• Zodic

    Stora tråden om Gastric bypass (GBP)

    hehe lite galet kväll i tråden ser jag ^^

    menjag svarar på mitt gamla inlägghär istället då:


    skärgårdsbo skrev 2010-04-28 13:45:12 följande:
    Hej, det var ett tag sen! Hur går det? Snart operation!! Jag har gjort som du när det gäller kosten inför op. Jag flyter på Modifast vid två måltider och äter en måltid per dag. Under två veckor gick jag ner 3 kg på det så jag tänkte att det verkar ju fungera. Sen var jag på semester 1 vecka med all-inclusive och det var en utmaning kan jag lova!! Men när jag kom hem hade jag inte gått upp alls ( i och för sig inte gått ner heller...) så jag var nöjd. Nu har jag varit hemma i 5 dagar och efter 3 dagar vägde jag mig igen. Då hade jag flytit två måltider och ätit en plus tagit lite frukt och riskakor mellan måltiderna vid något tillfälle när det kurrade extra mycket i magen. Och till min fasa hade jag gått upp 1 kg!!! Börjar få panik, ska opas om 3½ vecka och har 5-7 kg kvar att gå ner!! Tänk om man inte klarar det!! Hur ligger du till med viktminskningen inför op? Lycka till! /Ulrica
    Det går bra.. jag känner mig så himla stressad, ALLT händer på en gång, har precis fått en lokal i haga också å nu måste jag fixa möten med banken osv o allt måste ske nästa vecka, opererar ju mig den 10/5!! När är det du ska opas?

    jag äter pulver sporadiskt och jag tycker inte alls det är så farligt, cambridge är helt ok :D men vet inte riktigt vad som händer med vikten.. vägde 111kg på inskrivning, vägde imorse 105kg men är rädd att jag ska väga mer på vågen på sjukhuset. men kan ju inte vara SÅ noga med något kilo egentligen så länge jag jobbat på det?!
    Men vi ska klara det!! :)
    Och jag tycker du ska följa med på en fikaträff :)
  • Zodic
    skärgårdsbo skrev 2010-04-30 08:06:56 följande:
    Hej! Jösses vilken kväll det var i tråden igår. Hoppas det var en engångsföretelese. Jag har också tänkt mycket på det där med att min våg hemma inte visar samma som vågen på Sophiahemmet. Till mig sa det 8-10 kg så om jag siktar på 10 borde jag ju klara 8 på deras våg. Har hört om de som inte har fått genomgå operationen om de inte klarar viktkraven så jag är livrädd för att bli stoppad när jag kommer dit om deras våg inte säger samma som min. Jag tycker det är lite jobbigt att gå på pulver även om man vet att det bara är för en begränsad period. Jag har gått på Modifast vilket smakar helt ok men jag köpte Nutrilett igår och trodde jag skulle kräkas! Får helt klart gå tillbaka till Modifast om jag ska fixa detta. Så kul med ny lokal!! Och i Haga dessutom! Så kul! Jag har nog missat det här med Gbg-fika, har ni träffats många gånger? Det vore ju förstås superkul att hänga på! Lycka till med viktnedgången! Kram Ulrica
    Men har du hört talas om någon som blivit nekad?
    Någon skrev ju tidigare att hon inte ens blivit vägd innan opn.
    Jo men det är ju jobbigt, jag tror jag skulle bli tokig om jag bara åt pulver. Men känner inte att jag behöver det, ska ju bara gå ner ett kilo till :)
    Jag gillar inte modifast, framför allt gillar jag att cambridge har så mycket olika smaker, typ mintchoklad och cappuccino är helt klart mina favoriter :)

    Ja det ska bli jätteroligt med lokalen, nu ska jag bara hitta köpare åt min lokal annars blir det inget..

    här är fikatråden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-239/m51497551.html
    Vi har bara träffats en gång o då kom bara jag o en till :P
  • Zodic
    Nala skrev 2010-05-04 20:41:24 följande:
    Tack! Jag har ca 12 kg kvar till normalt BMI fast jag skulle gärna gå ner ca 16 kg till, då hamnar jag på mitt personliga viktmål :) Jag är väldigt dålig på att dricka, har svårt att få i mig vätska så jag borde väl jobba mer på det.....tack för tipset!
    Vad har du för klädstorlek nu om man får fråga :) Jag har så himla svårt att göra kopplingen klädstorlek --> utseende.
    verkligen jättebra jobbat, måste kännas så hima skönt??
  • Zodic

    ah Nala såg att du skrev det senare, men jag hade aldrig trott att du hade 46-48, i mina ögon är du iaf en 40 :)

    Åh jag börjar bli lite nervös inför operationen nu.. ska opereras nästa tisdag, 10 maj!!
    Det jag tänker mest på är hur man mår efteråt.. tex en vecka efter, två veckor efter, hur mådde ni då?? När börjar man känna sig "normal" rent fysiskt ?? Jag är lite orolig för det här med lyft och min dotter på 14kg, hon har fortfrande spjälsäng o jag kommer ju inte kunna lyfta upp henne!! kanske är dags för ett sängbyte...

  • Zodic
    FamilyFamily skrev 2010-05-05 13:27:46 följande:
    Lycka till med din operation. Jag kan säga att första tiden mådde jag bra, knappt ont eller något. Du ska nog byta säng för din dotter för det är ju inte bra du lyfter direkt in på operationen. Det var senare alla min komplikationer började, men som sagt jag mådde inte dåligt direkt efter open
    Nej min man är ledig en vecka efteråt men sen ska jag kunna ta henne till dagis osv. det lär ju bli ett himla liv med en springande dottr på kvällarna bara..

    ojdå berätta gärna mer, vad har du haft för problem?
  • Zodic
    AlvaElsaHalmsjö skrev 2010-05-05 14:15:52 följande:
    Hej på er.. Har precis tagit mig i kragen och skickat remiss till både Skövde o Sahlgrenska.. Fick efter några dagar brev från skövde att de mottagit min remiss och att kötiden för att komma in på bedömning var längre än 6 månader.. Det fanns även med en folder om vårdgarantin och ett returbrev man kunde fylla i om man ville uttnyttja valfrihet i vården ( tror jag att det hette)..   Hur gör jag nu??? Kan man ringa nånstans och kolla om man kommer in på bedömning tidigare?? finns det privata sjukhus som tar emot för bedömning och operation?? Tar tacksamt emot alla tips ni har vill gärna få en bedömning så fort som möjligt såklart, när man ÄNTLIGEN tagit steget till operation.. Kram Helené
    Ring vårdslussen!
    Säg att du vill till tex sophiahemmet, fick min läkartid på 5 dagar :)
  • Zodic
    Bellevue skrev 2010-05-05 16:31:19 följande:
    Ska du opas på tisdag? Eller ska du opas den 10 maj? 10 maj är nämligen på måndag! Nu blev jag nervös att du ska åka dit en dag för sent!!
    hehe måndag menade jag, så lite koll har jag ;)
  • Zodic
    huachi86 skrev 2010-05-05 17:03:00 följande:
    hej allihopa! Nu är det bara 20 dagar kvar till Operationen! jag är så glaaaaaaad =) Jag måste dock gå ner 8 kilo. Jag började med modifast igår. Det är lite jobbigt.. men som läkaren sa: Det är sissta gången du kommer behöva banta! Så det får mig o fortsätta... är det någon mer som har op-tid den 25e maj??? hur har det gått för alla andra som skulle opas??? kramar till allihopa
    prova cambridge om du inte gillar modifast, deras pulver smakar helt ok, jag vill bara kräkas på modifast :P

    jag försöker verkligen motivera mig med att det är sista gången, men sen tänker jag tänk om man blir laktosintolerant o aldrig kan äta alla mejerigrejer igen...buhu. jobbigast är verkligen ca kl 12-16, jag kan inte koncentrera mig för jag blir så hungrig..
  • Zodic
    FamilyFamily skrev 2010-05-07 11:05:17 följande:
    har inte hört talas om det, men det låter ju bra med tanke på att en hel del misslyckas o går upp till samma eller högre vikt än tidigare
    Jag vill inte trampa någon på tårna men det verkar ju finnas en hel del människor som inte inser att en op inte är lösningen utan en metod, och förväntar sig att kunna äta samma saker som innan (vilket en del faktiskt kan), då är det ju inte konstigt om man sakta men säkert går upp igen. syftar inte på någon här eller någon speciell, men får det intrycket ibland på opforum.
    för många är det ju något psykiskt, och det får dom allra flesta ingen som helt hjälp med efter op.
    Jag bara undrar, finns det de som gått upp mycket (inte några kg hit o dit men som du säger hela vikten!) efter sin op-nedgång även om dom har sunda matrutiner och rör på sig? Jag har ingen aning men det är ju intressant.
    huachi86 skrev 2010-05-07 10:45:38 följande:
    Jag tyckte om smaken på Modifast. Hade smakat nutrilett innan så denna va mycket bättre! Jag tycker att det är jobbigast på kvällen när jag är hemma och har inget o göra. Föröker hitta på grejer men det går inte så bra. På dagen hinner jag inte tänka så mycket på mat då jag ahr så mycket o göra hela tiden. Hur har det gått för dig då?? När opererades du???
    Ja men det är ju bra det :)
    Ja jag förstår vad du menar, jag har alltid hundra grejer som måste göras så jag hinner inte tänka så mycket på det viket är skönt. Jobbigt nu ärbara att jag varit magsjuk när jag äntligen gått ner mina kilon, och nu efteråt har jag gått upp 2 kg, hoppas det ordnar sig ändå. Enligt sjukhusets våg och min våg hemma har jag gått ner 6 kg men jag tror inte dom är precis samma.

    Jag ska opereras på måndag! :)
    Men ska du köra upp och ner till sthlm själv??
  • Zodic
    lyckligjanuari skrev 2010-05-08 06:30:14 följande:
    Två dagar kvar till min operation spänd förväntan...... handlade lite inför flytperioden skönt  att slippa modifasten
    Jag med, nu på måndag :D
Svar på tråden Stora tråden om Gastric bypass (GBP)