motiverad, hoppas dom ser det oxå :) Känner mig inte nervös, är så tvärsäker på att jag ska få ett ja, nästan idiotiskt säker, kommer bli så besviken om dom säger nej...
    Lycka till. Alla är jätte gulliga där, så du behöver inte alls vara nevös. Du är i goda händer! Självklart oxå ett lycka till för att du slutat röka. Jätte bra gjort{#lang_emotions_sunny}
Svar på tråden Stora tråden om Gastric bypass (GBP)